Obavijesti

Sport

Komentari 596

Luda utakmica u Kataru: Dva crvena i preokret Hrvatske

Luda utakmica u Kataru: Dva crvena i preokret Hrvatske
7

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici pobijedila Bugarsku 2-1 golovima Modrića i Kramarića. Ćaleta-Car dobio je drugi žuti u 63., a šest minuta kasnije Despodov je zabio za 1-0, skinuo dres pa i on zaradio drugi žuti karton. Hrvatska je na kraju uspjela preokrenuti

Izbornik Zlatko Dalić je protiv Bugarske započeo utakmicu s 10 različitih igrača u odnosu na onu protiv Slovenije prije tri dana, a igrači iz drugog plana nisu iskoristili pruženu priliku.

Pokretanje videa...

Press konferencija izbornika Dalića uoči dva pripremna susreta Hrvatske nogometne reprezentacije protiv Slovenije i Bugarske VIDEO

Iako je Hrvatska aktivnije započela dvoboj, prijetila je samo udarcima s distance. Tako je u 11. minuti nakon odličnog proigravanja Majera do prostora za udarac s lijeve strane došao Barišić, ali Vucov je uspio skrenuti loptu u vratnicu. U 20. minuti udarac s gotovo 30 metara oprobao je Moro, ali Vucov je ponovno bio spreman.

Od sredine prvog poluvremena Bugarska je uspjela uspostaviti ravnotežu na terenu i počela prijetiti iz protunapada. Najbolju priliku imala je u 25. minuti kada je Despodov proigrao Kirilova, no Ivušić je uspio zaustaviti pokušaj bugarskog veznjaka.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Katarski sudac Al Marri u završnici drugog poluvremena mogao je i isključiti Ćaletu-Cara zbog serije grubih startova, ali je bio benevolentan pa je stoper Marseillea ostao na terenu.

Početkom drugog poluvremena ušli su Perišić i Kovačić, a upravo je ulazak Perišića na lijevo krilo probudio Hrvatsku. Ipak, u 51. minuti opet je prijetila Bugarska udarcem iskosa, ali opet se istaknuo Ivušić.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

U 55. minuti Perišić je prošao po lijevoj strani, ubacio na glavu Majera koji je pucao slabo.

Neminovno se dogodilo u 62. minuti kada Al Marri više nije mogao progledavati kroz prste i isključio je Ćaletu-Cara. Kazna je stigla u 69. minuti kada je Iliev sa svoje polovice odlično proigrao Despodova koji je izašao sam pred Ivušića. Vratar Osijeka čak je i dodirnuo udarac bugarskog napadača, ali nije spriječio ulazak lopte u mrežu. Bugarski napadač pogodak je proslavio skidanjem dresa, a kako je nekoliko minuta ranije već dobio žuti karton, sudac Al Marri ga je morao isključiti.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Kako bi izbjegao poraz, Dalić je u 72. minuti morao ubaciti i Luku Modrića koji se pokazao ključnim igračem preokreta. Upravo je Modrić u 74. minuti ubacio u kazneni prostor gdje je Budimir traljavo reagirao, ali je Kramarić zaustavljen prekršajem pa je Hrvatska dobila kazneni udarac, a siguran izvođač bio je upravo Modrić.

Doha: Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Bugarska

Potpuni preokret dogodio se u 80. minuti, Kramarić je prihvatio dodavanje Oršića u kaznenom prostoru, prevario dvojicu čuvara i odličnim udarcem iskosa s desne strane pogodio suprotni kut za konačnih 2-1. 

Bugarska se u završnici mogla spasiti poraza, ali u 87. minuti nije iskoristila situaciju kada su tri njezina igrača išla na Barišića koji je uspio presjeći dodavanje Coneva za Jomova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
PRIJATELJSKA UTAKMICA 16.00 , DOHA
Hrvatska
Modrić (p) 75', Kramarić 80'
2 : 1
Bugarska
Despodov 69'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice u Dohi. Pomalo neobična prijateljska. Vidjeli smo dva crvena kartona. Prvi je dobio Ćaleta-Car u 60. minuti, a šest minuta kasnije Despodov nas je šokirao i zabio za 1-0. Baš se dao u slavlje, skinuo je dres i odjurio prema svojim suigračima, ali zaboravio je da već ima žuti. Dobio je drugi pa je i on morao iz igre.

U 75. minuti Modrić je zabio iz penala, a pet minuta kasnije preokret nam je donio Kramarić krasnim golom.

Neki igrači iz drugog plana dobili su priliku, ali baš se nisu dokazali. Preuzeli smo konce igre tek kada su ušli oni najbolji. Bilo je jako puno grešaka, pogotovo u obrani, ali zato i služe prijateljske utakmice. Pobijedili smo, iako je pobjeda rezultatski nevažna, napunit će naše igrače samopouzdanjem. A do lipnja i Lige nacija Zlatko Dalić morat će analizirati sve pogreške i naći način kako ih popraviti. 

90+5'

Otvorilo nam se u završnici. Odjurili smo u kontru. Išli smo četiri na tri, Perišić je dobio loptu na lijevoj strani, imao priliku za šut, ali promašio je loptu. 

90+3'

Velika šansa za novi gol. Budimir je dočekao ubačaj, pucao je glavom, ali ravno u Vucova. 

90+2'

Izgledalo je kao da ćemo opet ostati bez pobjede u posljednjim minutama. Bugari su pogodili prečku, bilo je to jako blizu, ali na koncu je sudac svirao faul nad Ivušićem. 

90'

Na trenutke nam se čini kao da ovo nije prijateljska utakmica. Ide se na nož, na sto posto na svaku loptu. Sada je preagresivan bio Pongračić i dobio žuti karton. 

Komentari 596