Obavijesti

Sport

Komentari 482

Hrvatska pala u produžecima, Španjolci otišli u polufinale!

Hrvatska pala u produžecima, Španjolci otišli u polufinale!
27

Španjolska ide u polufinale Eura U-21. Nakon 120 minuta pobijedila je Hrvatsku, a junak se zove Puado koji nam je zabio dva gola. U 94. minuti Ivanušec je zabio za 1-1, ali nismo izdržali u produžetku

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva, u četvrtfinalu u Mariboru bolja je s 2-1 (0-0, 1-1) nakon produžetka bila Španjolska.

Dvostruki strijelac za Španjolsku bio je Javier Puado (66', 110'), dok je jedini gol za Hrvatsku postigao Luka Ivanušec (90+4') s bijele točke.

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

Španjolska je bila favorit i prije početka dvoboja, a izabranici Igora Bišćana pružili su jako dobar otpor branitelju naslova. Iako se očekivala dominacija Španjolske u posjedu lopte, u prvom poluvremenu hrvatski je vezni red bio ravnopravan čime je uvelike olakšao pritsak na posljednju liniju obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najviše problema zadavao je okretni i brzi lijevi bočni Bryan Gil, a upravo je on bio i najzaslužniji za vodeći pogodak Španjolske. Nakon što je u 66. minuti primio loptu na lijevom krilu, uspio je prevariti svog čuvara Šutala te poslati prizemnu loptu na peterac gdje je brže od Vuškovića reagirao Puado te svladao Šempera.

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

Hrvatska je blizu poravnanju bila u 79. minuti kada je Ivanušec odlično pucao sa 16 metara, no njegov udarac u kut obranio je Fernandez.

Mogla je Španjolska sve riješiti u 84. minuti, Puado je prošao po lijevoj strani, idealno uposlio Pina, no igrač koji je netom prije ušao u igru poslao je s pet metara loptu preko grede.

Kazna za taj promašaj stigla je u sudačkoj nadoknadi, najmlađi igrač hrvatske reprezentacije, iznimno talentirani 18-godišnji Stipe Biuk sjajnim je prodorom ušao u kazneni prostor Španjolske, a kada se spremao zapucati prema vratima, s leđa ga je srušio Guillamon pa je sudac Kruašvili pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je kapetan Ivanušec i tako odveo dvoboj u produžetak.

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske

U dodatnih 30 minuta za Hrvatsku je ponovno koban bio Puado koji je u 110. minuti postigao pobjednički gol. Cucurella je poslao dugu loptu sa svoje polovice, Puado je izmaknuo pozornosti hrvatskih stopera Vuškovića i Gvardiola, odlično prihvatio loptu, po travi "povaljao" i Šempera te snažnim udarcem zatresao mrežu za 2-1.

Hrvatska u preostalom vremenu nije imala snage za još jedan povratak u utakmicu. Španjolska će u polufinalu igrati protiv Portugala.

U drugom četvrtfinalu od 18 sati Nizozemska je s 2-1 pobijedila Francusku, a junak je bio Buadu golom u 93. minuti.

Euro U-21, četvrtfinale:

  • Nizozemska - Francuska 2-1
  • Španjolska - HRVATSKA 2-1 (produžetak)
  • Danska - Njemačka 7-8 (11-erci)
  • Portugal - Italija 5-3 (produžetak)

Parovi polufinala (3. lipnja):

  • Španjolska - Portugal (Maribor)
  • Nizozemska - Njemačka (Szekesfehervar) 

Finale (6. lipnja): Ljubljana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EURO U-21, ČETVRTFINALE 18:00 , MARIBOR, LJUDSKI VRT
Španjolska U-21
Puado 66', 110'
2 : 1
Hrvatska U-21
Ivanušec 90+4' (p)
Sortiranje događaja
120+1'

Kraj! Španjolska ide u polufinale Europskog prvenstva!

117'

Još nekoliko minuta vremena da se opet probamo izvući...

110'

GOL! Puado za 2-1!

Nevjerojatno je kakav smo gol primili. Cucurella je poslao loptu duboko sa svoje polovice, Puado nam je pobjegao, kad su ga uhvatili Gvardiol i Vušković, Šemper nije izašao na vrijeme s gola, stoperi mu nisu pomogli i Puado ga je prošao i zabio pod gredu...

24sata
105'

Kada su svi nekako čekali kraj prvog produžetka, Španjolci su promašili možda i polufinale. Garcia je imao zicer na sedam-osam metara i promašio, srećom, za nekoliko centimetara.

94'

Villar prvi prijeti u produžetku. Dobio je loptu koju je potegao odmah iz prve s ruba 16-erca, Šemper je to odbio u korner.

Komentari 482