Obavijesti

Sport

Komentari 209

Istra uspjela šokirati Dinamo: Bezidejnim 'modrima' tek bod!

Istra  uspjela šokirati Dinamo: Bezidejnim 'modrima' tek bod!
6

VELIKI BOD ISTRE U zadnjih 11 godina Istra je na Maksimiru uzela tek jedan bod. Večeras su dodali i drugi protiv bezidejnog Dinama čime su Riječani došli u šansu pobjeći 'modrima' na osam bodova...

VIDEO

U prvom dvoboju 16. kola MAXTv Prve lige u Zagrebu su nogometaši Dinama i pulske Istre 1961 odigrali 1-1.

Igrači obje momčadi izašli su na travnjak prije utakmice u prigodnim majicama sa siluetom vukovarskog vodotornja, dok su mladi pratitelji igrača istovremeno podignuli u zrak poseban banner s natpisom ''Godine prolaze, sjećanja ne blijede''.

Isto tako, ispod istočne je tribine maksimirskog stadiona bila istaknuta posebna zastava ''Stoji grad''.

GNK Dinamo - NK Istra 1961

Prije početka utakmice obje su momčadi te svi navijači minutom šutnje odali počast svima onima koji više nisu s nama i gradu heroju Vukovaru.

Hrvatski prvak na Maksimiru nije uspio pobijediti Istru, a Puljani nakon 11 godina odlaze neporaženi s gostovanja kod Dinama. Zadnji su bod na Maksimiru osvojili davne 2005. godine, još dok su 'modri' igrali u tadašnjoj Ligi za ostanak.

U ludoj završnici prvog poluvremena svirana su čak dva kaznena udarca. Prvo je u šesnaestercu Puljana u 45. minuti srušen Ćorić, a Junior Fernandes je bio precizan s bijele točke, da bi u zadnjim trenucima poluvremena Schildenfeld udarac prema golu zaustavio rukom, pa je sudac Frković dosudio i drugi penal u nepune tri minute.

Goran Roce je također bio uspješan realizator kaznenog udarca.  To je, iznenađujuće, bio i konačan rezultat dvoboja jer je Dinamo u drugom dijelu napadao posve jalovo i bezidejno, da bi tek u 90. minuti Fiolić pogodio prečku iskosa lijevom nogom.

Dinamo je ostao drugi s 36 bodova, pet manje od vodeće Rijeke koja u nedjelju pobjedom kod Slaven Belupa može podići prednost na ogromnih osam bodova. Istra 1961 je s ovim bodom skočila na peto mjesto s 15 osvojenih bodova. 

Pred 600 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Frković iz Gospića. 

MAXTv Prva liga, 16. kolo

Dinamo - Istra 1961 1-1 (Fernandes 45' pen. / Roce 45+1' pen.)


KRONOLOGIJA:

KRAJ UTAKMICE! Dinamo je totalno razočarao večeras na Maksimiru i remizirao protiv Istre 1-1.

89' PREČKA FIOLIĆA! Dobro je opalio ofenzivac Dinama iskosa, gostujući golman pogledom je ispratio loptu koja je odsjela na prečki.

86' Gužva pred Ivušićem, 'modri' su tražili i penal poslije 'flipera', no na kraju ništa od svega.

83' Sjajna kontra Istre! Probili su Dinamov lijevi bok, lopta je ubačena na Stepčića koji glavom šutira u Livakovića!

82' Machado ubacuje iz kuta, a Fernandes ne uspijeva to dobro zahvatiti.

76' Prijeti Istra, tukao je Roce glavom, preko gola.

68' Ćorić je zakuhao neugodnu situaciju ispred Ivušića, no nema promjene rezultata.

47' Dinamo je imao opasnu šansu, ali Šitum nije stigao sprovesti loptu u mrežu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1' ISTRA IZJEDNAČUJE! Schifo je rukom zaustavio jedan udarac Istre ispred Livakovića i Istra preko Rocea iz penala sitže do izjednačenja! 

45' VODI DINAMO! Šitum je srušen, a penal kojeg je Frković dosudio je pomalo diskutabilan. Gostujući trener Goran Tomić ne može vjerovati što se dogodilo. Fernandes je zabio za vodstvo Dinama!

26' Najbolja prilika na utakmici! Ćorić je sam izašao na Ivušića, ali gostujući golman pravovremeno istrčava i spašava Istru.

20' Ponovo Dinamo prijeti poslije ubačaja, ovaj put Jonas prijeti udarcem glavom, ali Ivušić siguran.

8' Poslije kornera tukao je Schildenfeld glavom, no Ivušić to dobro brani.

1' Utakmica na Maksimiru je upravo počela poslije sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.


SASTAVI:

DINAMO: Livaković, Matel, Benković, Schildenfeld, Pivarić, Pavičić, Jonas, Šitum, Fernandes, Ćorić, Henriquez

ISTRA: Ivušić; Georgiev, Gržan, Lucio, Miloš, Mitrevski, Paracki, Roce, Solomon, Stepčić, Žižić


NAJAVA:

'Modri' Ivajla Peteva u posljednje četiri utakmice nisu primili gol u HNL-u, a pritom su upisali četiri pobjede uz gol razliku 4-0! Bodovi se pišu, dojam pada u zaborav s vremenom i gledaju se samo rezultati. Dinamo ih ima, ali ima ih i Rijeka koja im bježi šest bodova poslije 15 odigranih kola.

Dinamo večeras napada tri boda i veliki je favorit, a uoči utakmice Petev je rekao sljedeće:

-  Nadam se da smo dobro iskoristili stanku, radili smo sa 15 igrača, a sve je prošlo kako smo planirali. Nadam se da ćemo to pokazati i na utakmici s Istrom, koja je kompaktna momčad, nisu loši, a gledao sam ih nekoliko puta. No, danas imamo samo jedan cilj, a to su tri boda.

Gosti se nadaju da će Dinamovci imati slabiji dan pa da dođu do nekog oblika senzacije. Stižu u obrambenom ruhu i planiraju vrebati šansu iz prikrajka.

- Radili smo dobro i pokušali pripremiti momčad na ono što je očekuje u Maksimiru. Dinamo je favorit, to je logično, ali mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da mu poremetimo planove - rekao je trener Puljana Goran Tomić.

Istra bi trebala zaigrati u formaciji 3-5-2 što jasno ocrtava njihovu intenciju večeras - držati se bez primljenog gola što je duže moguće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 209

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana