Sport

Komentari 17

Derbi začelja: Istra utrpala tricu Dragovoljcu i preskočila Slaven

Derbi začelja: Istra utrpala tricu Dragovoljcu i preskočila Slaven

Puljani su do pobjede došli golovima Abdallahija Mahmouda (19),  Hassane Bande (27) i Matea Lisice (72). Istra je ovom pobjedom prekinula niz od pet poraza, a gosti sada imaju pet poraza zaredom

U derbiju začelja 19. kola Prve HNL Istra 1961 je u Puli svladala Hrvatski dragovoljac s 3-0 (2-0) i zasjela na osmo mjesto ljestvice.

Puljani su do pobjede došli golovima Abdallahija Mahmouda (19),  Hassane Bande (27) i Matea Lisice (72).

Gosti iz Zagreba mogli su povesti već u drugoj minuti, ali je udarac Petkovića iz blizine otišao pored vrata. Kazna je uslijedila u 19. minuti nakon precizne i brze akcije koju je okončao Lisica točnim pasom za Mauritanca Abdallahija Mahmouda.

Još bolju akciju odigrali su Puljani za drugi gol u 27.minuti kada je nakon dodavanja gotovo cijelog napada domaćina Hassane Bande iz Burkine Faso zabio za 2-0.

Istra 1961 i Hrv. Dragovoljac susreli se u 19. kolu prve HNL

Golman Dragovoljca Šubarić obranio je u 36. minuti udarac Belje, koji je sam krenuo prema vratima gostiju.

U drugom dijelu su Zagrepčani imali nekoliko prilika za smanjenje vodstva Istre, no bez uspjeha. U 72. minuti Lisica je povećao na 3-0 na dodavanje Mlinara.

Istra je ovom pobjedom prekinula niz od pet poraza, a gosti sada imaju pet poraza zaredom.

Puljani su s 18 bodova preskočili Slaven (16) na osmom mjestu, dok je Dragovoljac uvjerljivo zadnji, a u čitavoj sezoni upisao je samo jednu pobjedu.

POGLEDAJTE BORBU VEČERI FNC-a 4: IVAN ERSLAN VS HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN 

Najčitaniji članci