Obavijesti

Sport

Komentari 124

Golijada u Puli: Istrani poveli, a Riječani su ih 'pomeli šesticom'

Golijada u Puli: Istrani poveli, a Riječani su ih 'pomeli šesticom'

Iako su Istrani bolje izgledali i poveli preko Silve, ali od tada su Riječani preuzeli inicijativu. Još je pet puta po loptu u mreži morao Ivo Lučić, a uspjeli su se domaći domoći dva gola u drugom poluvremenu

U susretu 11. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Aldo Drosina u ludoj utakmici pobijedila Istru 1961 sa čak 6-3 i tako došla do 14. pobjede u posljednjih 16 međusobnih ligaških susreta. Bila je to najefikasnija utakmica ova dva kluba u povijesti Prve HNL, te najefikasnija utakmica ove sezone.

I trpaju i prvi su: Luda Rijeka je najzanimljivija ekipa Prve HNL!
I trpaju i prvi su: Luda Rijeka je najzanimljivija ekipa Prve HNL!

Do sada su Rijeka i Istra odigrali jednu utakmicu sa sedam golova, bila je to pobjeda Rijeke (7-0) u svibnju 2019. i tri puta su odigrali sa po šest golova, 4-2 za Rijeku u srpnju prošle godine, te dva puta 3-3. Domaćin je sjajno ušao u susret i već u 18. minuti Puljani su poveli. Blagojević je ubacio loptu na drugu stativu, Beljo je odlično spustio glavom, a Joao Silva iz okreta zabio svoj prvi gol za Istru.

Međutim, Rijeka je munjevito uzvratila i do kraja poluvremena je zabila četiri gola. Izjednačio je Anton Krešić u 23. minuti, u 32. je Domagoj Pavičić zabio za 2-1, a isti je igrač sedam minuta kasnije povisio na 3-1. Do kraja poluvremena među strijelce se upisao i Haris Vučkić u 41. minuti.

Golijada Rijeke se nastavila i u nastavku. U 52. minuti Murić je sjajnom loptom uposlio Ampema koji je s vrha peterca pogodio za 5-1. Tračak nade domaćina u moguće čudo donijeli su Mahmoud u 60. i Lisica u 77. minuti smanjivši na 3-5, no sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bušnja u 85. minuti pogodivši za 6-3.

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice, snage će odmjeriti Dinamo Hrvatski Dragovoljac, te u derbiju kola Osijek - Hajduk. U petak je Gorica u prvom susretu 11. kola slavila na Šubićevcu protiv Šibenika sa 2-1. Na ljestvici vodi Rijeka sa 23 boda, Osijek ima 20 bodova, dok Dinamo i Hajduk imaju po 19 bodova. Rijeka i Osijek imaju po utakmicu manje, Dinamo tri, a Hajduk dvije manje. Posljednja dva mjesta drže Slaven Belupo sa šest i Dragovoljac s pet bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
11. KOLO HNL-A 19:05 , STADION ALDO DROSINA, PULA
Istra 1961
18' Silva, 60' Mahmoud, 77' Lisica
3 : 6
Rijeka
24' Krešić, 32', 39' Pavičić, 41' Vučkić, 52' Ampem, 85' Bušnja
Sortiranje događaja
85' GOL RIJEKA 3-6

Iiii prvi set je uzela Rijeka! Kakva utakmica na Aldo Drosini, zabio je Bušnja šesti gol za Riječane, a sad nikako Istrani više ne mogu stići goste na današnjoj utakmici, ako je do ovog trenutka i postojala neka nada...

77' GOL ISTRA 3-5

Što se ovo događa u Puli!? Evo i osmog gola na Aldo Drosini, a strijelac je mladi Mateo Lisica! Mogao je Mišković sam zaključiti akciju, ali nesebično je produžio za Lisicu koji zabija za malu nadu domaćima.

72'

Imali su domaći priliku nakon nekog vremena, ali nisu to uspjeli realizirati. Hujber je ušao u šesnaesterac i pucao, ali njegov je udarac otišao pokraj gola. 

60' GOL ISTRA 2-5

Evo i sedmog gola na Aldo Drosini! Pavičić nije najbolje reagirao, Bande je ukrao loptu i dao Hujberu koji je ubacio za Bandea, a ovaj se odlično ubacio i zabio za malu utjehu domaćima.

52' GOL RIJEKA 1-5

Neće Istra po dobrome pamtiti ovu utakmicu, iako je sve izgledalo drukčije na početku! Murić je s desne strane šesnaesterca lijepo poslužio Ampema na petercu, a odlično se snašao Prince i između gostujućih stopera zabio gol! 

Komentari 124