Obavijesti

Sport

Komentari 117

Prvi kiks Hajduka: Slaven odnio bod, prvijenac Diamantakosa

Prvi kiks Hajduka: Slaven odnio bod, prvijenac Diamantakosa
11

Slaven je poveo golom Ivana Krstanovića iz penala, a specijalno za tu prigodu u igru ga je uveo trener Stipić. Hajduk je okrenuo preko Diamantakosa i Gyurcsa, Bačelić-Grgić zabio je za 2-2, a Jairo je dobio crveni

U susretu 3. kola Prve HNL Hajduk i Slaven Belupo su na Poljudu igrali 2-2 (0-1). Poveli su gosti preko Krstanovića (38-11m), Hajduk je u nastavku preokrenuo golovima Diamantakosa (51) i Gyurcsa (65), da bi za konačnih 2-2 zabio Bačelić-Grgić (70).

Slaven Belupo je do prednosti stigao u završnici prvog poluvremena kada je udarac Bogojevića prema vratima Hajduka pogodio u ruku Vuškovića, pa je sudac Batinić pokazao na bijelu točku. Zanimljivo, nakon dosuđenog kaznenog udarca trener gostiju Stipić odlučio se na izmjenu te je u igru uveo veterana Krstanovića koji je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Hajduk je uspio poravnati preko svog ovoljetnog pojačanja, grčkog napadača Diamantakosa koji se upisao u strijelce u svom debiju za splitski sastav. On je u 51. minuti udarcem sa 17-18 metara pogodio sam donji lijevi kut gostujućeg gola.

Do preokreta Hajduk je stigao u 65. minuti iz vrlo jednostavne akcije, Posavec je ispucao dugu loptu, stoper Slavena je glavom poslao loptu prema svom golu, do nje je stigao Gyurcso te obišao Filipovića na vratima Slavena i pogodio mrežu.

Ipak, samo pet minuta potom gosti su izjednačili na konačnih 2-2, Bačelić-Grgić je nakon udarca iz kuta bio najviši pred golom Hajduka i glavom s pet metara pogodio mrežu iza Posavca.

Pet minuta prije kraja Jairo je dobio drugi žuti karton.

Drugi Hajduk sada ima sedam bodova, dva manje od vodeće Gorice, a jedan više od Dinama i Rijeke s tim da Dinamo ima utakmicu manje, dok je Slaven Belupo sedmi s dva boda.

Neposredno prije početka utakmice Hajduk je objavio kako je jedan njegov igrač zaražen koronavirusom, no susret je ipak odigran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 3. kolo 20.05 , Stadion Poljud; sudac: Damir Batinić (Osijek)
Hajduk
Diamantakos 51', Gyurcso 65'
2 : 2
Slaven
Krstanović 38' (pen.), Bačelić-Grgić 71'
Sortiranje događaja
90+3'

Čuić puca iz voleja nebu pod oblake, a Stipić daje nekoliko sekundi Mlinaru, Maglici i Prci. Kraj, završilo je remijem na Poljudu!

90+1'

Gyurcso izlazi, Čuić ulazi u nadoknadi.

85'

Jairo je dobio drugi žuti karton i ide na prijevremeno tuširanje! Prvi je dobio na samom početku utakmice zbog gaženja Božića, a sad je na centru tijelom odnio Glavčića i Batinić ga je isključio!

83'

Nejašmić, koji je ušao prije desetak minuta, opalio je iz daljine, a Filipović uz manje probleme ipak brani njegov šut. Novi korner za Hajduk, gužva na petercu, ali nema gola.

79'

Krstanović je dobio žuti karton, što se baš i nije svidjelo Stipiću koji se obračunava sa sucima na aut-liniji.

Komentari 117