Obavijesti

Sport

Komentari 109

Rijeka se ispromašivala pa u 4 minute srušila Istru: Drmić heroj

Rijeka se ispromašivala pa u 4 minute srušila Istru: Drmić heroj

Prilika da ih je teško sve pobrojati. Od toga četiri nevjerojatna promašaja Rijekinih igrača i činilo se da neće zabiti do sutra... A onda 'blitzkrieg': Drmić je s dva gola u četiri minute Rijeci donio Derbi della Učka

U susretu 2. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici pred dvije tisuće gledatelja pobijedila Istru 1961 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Josip Drmić, koji je prvi gol zabio u 78. minuti, a drugi svega četiri minute kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tomić uoči Gzire 00:54

Bila je to treća pobjeda riječkog sastava na startu ove sezone i to treća rezultatom 2-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Riječani su na otvaranju prvenstva sa 2-0 pobijedili Goricu, a potom su na Malti istim rezultatom dobili i Gziru na otvaranju europske sezone. Treće slavlje stiglo je u derbiju Učke.

Domaćin je već u prvoj minuti mogao do vodstva, Vukčević je odigrao za Ampema koji se našao u sjajnoj poziciji, ali je Istrin golman obranio. U 13. minuti Rijeka je ponovo zaprijetila, no Liber nije uspio dobro zahvatiti loptu.

Rijeka: HNK Rijeka protiv NK Istra u 2. kolu Prve HNL

U 29. minuti domaćin je imao još jednu lijepu priliku. Pavičić je lijepo proigrao Drmića, napadač Rijeke našao se u dobroj situaciji, ali je njegov udarac Lučić odlično zaustavio.

U 32. minuti zaprijetili su i gosti. Daničić je ubacio s lijeve strane, Iličić se našao u dobroj situaciji, ali pokušaj iz prve nije bio kvalitetan i Labrović je lako odnio loptu.

Možda i najbolju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 43. minuti. Drmić je ostao sam pred golom Istre 1961, ali je promašio gol iz neposredne blizine.

Rijeka: HNK Rijeka protiv NK Istra u 2. kolu Prve HNL

U 53. minuti Rijeka je uspjela svladati Lučića, no pogodak Obregona je poništen nakon asistencije VAR-a zbog minimalnog zaleđa. Puljani su u 62. minuti izveli brzu kontru, Bande je pucao, no riječki golman je bio spreman.

Nakon niza propuštenih prilika, Rijeka je povela u 79. minuti. Liber je ubacio, a Drmić sjajno skočio i poentirao udarcem glavom.

Rijeka: HNK Rijeka protiv NK Istra u 2. kolu Prve HNL

Drmić je tri minute kasnije zabio i drugi, ovaj put nakon fenomenalnog ubačaja Pavičića.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Rijeka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa šest bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo HNL-a 18.55 SATI , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Drmić 78', 82'
2 : 0
Istra
Sortiranje događaja

KRAAAAJ! Luda utakmica na Rujevici.

Rijeka je pritiskala većinu susreta, stvorila pregršt šansi i propisno se ispromašivala. Drmić i Obregon promašili su nemoguće, no Drmić se iskupio s dva ekspresna gola - oba glavom.

Bila su sjajna, prvi u 78. minuti, a drugi četiri minute kasnije. Jedan ljepši od drugoga gdje je Drmić pokazao kakav je majstor u igri glavom.

Rijeka je tako stigla do treće pobjede u sezoni i dalje je stopostotna. Sve tri utakmice završile su rezultatom 2-0, momčad Gorana Tomića još nije primila gol.

90+6'

NIŠTA OD GOLA, BRANI LUČIĆ!

Odgovornost je preuzeo Pavičić, no istarski golman pogodio je stranu.

90+5'

PENAL ZA RIJEKU!

Pao je Obregon u šesnaestercu, Jović nije dvojio ni sekunde. Neoprezan je bio Siljan za što je dobio žuti karton.

90+3'

Još jednu promjenu iskoristit će Goran Tomić. I to da izvadi Drmića kako bi dobio pljesak publike. Umjesto njega ušao je Galešić.

Igrat će se pet minuta nadoknade.

Komentari 109