Obavijesti

Sport

Komentari 396

Dinamo deklasirao 'farmaceute' i pobjegao Hajduku na plus 12

Dinamo deklasirao 'farmaceute' i pobjegao Hajduku na plus 12
33

Drmić je pred 3181 gledateljem dao 14. gol u sezoni i prestigao Petkovića (13), inspirativnu večer s dvije asistencije imao je Baturina, sjajan gol dao je Ivanušec, a u plavom dresu debitirao je sin Borisa Živkovića

U susretu 29. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Slaven Belupo 4-0 i sada ima 12 bodova više od drugoplasiranog Hajduka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamovi juniori skandiraju 00:28

"Modri" su dominirali cijeli susret i rutinski su stigli do bodova protiv Slaven Belupa koji je u srijedu izgubio od Hajduka u polufinalu hrvatskog Kupa.

Odmorena i motivirana momčad Igora Bišćana nije imala milosti prema gostima iz Koprivnice pobijedivši s uvjerljivih 4-0.

Već su prve minute pokazale u kojem će smjeru ići utakmica. Dinamo je u osmoj minuti mogao do vodstva. Prvo je Josip Mišić uzdrmao stativu, a u nastavku akcije odlično je pucao Martin Baturina, ali je Ivan Čović sjajno obranio.

U 12. minuti Čović je obranio i udarac Daria Špikića, a nakon kornera zaprijetio je i Mauro Perković. U 27. minuti hrvatski prvak je zasluženo poveo golom Josipa Drmića. Stefan Ristovski je sjajno ubacio s desne strane, Špikić je prenio loptu, a Drmić zabio za vodstvo.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Slaven Belupo sastali se u 29. kolu Prve HNL

Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Perković je ubacio, a Špikić glavom povećao prednost. U posljednjim trenucima prvog dijela Dinamo je nakon sjajne akcije postigao i treći pogodak. Baturina je proigrao Luku Ivanušeca, a on lagano prebacio Čovića.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Slaven Belupo sastali se u 29. kolu Prve HNL

U prvom poluvremenu gosti su imali samo jednu pravu priliku, u 40. minuti s ruba kaznenog prostora je pucao Arber Hoxha, no Dominik Livaković je sjajno reagirao.

U 61. minuti "modri" su zabili i četvrti gol. Baturina je ubacio iz slobodnog udarca, a Josip Šutalo pogodio za konačnih 4-0.

Valja istaknuti da je ovo bila utakmica u kojoj je Josip Drmić 14. golom u sezoni prestigao Brunu Petkovića koji je ostao na 13. Isto tako, priliku je dobio 18-godišnji junior Moreno Živković, sin velikog hrvatskog nogometaša Borisa Živkovića. Mladi stoper je debitirao u plavom dresu, kao i 19-godišnje krilo Fran Topić.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Slaven Belupo sastali se u 29. kolu Prve HNL

U prvom subotnjem susretu Osijek i Lokomotiva su odigrali 2-2. U petak je Gorica na gostovanju pobijedila Šibenik 4-0, a u nedjelju se sastaju Varaždin - Istra 1961, te Rijeka - Hajduk.

Dinamo vodi sa 66 boda ispred Hajduka s 54 i Osijeka s 39 bodova. Rijeka i Varaždin imaju po 38 bodova, dok je Slaven Belupo ostao na 37 bodova.

Lokomotiva je osma sa 34 boda, a zadnje dvije pozicije drže Šibenik (24) i Gorica (23). (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
29. kolo HNL-a 19:10 sati , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Drmić 27', Špikić 33', Ivanušec 45+1', Šutalo 62'
4 : 0
Slaven
Sortiranje događaja

Kraj susreta i uvjerljiva pobjeda Dinama na Maksimiru.

Igrat će se najmanje tri minute sučeva dodatka.

89'

Evo prve ozbiljnije šanse nakon brojnih zamjena. Brzu akciju odigrali su gostujući nogometaši, stigla je lopta na Krstanovića, koji se othrvao u duelu s Bulatom. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali preko gola.

82'

Nove promjene kod Dinama. Ušli su Moharrami i Topić, a izašli Drmić i Ristovski.

Promjena i kod Slavena. Izlazi Marina, a mijenja ga Bašić.

73'

Mijenja i Dinamo. Bišćan radi trostruku zamjenu.

Izašli su Perić, Baturina i Ljubičić, a priliku su dobili Menalo, Živković i Bulat.

Moreno Živković je mladi stoper, 18-godišnji junior Dinama, kojem je današnji nastup ujedno i debi u plavom dresu. Sin je velikog hrvatskog nogometaša Borisa Živkovića.

Komentari 396