Obavijesti

Sport

Komentari 95

Dinamo ima igrače za Premier ligu, zna to dobro i Mourinho...

Dinamo ima igrače za Premier ligu, zna to dobro i Mourinho...
14

Nismo se trebali toliko braniti, to nas je iscrpljivalo, trebali smo napasti, prijetiti, igrati, ne ih toliko respektirati. Tako se moramo postaviti u uzvratu, naglasio je Ivanušec, kojeg je nahvalio Matjaž Kek

VIDEO

Ma slab je, nikakav, nema on šanse u takvoj ligi, odnijet će ga u svakom duelu.

Pričali su to (ne)stručnjaci prije 13 godina, kada se u Premier ligu iz HNL-a spremao Luka Modrić. Nije htio u Šahtar, koji je nudio više novca, nego je jasno rekao da želi u lige petice. Jer je spreman za njih.

Pokretanje videa...

Dimano - Fontane 02:22

U četiri sezone u Engleskoj taj omaleni virtuoz, uz 13 golova i 15 asistencija, imao je 50 posto dobivenih duela i 67 posto uspješnih startova. Protiv svih onih 'krkana' u najjačoj ligi svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Luka je potom dotaknuo nogometne visine kakve će teško više ijedan hrvatski nogometaš, a nakon njega, u tih 13 godina, iz Dinama su u Englesku odlazili samo Ivo Pinto u Norwich, Eduardo za trećeg golmana u Chelsea, Soudani u Nottingham Forest, Šunjić u drugoligaša Birmingham i jedini je pravi transfer zapravo ostvario Filip Benković u Leicester. Iako zbog ozljeda, nažalost, uopće nije igrao za "lisice".

Osmina finala Europa lige, Tottenham - GNK Dinamo

A materijala za Premier ligu u Dinamovoj svlačionici ima. Pokazala je to i sinoćnja utakmica, iako je Tottenham potvrdio da je klasa više. Tko?

Dominik Livaković već se odavno dokazao, poskidao je i Spursima neke dobre šanse, a kod oba je Kaneova gola bio nemoćan. Mislav Oršić teže je prolazio, ali je zato Luka Ivanušec odigrao je jednu od najboljih utakmica za Dinamo. Njega i Lovru Majera nahvalio je Matjaž Kek:

- Ivanušec mi je najveće iznenađenje. On i Majer su veliki potencijal, tek trebaju pokazati klasu i sazrijeti, ali nije se bojao, bio je samouvjeren da primi loptu, pokuša nešto napraviti. Obojica su upozorila na sebe. Zanimljivo, Ivanušec sa strane izuzezno dobro djeluje, ima kvalitetu, rješava jedan na jedan, brzo igra, a u Londonu je odigrao jednu od zrelijih utakmica u defanzivi, što u HNL-u ne treba toliko.

Osmina finala Europa lige, Tottenham - GNK Dinamo

I baš u stilu svoje partije, Ivanušec je nakon utakmice izjavio:

- Nismo se trebali toliko braniti, to nas je iscrpljivalo, trebali smo napasti, prijetiti, igrati, ne ih toliko respektirati. Tako se moramo postaviti u uzvratu.

Bravo, Luka! To je stav, zbog takvog je pristupa Dinamo u bliskoj prošlosti i pobjeđivao Atalantu, Benficu, CSKA, Krasnodar, Feyenoord, držao na konopcima Šahtar...

I na kraju - Bruno Petković. Izborio je žuti karton, dobio batina, nekoliko puta pucao na gol, bio opasan..., ali i u fokusu Spursa. Vidjelo se da su se u pripremi utakmice fokusirali na njega.

Europa League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v GNK Dinamo Zagreb

- Ne želim da im se menadžeri umisle da ih mogu odmah prodati u Englesku - odgovorio je u najavi utakmice Mourinho na pitanje mogu li Petković i Livaković igrati u Engleskoj.

Uoči izlaska na teren, u tunelu, Liviju je prišao Hugo Lloris, zagrlio ga i ohrabrio. Kao da mu je poručio 'Dečko, za tebe ovdje ima mjesta.'

A ima i za još neke Dinamove igrače. Zna to Mourinho jako dobro. I da nisu jeftini.

- Ma, i bolje je da nismo izvukli neki Molde, ovako ćemo vidjeti gdje smo, kako stojimo u konkurenciji s najjačima - komentirali su u Dinamu uoči utakmice.

Osmina finala Europa lige, Tottenham - GNK Dinamo

Da, za nekakvu utjehu dobro zvuči. Ali ipak... baš šteta što je Dinamo izvukao Tottenham. Jer Dinamo nije među 16 najboljih momčadi Europske lige slučajno, niti je tu zalutao kao neki ‘papak’. “Plavi” su u najmanju ruku ravnopravi s gotovo pola momčadi koje su mogli izvući, a s petom momčadi najjače lige svijeta, protiv svjetskih asova kao što su Harry Kane, Heong Min Son, Dele Alli i Gareth Bale i trenerski mag Jose Mourinho, mogu se nositi. Iako je društvo sa sjevera Londona ipak - klasa više.

Šansa je uoči uzvrata ostala. Da, pobjeda 3-0 nad Tottenhamom bila bi u rangu 4-0 protiv Eintrachta 1967., ali “plavi” se neće predati, u to budite sigurni. Iako Dinamo nije Tottenhamov rang, još ne...

Ma baš šteta što je ždrijeb ipak bio tako okrutan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u