Sport

Komentari 12

Dinamo dovodi i Darija Špikića, a Marin ne ide više na posudbu!

Dinamo dovodi i Darija Špikića, a Marin ne ide više na posudbu!

Dario Špikić je dijete Dinama gdje je proveo čak 11 godina, a odakle je 2018. godine iznenađujuće prešao u Hajduk. U Splitu nije dobio priliku, pa se razigrao u Gorici i sada ga Dinamo želi vratiti...

Dinamo je sretno i spretno riješio "operaciju Gorica", sada se "modri" okreću nadolazećem derbiju i dolasku Hajduka. No, u Maksimiru svakodnevno traže nova lica koja bi mogla osvježiti svlačionicu već na ljeto. Jasno, Ivan Nevistić i Daniel Štefulj praktički su na pragu dolaska u Dinamo, a Zagrepčani su zainteresirani i za mladog krilnog napadača Gorice Darija Špikića.

Zanimljivo, pregovori između Dinama i Gorice intenzivirali su se posljednjih dana, a onda je Dario Špikić (22) oduševio i u njihovom međusobnom dvoboju. Mlada zvijezda Gorice dominirala je travnjakom, pa protiv Dinama zabila jednom, te asistirala dva puta. Dovoljno, da u Maksimiru još ozbiljnije zagrizu, da još pojačaju interes prema svom nekadašnjem "djetetu". I taj je transfer na korak do realizacije.

Dario Špikić prošao je cijelu omladinsku školu Dinama, bio jedan od predvodnika generacije igrača rođenih 1999. godine u kojoj su još rasli Horkaš, Ćuže, Kulenović..., a onda 2018. godine iznenađujuće završio u Hajduku. Hrvatski reprezentativac do 21 godine dvije je godine proveo u Splitu, tamo skupio tek jedan nastup u prvoj momčadi (i njih 30 za Hajduk 2), pa je početkom 2020. godine stigao u Goricu.

I tu se pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa potpuno razvio. Dario Špikić za Goricu je u tom periodu skupio 33 nastupa, zabio tri gola, ali i naznačio veliki potencijal. I tržišna vrijednost danas mu iznosi milijun eura. U Dinamo se proteklih dana vratio i Antonio Marin, iza kojeg je neuspješna avantura u Monzi. Puno se pričalo o novoj posudbi Marina, ali mladi će igrač do ljeta ipak ostati u Maksimiru. I čekati svoju priliku za dokazivanje.  

Najčitaniji članci