Obavijesti

Sport

Komentari 819

Ludi preokret Hajduka: Livaja je iskoristio grešku Livakovića, a Pukštas zabio za veliko slavlje!

Ludi preokret Hajduka: Livaja je iskoristio grešku Livakovića, a Pukštas zabio za veliko slavlje!
22

Dinamo je kontrolirao utakmicu, Petković je promašio penal za 2-0 i tad je sve krenulo nizbrdo. Livaja je odlično iskoristio grešku Livakovića i zabio za izjednačenje, a za preokret je zabio Pukštas u zadnjoj minuti

Kakvu smo utakmicu gledali na Maksimiru! Početak HNL-a za poželjeti s najvećim hrvatskim derbijem nakon kojeg je na vrhu ljestvice HNL-a završio Hajduk velikim preokretom (2-1)! Da, ovo je tek prva utakmica, ali velika su ovo tri boda za splitsku momčad nakon što su bili u zaostatku u prvom poluvremenu protiv Dinama kad je zabio Bruno Petković (1-0), a nakon toga je u nastavku Marko Livaja iskoristio kiks Dominika Livakovića da bi Rokas Pukštas u posljednjim trenucima utakmice glavom zabio za preokret.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

Dinamo - Hajduk 1-2 (sažetak) 13:14

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Dinamo je bolje otvorio utakmicu te se nije dugo trebalo čekati na prvi opasan udarac prema splitskim vratima. Martin Baturina je u petoj minuti dobro ciljao s 17-18 metara, ali je golman Hajduka Lučić odbio loptu u korner. Nakon uvodnog pritiska aktualnog prvaka Dinama gosti iz Splita su se oslobodili iz tog obruča te su i oni počeli prijetiti. Prvo je glavom pokušao Mlakar, a potom je slab udarac uputio Benrahou.

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Uslijedila je potom ponovno dominacija Dinama koji je stisnuo Hajduk, pleo je mrežu oko suparnika i Splićani nisu uspjeli izdržati taj dio igre bez primljenog gola. Dinamo je poveo u 35. minuti nakon što je Mišić ukrao loptu Livaji, a potom je Špikić asistirao za pogodak kojeg je potpisao Bruno Petković. Do kraja prvog dijela mogao je Dinamo povećati prednost, ali je vrlo dobar udarac Ristovskog prošao pored vratnice.

Vrlo mirno se igralo u uvodnih dvadeset minuta drugog poluvremena kada je Dinamo dobio savršenu priliku za povećanje vodstva. Mlakar je u svom šesnaestercu srušio Moharramija, a u 65. minuti je Petković namjestio loptu na bijelu točku. No, pucao je strijelac prvog gola mlako i slabo, Lučić je obranio njegov udarac i spriječio 2-0 domaćina.

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Premda Hajduk u nastavku nije izgledao nimalo opasno uspio je u 74. minuti kazniti prethodni promašaj Petkovića. Bila je to majstorija Marka Livaje koji je pred golu Dinama, držeći Livakovića na leđima, čekao pad lopte s velike visine. Odlično je obavio primanje i efektno zabio pored vratara Dinama koji je vrlo slabo reagirao u ovoj situaciji.

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Nakon što je Livaković sjajno obranio udarac splitskog pojačanja Odjidje-Ofoea u 86. minuti, Hajduk je pogodak vrijedan tri boda dao u 93. minuti. Nakon kornera odlično je reagirao Rokas Pukštas i zakucao loptu u mrežu za slavlje Splićana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. KOLO HNL-a 20:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
35' Petković
1 : 2
Hajduk
74' Livaja, 90'+3' Pukštas
Sortiranje događaja
KRAJ

Kakva utakmica, kakav derbi, kakva pobjeda Hajduka! Preokret u zadnjim minutama za - prvo mjesto na ljestvici barem na jedan dan!

90'+3' GOL HAJDUK 1-2

Ulizao je Ristovski i spasio jako dobru situaciju, ali Livaja je bio u zaleđu pa su 'bili' dobili korner iz kojeg su zabili gol! Ubacio je Ofoe, a glavom je zabio Rokas Pukštas!

90'+1'

Morao je Ferro rušiti Špikića koji bi imao puno prostora da je prošao. Ima Dinamo priliku iz slobodnog udarca. 

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

90'

Odlično su odigrali Špikić i Ivanušec, a Luka je bio u dobroj prilici, no klizeći start u posljednji trenutak odnio je loptu u korner iz kojeg 'modri' nisu zaprijetili. 

Komentari 819