Obavijesti

Sport

Komentari 49

Derbi prijatelja: Bjelica nakon 17 godina u Gradskom vrtu...

Derbi prijatelja: Bjelica nakon 17 godina u Gradskom vrtu...
1

VELIKI OSJEČKI DERBI Zoran Zekić protiv Nenada Bjelice, dva Osječanina, dva prijatelja i bivša suigrača jedan protiv drugog. Osijek dočekuje u nedjelju u 17.30 sati u Gradskom vrtu

VIDEO

Zadnji put sam u Osijeku bio početkom rujna kad smo igrali protiv Metalca, a kad sam zadnji put bio u Gradskom vrtu?! Uh, dobro pitanje, zastao je Nenad Bjelica pa nakon malo duljeg razmišljanja rekao:

- Mislim 2001. godine, kad sam igrao za reprezentaciju u uvjerljivoj pobjedi protiv Latvije.

Bjelko se nakon više od 17 godina vraća na stadion na kojem je napravio svoje prve korake, na stadion na kojem je u dva razdoblja igrao za klub iz rodnoga grada. Tamo ga s druge strane čeka prijatelj i bivši suigrač Zoran Zekić.

- U dobrim smo odnosima, cijenim jako sve što radi s Osijekom. Igrali smo kratko skupa, 1992. godine, o njemu mogu reći sve najbolje - kaže Bjelica za Zekića.

Nije zaslužio zvižduke

Susreli su se u Maksimiru u kolovozu. Bilo je 2-1 za hrvatskog prvaka, ali ova će utakmica ipak biti nešto posebno. Bjelica se vraća u Gradski vrt, tamo njega i Dinamo čeka vatrena atmosfera, Osječani želi prvaku nanijeti prvi poraz u HNL-u. Bit će to nogometni spektakl u gradu na Dravi.

- Da, bit će to sjajna utakmica. Još bi bolje bilo da mene ne muči toliko ozljeda. Pitam se kako ću sastaviti momčad. Trenutačno sam, računajući prodaje igrača i ozljede, bez 12 onih s kojima smo krenuli na pripreme uoči nove sezone. Nije ovo nikakva ‘pila naopako’, Dinamo dolazi kao favorit, mi idemo iznenaditi - kaže nam trener Osijeka.

I Zekić se prisjetio igračkih dana s Nenadom Bjelicom.

- Proveli smo skupa nekoliko mjeseci, mi mlađi smo učili od njega. Uvijek je bio korektan, na dispoziciji što god bismo trebali - rekao nam je Zoran Zekić.

Kad je Nenad Bjelica u svibnju sjeo na klupu Dinama, Kohorta je prekrižila njegov mural. Nisu mu mogli oprostiti to što je njihov miljenik stigao na klupu drugog hrvatskoga kluba.

- Bjelko je za Osijek dao sve, napravio je strašno puno za ovaj klub. Bio je najbolji igrač, lider. Njegov dolazak u Dinamo nije nikakva izdaja Osijeka. To je jednostavno njegov trenerski put. On je zaslužio da ga se u nedjelju dočeka na pravi način, nije zaslužio zvižduke od Kohorte. Davao je sve od sebe uvijek kad je nosio osječki dres i nadam se da će imati pravi doček - kaže Zekić i nastavlja:

Druženje nakon derbija

- Vjerujem da će i njemu biti jako emotivno vratiti se u svoj grad, ali on je profesionalac i tako će sigurno doživjeti ovu utakmicu.

Osijek je treći, za liderom zaostaje šest bodova, teško da će se moći uključiti u borbu za naslov prvaka jer je Dinamo ove sezone korak-dva ispred svih ostalih. Doista izgleda odlično.

- Dinamo je baš moćan, sjajno posložen, prava europska momčad - nahvalio je Zekić Zagrepčane.

Pitali smo ga sprema li neki dar za prijatelja. Nedavno je Nenad rekao da kao pravi Slavonac obožava kulen, možda ga kulen dočeka i u Gradskom vrtu.

- On i ja ćemo se podružiti nakon utakmice, a ne sumnjam da će mu neki njegovi veliki prijatelji iz Osijeka donijeti darove, pa među njima će vjerojatno biti i kulen - nasmijao se Zoran Zekić.

Bit će to posebna nedjelja za njega i prijatelja Bjelicu. Ovaj će Osijek sigurno biti ozbiljan i težak ispit za “modre”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku