Obavijesti

Sport

Komentari 254

Dinamo je svim klubovima u HNL-u donio 500 tisuća eura, evo tko mu je sve čestitao...

Dinamo je svim klubovima u HNL-u donio 500 tisuća eura, evo tko mu je sve čestitao...

čestitara je mnogo. Kako doznajemo, premijer Andrej Plenković čestitao je Dinamu na povratku u elitu, kao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. Napravilo je to i nekoliko klubova iz HNL-a

VIDEO

Nakon tri godine pauze, nogometna elita će po osmi put stanovati na Maksimiru. Dinamo je u srijedu u infarktnoj završnici srušio Bodo/Glimt 4-1 nakon 120 minuta drame i plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka.

Pokretanje videa...

Reakcija Čačića na ždrijeb LP-a 07:02

Ovo je i veliki uspjeh hrvatskog sporta, a čestitara je mnogo. Kako doznajemo, premijer Andrej Plenković čestitao je na povratku u elitu, kao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te Ministarstvo turizma i sporta. 

Što dopisom, a što preko društvenih mreža, Dinamu su čestitali Istra, Gorica, Slaven Belupo, Rijeka i Varaždin. To je to se tiče klubova iz HNL-a, a možda je u međuvremenu stigla još poneka čestitka. Od ostalih sportskih klubova, to su napravili Cibona i PPD Zagreb, Rudeš i HNS.

Champions League Qualifying - Play-off Second Leg - GNK Dinamo Zagreb v Bodo/Glimt

Feštalo se na Maksimiru do dugo u noć. Prvo na terenu s navijačima, onda u svlačionici, a kada su postali svjesni što su napravili, veliko slavlje preselilo je u klupski hotel gdje je trajalo do zore.

Nakon što su se svi naspavali i odmorili, ako se to uopće može nakon burne noći, svi su zajedno pogledali ples kuglica koji je hrvatskog prvaka smjestio u skupinu E sa Chelseajem, Milanom i Salzburgom. Kao i uvijek, moglo je puno bolje, ali i gore, no Dinamo nije bez šansi. I treće mjesto, koje vodi u Europsku ligu, bilo bi veliki uspjeh i nešto što bi sigurno zadovoljilo sve u klubu. Uz dozu sreće i izvanserijske partije, uz njihovo nešto slabije izdanje, možda se može nečemu nadati i protiv Chelseaja i Milana.  

Zagreb: Slavlje dinamovaca u svlačionici nakon što su osigurali još jedan nastup u Ligi prvaka

Osim utakmica s najboljim europskim klubovima, u klupsku blagajnu stići će i bogati ček od 15 milijuna eura! I ni to nije sve. Već svima znano, zbog Dinamovih uspjeha u Europi prije dvije sezone imali smo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, 'modri' svojim pobjedama plode hrvatski koeficijent, a plasmanom u Ligu prvaka oplodili su i račune konkurenata u HNL-u.

Svi klubovi u HNL-u dobit će ček od 500.000 eura iz Uefinog fonda solidarnosti zahvaljujući ulasku Dinama u elitu. 

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka

Na ime uspjeha kluba iz određene države, Uefa daje nagrade i ostalima iz lige. Za sve države čiji se klubovi natječu u Ligi prvaka, namijenjeno je 130 milijuna eura. Novac preuzmu nogometni savezi koji potom prosljeđuju dalje. 

Naravno, veličina svote ovisi o broju klubova u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju pa tako najviše sjedne na račune engleskih i španjolskih klubova.

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka

No, ima u svemu i jedno pravilo. Klubovi taj novac neće smjeti iskoristiti za transfere i plaće, nego isključivo za razvoj nogometne akademije. Kako god, injekcija koja je više nego dobrodošla pojedinim hrvatskim prvoligašima koji jedva sklapaju kraj s krajem. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti