Obavijesti

Sport

Komentari 381

Crveni karton, penal i razbijena arkada: Rijeka jedva iščupala bod u 97. minuti sjajnog derbija

Crveni karton, penal i razbijena arkada: Rijeka jedva iščupala bod u 97. minuti sjajnog derbija
13

Istra je pred 6657 gledatelja povela nakon velike greške riječke obrane pa ostala s igračem manje. Zatim je zabila i drugi, a onda je Frigan smanjio iz penala. Riječki junak postao je Ampem duboko u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Istre 1961 bili su na pragu svoje druge prvenstvene pobjede u povijesti njihovih gostovanja u Rijeci, ali je domaća momčad uspjela u sučevom dodatku doći do preokreta, postići pogodak za 2-2 i spasiti bod nakon što su Puljani nakon 50 minuta vodili sa 2-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Puljani su poveli u 31. minuti, a strijelac je bio Advan Kadušić. U 50. minuti Monsef Bakrar je udvostručio prednost pulske momčadi. Rijeka je smanjila zaostatak u 73. minuti kad je Matija Frigan bio precizan izvođač kaznenog udarca. Gol za konačnih 2-2 postigao je Prince Ampem u sedmoj minuti sučevog dodatka. Istra 1961 je od 37. minute bila s igračem manje, jer je kapetan gostiju Einar Galilea isključen zaradivši dva žuta kartona.

Prema očekivanjima, momčad koju vodi Španjolac Gonzalo Garcia došla je na Rujevicu aktivno se braniti i čekati priliku u kontranapadima ili pogreške domaće obrane. I tako su Puljani postigli oba pogotka.

U 31. minuti Advan Kadušić nije odustajao ni kad se činilo da je riječka obrana uspjela na crti kaznenog prostora zaustaviti napad Puljana. No, Vukčevićeva povratna lopta prema vrataru Nediljku Labroviću nije bila dovoljno snažna. Riječki kapetan je pokušao ispucati loptu, ali je Kadušić ušao u klizeći start i sretno došao do svog prvog pogotka u HNL-u. Naime, lopta ga je prvo pogodila od desne noge, odbila se u lijevu, a od nje u mrežu.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Šest minuta poslije gosti su ostali s desetoricom igrača na terenu. Frigan se uspio ubaciti ispred Galilee, koji je od 17. minute igrao opterećen žutim kartonom. Došlo je do kontakta nakon kojeg je napadač Rijeke završio na travnjaku, a sudac Pajač bez zadrške pokazao novi žuti karton španjolskom stoperu i poslao ga u svlačionicu.

Rijeka do kraja poluvremena nije uspjela iskoristiti brojčanu prednost, ali je bilo za očekivati da će to učiniti u nastavku. Međutim, već u petoj minuti drugog dijela momčad Sergeja Jakirovića doživjela je novi šok i upala u zaostatak od dva pogotka.

Monsef Bakrar je u kontranapadu prošao između nekolicine domaćih nogometaša, došao do ruba kaznenog prostora, a onda poslao loptu ulijevo prema Kadušiću i odmah krenuo utrčavati prema vratima. Suigrač je osjetio njegovu namjeru i odličnim dodavanjem doveo Alžirca "oči u oči" s Labrovićem. Bakrar je bio nepogrešiv, poslao loptu u bliži donji kut za 2-0.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Nakon toga je Rijeka krenula po preokret, stvarala prilike, ali imala je Istra 1961 još jednog spremnog junaka, vratara Lovru Majkića. Branio je pokušaje Selahija (53), Obregona (59), Frigana (61) i Ampema (66).

No, u 70. minuti je Marešić srušio Obregona u pulskom kaznenom prostoru i Pajač je bez zadrške dosudio kazneni udarac. Frigan je preuzeo ulogu izvođača. Najbolji strijelac Rijeke je odlučio pucati visoko u desnu stranu Istrinog gola, Majkić je pročitao udarac, ali je u njemu bilo previše snage i preciznosti da bi pulski vratar to uspio obraniti.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

Zbog mnogih prekida, sudac Pajač je pokazao osam minuta dodatka na osnovnih 90, što je u konačnici bilo dovoljno Riječanima da se spase poraza. U sedmoj minuti dodanog vremena Prince Ampem se najbolje snašao na petercu ispred Majkića, primio loptu nakon ubačaja s lijeve strane i zakucao u mrežu, što ni čudotvorni Majkić nije mogao spriječiti.

Treba istaknuti da je u tim trenucima Istra bila s devetoricom na travnjaku. Izvan granica igrališta morao je izaći Ante Erceg, koji se vratio nakon dvomjesečne suspenzije zbog otimanja bilježnice iz ruku suca Jakova Titlića na prošlom derbiju s Rijekom. Erceg je u ranijem duelu s Dilaverom zaradio posjekotinu na arkadi koja je ponovno prokrvarila pred kraj utakmice.

Rijeka: 24. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Istra 1961

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
33. kolo HNL-a 19:10 sati , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Frigan 73' (p), Ampem 97'
2 : 2
Istra
Kadušić 31', Bakrar 50'
Sortiranje događaja

Sudac Pajač posljednji put večeras puhnuo je u zviždaljku i označio kraj uzbudljivog derbija. Istra je bila nadomak senzaciji, da s desetoricom sruši velikog rivala, ali Rijeka se spasila duboko u sudačkoj nadoknadi.

97'

GOOOOOOL! Eto drame u samoj završnici u trenucima dok je Istra bila s dva igrača manje... Ampem je pospremio loptu u mrežu na ubačaj Bande i Rijeka je poravnala rezultat!

Dugo je trajala provjera VAR-a, ali suci u VAR sobi procijenili su da je pogodak regularan.

96'

Istra je u ovim trenucima s dva igrača manje. S devetoricom na terenu. Ercegu se otvorila rana i morao je izaći na sanaciju.

95'

Traje pritisak Rijeke, stižu ubačaji sa svih strana. Traži se Obregon, ali obrana Puljana odolijeva svim napadima...

92'

Prijeti Frigan iz blizine. Stigao je ispred Caseresa pa nakon ubačaja glavom pucao pored gola.

Komentari 381