Obavijesti

Sport

Komentari 132

Rijeka pobijedila Istru s dva igrača više! Boce letjele u teren

Rijeka pobijedila Istru s dva igrača više! Boce letjele u teren

Rijeka je u nesvakidašnjoj utakmici pobijedila Istru 2-0 u 24. kolu HNL-a. Junak je bio Niko Janković s dva gola, a crvene kartone dobili su Mlinar i Erceg

U prvom susretu 24. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Puli sa 2-0 pobijedila Istru 1961 koja je završila utakmicu bez dva isključena igrača.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

U nervoznom regionalnom derbiju oba gola je zabio Niko Janković (23, 90+5-11m), Istra 1961 je od 70. minute igrala bez isključenog Frane Mlinara, a u 90. minuti je isključen i Ante Erceg.

Rijeka je krenula žustro. Već u prvoj minuti Frigan je odlično prošao po desnoj strani, ali je njegov ubačaj zapeo na obrani Istre. U 12. minuti je Danilo Veiga proigrao Veldina Hodžu, ali je njegov udarac prošao pored gola.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

U 18. minuti gosti su u istom napadu imali dvije prilike. Prvo je Niko Janković pucao sa dvadesetak metara, ali je Lovro Majkić obranio. Natrčao je Matija Frigan, ali je vratar Istre 1961 sjajno reakcijom još jednom sačuvao mrežu.

U 23. minuti Rijeka je posve zasluženo povela. Emir Dilaver je osvojio loptu, dodavši je do Frigana koji je u nastavku akcije kroz dvojicu domaćih stopera vrhunski proigrao Jankovića, a ovaj mirno zaobišao Majkića i zabio za 1-0.

Najbolju priliku u prvom dijelu Istra je imala u 45. minuti iz slobodnog udarca sa 18 metara. Pucao je Ante Erceg, ali je pogodio "zid".

U nastavku susreta domaćini su krenuli daleko bolje i angažiranije. Luka Marin je u 51. pucao sa 18 metara, ali je udarac otišao daleko preko gola. U 69. minuti Erceg je imao sjajnu priliku, ali je Nediljko Labrović bio odlično postavljen i obranio je stopostotnu priliku.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

Jedan od ključnih trenutaka dogodio se u 70. minuti kada je Frano Mlinar dobio crveni karton zbog prekršaja na Friganu na centru. Odluka suca Jakova Titlića izazvala je prosvjede domaćih igrača, a navijači Istre su reagirali bacanjem čaša i boca u teren.

Ercegova luda minuta 

Istra je s igračem manje opasno zaprijetila u 87. minuti. Oleksandar Petrusenko je pucao iz slobodnog udarca, ali je Labrović bio spreman. U sudačkoj nadoknadi "pocrvenio" je i Erceg zbog drugog žutog kartona. Puknuo mu je film pa je sucu iskidao blokić u koji zapisuje kartonirane igrače, izmjene...

U četvrtoj minuti nadoknade gosti su dobili i kazneni udarac, Galilea je oborio Obregona, a Janković je zabio s bijele točke za konačnih 2-0.

Istra i Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a

U subotu se sastaju Varaždin - Šibenik, te Slaven Belupo - Gorica, a u nedjelju kolo zatvaraju Hajduk - Lokomotiva i Dinamo - Osijek.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 55 bodova, Hajduk ima 44, a Osijek 35. Istra 1961 je ostala na petoj poziciji koliko ima i Rijeka na šestom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 24. kolo 17:00 , Aldo Drosina, Pula
Istra
0 : 2
Rijeka
Janković 22', 90+5'
Sortiranje događaja
90+7'

Kraaaj! Rijeka je pobijedila 2-0 i došla do važne pobjede u borbi za Europu. Zaista nesvakidašnja utakmica, eruptiralo je na kraju utakmice pa je netko s klupe Rijeke krenuo na trenera Istre Garciju!

Niko Janković bio je junak s dva gola, a Istra je utakmicu završila s dva igrača više nakon što su pocrvenili Mlinar i Erceg. 

90+5'

Gooool! Rijeka je zabila za 2-0 u sudačkoj nadoknadi. Strijelac je bio Niko Janković, ovaj put iz penala. Zanimljivo, igrači Rijeke skoro su se posvađali oko toga tko će izvesti penal, Obregon i Janković su se porječkali, ali na kraju mu je Kolumbijac ipak čestitao na golu. 

90'

I ova utakmica praktički je riješena! Ante Erceg napravio je prekršaj, dobio drugi žuti karton pa poludio. Sucu je ispao blokić u kojem piše sankcionirane igrače, a izrevoltirani Splićanin ga je podignuo s travnjaka i iskidao. Skandalozno ponašanje. 

87'

Istra je skoro zabila s igračem manje! Domaćini su dobili slobodni udarac na 25 metara od gola na lijevoj strani. Petrusenko je odlično pucao u desne rašlje, ali Labrović je obranio! Odbio je loptu u korner, a od tamo ništa opasno nije proizašlo. 

85'

Nove dvije promjene napravio je trener Rijeke Sergej Jakirović. Djouahra i Obregon dobit će posljednjih pet minuta. Izašli su Marin i Frigan.

Komentari 132