Obavijesti

Sport

Komentari 560

VIDEO Varaždinci vodili do 94. minute, Dinamo se spasio duboko u sudačkoj nadoknadi!

VIDEO Varaždinci vodili do 94. minute, Dinamo se spasio duboko u sudačkoj nadoknadi!
14

Zagrepčani su silovito prijetili u prvom dijelu. Zelenika je čudesno branio, a Varaždin je iz rijetke šanse stigao do vodstva. Domaćin je držao prednost sve do nadoknade kada je Emreli spasio 'modre'

U susretu 14. kola HNL-a Varaždin i Dinamo su odigrali 1-1, a "modri" su izvukli bod golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je poveo u 53. minuti golom Domagoja Drožđeka, a kada se već činilo kako bi Varaždin mogao ostvariti prvu pobjedu u posljednjih 12 međusobnih susreta, Dinamo je izjednačio golom Mahira Emrelija.

Statistika utakmice Varaždin - Dinamo

Zadnji put Varaždinci su protiv Dinama slavili u rujnu 2019. sa 1-0, a pogodak odluke tada je zabio Kamerunac Djou Guera. Ovoga puta tek su ih minute dijelile od novog slavlja. No, drugo kolo uzastopce Dinamo se spašava poraza u sudačkoj nadoknadi. U prošlom kolu je protiv Lokomotive okrenuo 0-1 u 2-1, ovoga puta je odigrao 1-1.

"Modri" su već u trećoj minuti mogli do vodstva, no udarac Japanca Kaneka je završio u okviru gola. U devetoj minuti je opasno zaprijetio Josip Drmić, ali je pucao pored gola. U 11. minuti okvir gola je pogodio i Francuz Theophile-Catherine. Sjajno je opalio s ruba kaznenog prostora, ali je i on pogodio vratnicu.

U 14. minuti je još jednom opasno pucao Kaneko. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 21. minuti kada je s 18 metara pucao Agon Elezi, no Danijel Zagorac je bio spreman.

Novu opasnost pred domaćim vratima vidjeli smo u 28. minuti, no Zelenika je sjajno obranio pokušaj Gabriela Vidovića. Do kraja poluvremena opasno je zaprijetio i Josip Mišić, ali je domaći vratar ponovo bio spreman.

Varaždin: Varaždin i Dinamo igraju 14. kolo Prve HNL

Kazna za sve Dinamove promašaje stigla je u 53. minuti. Michele Šego je s desne strane ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor, gdje se najbolje snašao Domagoj Drožđek pogodivši između Boška Šutala i Stefana Ristovskog za vodstvo.

U 60. minuti je vrlo lako moglo biti i 2-0. Igor Postonjski je ubacio na prvu stativu iz kornera, Elezi tukao glavom pod prečku, a golman Dinama fantastično obranio.

Hrvatski prvak je u nastavku susreta pritisnuo, no Varaždin se dobro branio. U 77. minuti gosti su izborili slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, pucao je Marko Bulat, ali vrlo loše.

Varaždin: Varaždin i Dinamo igraju 14. kolo Prve HNL

U 86. minuti "modri" ponovo prijete, Emreli je već svladao vratara Zeleniku, no gotovo s crte je loptu očistio Karlo Bručić.

Kada se već činilo kako će Varaždin izdržati, gosti su izjednačili. Ubacio je Kaneko, a Emreli se najbolje snašao u skoku pogodivši za 1-1.

Na ljestvici vode Rijeka i hajduk sa po 27 bodova, dok je Dinamo treći s četiri boda manje i susretom manje. Varaždin je na šestom mjestu sa 17 bodova.

Večeras se još sastaju Istra 1961 i Slaven Belupo. (Hina)

>> VIDEO GOLA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
14. kolo HNL-a 15.00 , Varaždin
Varaždin
Drožđek 53'
1 : 1
Dinamo
Emreli 94'
Sortiranje događaja

KRAJ! Dinamo je preživio kod Varaždina i kući se vraća s bodom velikim kao da su tri.

96'

Dinamo je nastavio s napadima i skoro stigao do preokreta na samom kraju utakmice. Mali nesporazum dogodio se između zadnje linije Varaždina i Zelenike, no varaždinski golman je ipak uspio ukrotiti loptu.

94'

GOOOOOOOOL! Dinamo se spasio u zadnjim trenucima utakmice!

Jakirović je pogodio sa zamjenom i Emreli mu je donio izjednačenje. Ubacio je Kaneko, Emreli se najbolje snašao u skoku i majstorski pogodio za 1-1.

93'

Baturina je centrirao u kazneni prostor iz slobodnjaka, ali nije pronašao suigrače. Varaždin se obranio.

91'

Još jedna promjena kod Varaždina. Ba je zamijenio Mitrovskog.

Komentari 560