Obavijesti

Sport

Komentari 470

Gorica čudesnim preokretom do prve pobjede protiv Dinama!

Gorica čudesnim preokretom do prve pobjede protiv Dinama!
8

Dugo je odolijevala Gorica, no kapetan Ademi doveo je Dinamo u vodstvo u drugom poluvremenu, ali domaćin je preokrenuo...

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.

Dinamo je poveo golom Arijana Ademija (63), ali Gorica je okrenula preko Nikole Vujnovića (70) i Ante Mateja Jurića (90+2).

Gorica - Dinamo

Prvo poluvrijeme ponudilo je siromašan nogomet, Dinamo je imao 67 posto posjeda lopte, ali uspio je stvoriti tek jednu izglednu priliku u 8. minuti kada je udarac Ljubičića lijepo obranio Banić. S druge strane, Gorica je bez problema održavala balans o čemu govori i samo jedan prekršaj domaćih igrača u prvih 45 minuta, dok je jedinu priliku stvorila u 24. minuti kada je Blummel iz izgledne prilike slabo šutirao pa je Nevistić uhvatio loptu.

Nastavak je bio daleko zanimljiviji, a dobrim udarcem odmah po polasku s centra najavio ga je Špikić, ali Banić je opet bio na mjestu. Uslijdila je kanonada igrača Dinama koji su u razdoblju od 57. do 60. minute tri puta opasno zaprijetili. Prvo je prizemni udarac Bulata sa 16 metara zaustavio Banić, zatim je dva puta pucao Baturina, prvo je s 16 metara bio malo neprecizan da bi njegov snažan udarac sa 25 metara atraktivno obranio Banić.

Ti pokušaji su, pokazalo se, bili uvertira u vodeći pogodak kojega je postigao kapetan Ademi. Bulat je odlično prošao po lijevoj strani, a onda povratnom loptom uposlio Ademija koji je uputio udarac sa 15 metara. Lopta je nakon udarca odskočila od trave i dobila neobranjivu parabolu kojom je preletjela Banića i odsjela u mreži.

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL

Gorica je poravnala sedam minuta kasnije, Munksgaard  je ubacio s desnog boka, Jurić je glavom spustio loptu na udarac netom ušlog Vujnovića koji je snažnim udarcem "probio" Nevistića.

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL

Dinamo je potom ponovno "strisnuo", ali nije stvorio niti jednu pravu priliku. Štoviše, u sudačkoj nadoknadi je Gorica postigla pobjednički pogodak. Soldo je sjajno "podvalio" loptu za Jurića koji je pravodobno utrčao u kazneni prostor i onda još jednom svladao Nevistića.

Velika Gorica: HNK Gorica i GNK Dinamo u 12. kolu Prve HNL

Ovom pobjedom četvrta Gorica je stigla do 19 bodova, koliko ima i treći Dinamo koji je odigrao susret manje.

Na čelu je Rijeka sa 22 boda, jedan manje ma drugi Hajduk.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
12. KOLO HNL-A 18:10 , VELIKA GORICA
Gorica
Vujnović 71' Jurić 90+2'
2 : 1
Dinamo
Ademi 63'
Sortiranje događaja

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj. Gorica je srušila Dinamo! Kakav hladan tuš za hrvatskog prvaka. Imali su 'modri' 1-0 golom Ademija, no domaćin je golovima Vujnovića i Jurića došao do čudesnog preokreta.

90+2'

GOOOOOOOOL! Gorica vodiiiiiiiii. Kakva utakmica, kakav preokret domaćina! Ante Matej Jurić donosi Gorici vodstvo u 92. minuti.

90'

Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

90'

Zaoštrilo je između Moharramija i Mrzljaka, obojicu će Kolarić nagraditi žutim kartonom.

86'

Manje je od pet minuta do kraja, doduše nešto će dodati i četvrti sudac. Dinamo nema još puno vremena za eventualni novi gol...

Komentari 470