Obavijesti

Sport

Komentari 16

Treneri Dinama i Zadra sukobili se nakon utakmice! Izbornika ispratili zvižducima na Višnjiku

Treneri Dinama i Zadra sukobili se nakon utakmice! Izbornika ispratili zvižducima na Višnjiku
4

Dinamo je vodio 18 koševa razlike već nakon 12 minuta, sve je odlučeno u zadnjih 10 sekundi, a onda su se Danijel Jusup i Josip Sesar nakon rukovanja verbalno sukobili

VIDEO

Košarkaši Zadra u susretu su 21. kola prvenstva Hrvatske na svom terenu svladali Dinamo sa 77-73 (13-26, 19-13, 22-16, 23-18).

Zadar: Utakmica košarkaškog prvenstva Hrvatske Dinamo - Zadar

Lovro Mazalin je sa 23 koša i 10 skokova bio najbolji kod Zadra, dok je Ivan Vučić ubacio 15 koševa za Dinamo-Zagreb.

Gosti iz Zagreba mnogo su bolje otvorili utakmicu, u 12. minuti vodili velikih 18 razlike (31-13), ali Zadrani su od druge četvrtine pomalo smanjivali njihovu prednost da bi se u posljednjih 10 minuta praktički ušlo s izjednačenim rezultatom.

Zadar: Utakmica košarkaškog prvenstva Hrvatske Dinamo - Zadar

Susret je bio otvoren sve do 10 sekundi prije kraja kada je kod vodstva Zadra 74-71 Majić pokušao tricom poravnati, no nije bio precizan, a zatim je morao prekršajem zaustaviti Lakića koji je s dva pogođena slobodna bacanja odveo domaće na nedostižnu razliku.

Sukob između trenera

Na samom kraju utakmice dogodio se i incident između trenera Zadra Danijea Jusupa i trenera Dinama Josipa Sesara. Do sukoba između njih dvojice došlo je tijekom rukovanja na kraju utakmice. Sve je ostalo samo na riječima. Sesar je očito nešto dobacio Jusupu, a onda je on izgubio konce, javlja Dalmatinski portal.

Sesar, koji je inače i hrvatski izbornik, iz dvorane je ispraćen uz brojne uvrede s tribina. Jusup je dan prije utakmice otkrio da je odbio poziv Jasmina Repeše da sudjeluje u radu Hrvatskog košarkaškog saveza i rekao da ga, osim trenera Zadra, zanima još samo pozicija izbornika do koje godinama ne može doći.

Treneri nisu komentirali sukob nakon utakmice.

- Čestitke Zadru na pobjedi. Pohvalio bih sjajnu atmosferu koja se iz Jazina prelila na Višnjik i bila poticajna za igru. Dobro smo otvorili utakmicu i čvrsto stajali, ali naš i Zadrov budžet su neusporedivi. Zadar se u dvije-tri godine podigao, vidi se to i po rezultatima u ABA ligi. Nikad nisam zadovoljan kad izgubim, ali mogu biti zadovoljan kako smo izgledali i parirali Zadru 35 minuta i kako smo zatvorili MVP-a ABA lige Luku Božića koji nije zabio nijedan poen - kazao je Sesar.

- Ne mogu reći da smo mekano ušli u utakmicu, oni su pokazali šuteve iz teških pozicija, dobili samopouzdanje i trebalo nam je vremena da se saberemo. Pokušao sam odmoriti neke igrače, napraviti rotacije, ali bili smo sterilni u napadu. Na kraju prvog dijela mogli smo biti zadovoljni s -7. Obrana nam je bila bolja u drugom dijelu i teško smo, ali zasluženo pobijedili - rekao je Jusup.

Zadar je na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 18-2 ispred Splita koji je na 18-3, dok je Dinamo-Zagreb peti sa 12-9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti