Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dinamo ide na autora najveće sramote ili debitanta u Europi

Dinamo ide na autora  najveće sramote ili debitanta u Europi
4

Oba potencijalna Dinamova suparnika u pogonu su, sezona im je u punom jeku i "plave" će dočekati u punoj formi. I Šerif i Saburtalo vodeći su u prvenstvu, a opet imat će 20 dana odmora prije 2. pretkola

VIDEO

Ni protiv koga Dinamo nije u eurokupovima igrao toliko puta kao protiv moldavskog prvaka Šerifa. Auxerre je stajao na putu "plavima" tri puta, a Šerif bi ove sezone mogao i četvrti put! I još je jednom igrao s Rijekom. U Moldaviji smo već doma...

Šerif je ove sezone preuzeo Zoran Zekić. I odmah u inauguracijskom intervjuu naglasio:

- Naravno da ne bih htio izvući Dinamo u pretkolu!

Dinamo protiv Zekićeva Šerifa ili Gruzijaca u 2. pretkolu LP-a
Dinamo protiv Zekićeva Šerifa ili Gruzijaca u 2. pretkolu LP-a

Ali, od tri okršaja u pretkolima Lige prvaka, Dinamo je jednom uspio i ispasti od Šerifa. Bilo je to najsramotnije Dinamovo ispadanje u Europi, ili barem uz rame onome protiv Makabija iz Tel Aviva 2001. i albanskog Skenderbeua 2017.

Nakon 1-1 u Tiraspolju, 1-1 je bilo i u Maksimiru, a na jedanaesterce su Moldavci pobijedili 6-5.

U obje je utakmice zabijao Sammir, a s bijele točke Lončarić je obranio tri udarca, ali su promašili Sammir, Badelj, Vrsaljko i Dodo. Pobjednika smo doznali tek nakon devet serija (pogodili su Bišćan, Cufre, Ibanez, Etto i Calello).

dinamo - serif

Ubrzo je umjesto Velimira Zajeca trener postao Vahid Halilhodžić i mjesec dana kasnije srušen je Villarreal, a Dinamo je do zadnjega kola živio san o europskom proljeću.

Dvaput je narednih godina Dinamo lako izbacivao Šerif, oba puta u 3. pretkolu Lige prvaka. 2012. bilo je 1-0 (Beqiraj) i 4-0 (Vida, Beqiraj, Čop, Ibanez), a 2013. opet 1-0 (Rukavina) i 3-0 (Fernandes, Soudani, Čop).

Tko je Šerif Tiraspolj?

U Moldaviji je sezona u zamahu, već je odigrano 13 kola i Šerif je vodeći s već osam bodova prednosti.

No, između 29. lipnja i 3. kolovoza prvenstvena je stanka, pa će se stići i odmoriti do okršaja s Dinamom 23 ili 24., te 30. ili 31. srpnja.

Prošlu je sezone Šerif završio s 18 bodova prednosti ispred drugog Milsamija.

Vrijednost je momčadi 11,23 milijuna eura, dok je Dinamove 72,45 milijuna. Golman je Osječanin Zvonimir Mikulić (29), a igra Antun Palić (30). U momčadi je puno stranaca, a najvrjedniji su Poljak Jach i Bjelorus Kendiš.

Tko je Saburtalo?

No, možda Šerif i ne dođe do sraza s Dinamom. Jer najprije mora proći gruzijskog prvaka. A to je prvi put u povijesti postao Saburtalo.

Momčad iz Tbilisija vrijedi 5,78 milijuna eura, prošle je sezone završila s deset bodova više od Dinama iz Tbilisija i Torpeda Kutaisija. A sezona je u Gruziji također u jeku, te nakon 18 kola Saburtalo vodi s bodom prednosti.

Saburtalo je klub osnovan 1999. godine, a 2005. ga je kupio Tariel Hečikašvili, koji je kasnije postao gruzijski ministar sporta. Kapacitet stadiona je 1800 mjesta, a ovo mu je prvi nastup u Europi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani