Obavijesti

Sport

Komentari 417

Ristovski osigurao tri boda, Ademi se oprostio uz ovacije

Ristovski osigurao tri boda, Ademi se oprostio uz ovacije
8

Jedini gol na utakmici zabio je Stefan Ristovski nakon ubačaja Baturine iz kornera. Desni bek Dinama bio je sam na drugoj stativi i pospremio je bez problema u mrežu gostiju za pobjedu Dinama

U posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Utakmica je odlučena u 67. minuti kada je jedini gol na susretu dao Stefan Ristovski. Dinamo je pobijedio nakon niza od tri ligaške utakmice bez pobjede. Odigrao je aktualni prvak prije ove pobjede domaći remi protiv Osijeka, a nakon toga je gubio u Šibeniku i Puli.

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

Arijan Ademi sa sinom po posljednji put istračao na maksimirski travnjak

Za Dinamo je ukupno odigrao 359 utakmica te je pritom postigao 41 pogodak i upisao 30 asistencija. Karijeru će nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Na lijepi način su se od Ademija oprostili i najvatreniji domaći navijači koji su razvili njegovu veliku sliku s inicijalima imena i prezimena sa strane.

Ademi otvorio utakmicu prilikom

Utakmica je baš počela šansom Ademija, odmah u prvoj minuti. No, ta prva šansa nije bila najava Dinamovih napada u valovima, čak štoviše, Rijeka je odmah pokazala kako se nije u Maksimir došla isključivo braniti već opasno prijetili lideru prvenstva.

Kapetane, Dinamo je tvoj dom, vrati se brzo i izaberi si funkciju
Kapetane, Dinamo je tvoj dom, vrati se brzo i izaberi si funkciju
Dinamovci odali počast Arijanu Ademiju: Najveći kapetane!
Dinamovci odali počast Arijanu Ademiju: Najveći kapetane!

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice te je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti. Zamijenio ga je Drmić.

Dinamo i Rijeka sastali se u 26. kolu SuperSport HNL-a

Gosti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika, igralo se tijekom uvodnih trideset minuta. Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Petković se ozlijedio u derbiju. Otpada za utakmice Vatrenih?
Petković se ozlijedio u derbiju. Otpada za utakmice Vatrenih?

Odmah nakon toga Dinamo je složio dobru akciju te je nakon kombiniranja Baturine i Ivanušeca gredu pogodio Josip Drmić. Do kraja prvog dijela još je šansu imao Ademi, ali je Labrović zaustavio njegov udarac.

Na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka. U 49. minuti Frigan je mogao i morao bolje reagirati, ali je loše pucao glavom. Drugi put na susretu pogođen je gostujući okvir vrata u 58. minuti. Ristovski je pucao, a lopta se odbijala i na kraju završila na vratnici.

VIDEO Pogledajte gol kojim je Dinamo srušio Rijeku u derbiju
VIDEO Pogledajte gol kojim je Dinamo srušio Rijeku u derbiju

Ristovski nije zabio tada, ali je u 67. minuti nakon kornera. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici te je pogodio za 1-0.

Dinamo i Rijeka sastali se u 26. kolu SuperSport HNL-a

Uslijedili su potom žestoki pokušaji Rijeke da izjednači i bila je tome vrlo blizu u 82. minuti, ali je udarac Hodže završio na vratnici. Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Dinamo - Rijeka, 26. kolo HNL-a 17.30 sati , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Ristovski 68'
1 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja
90+4'

Gotova je utakmica!

90'

Četiri minute sudačke nadoknade.

84'

Zamjena za Dinamo. Iz igre je izašao Arijan Ademi, a kapetansku vrpcu predao je Josipu Mišiću. Čestitali su mu i igrači Rijeke.

83'

Rijeka pogodila stativu! Hodža se sjajno ubacio kroz nekoliko igrača Dinama. Pucao je u drugi kut iz teške pozicije i pogodio okvir gola.

79'

Prekid utakmice. Ristovski se sudario s Hodžom.

Komentari 417