Obavijesti

Sport

Komentari 210

Dobar posao u Skoplju: Dinamo nadomak prolaska u iduću fazu

Dobar posao u Skoplju: Dinamo nadomak prolaska u iduću fazu
8

Dinamo je pobijedio Vardar u Skoplju 2-1 i tako došao nadomak prolaska prije uzvratne utakmice drugog pretkola Lige prvaka. Modri su slavili golom Roga i autogolom Mijuškovića

VIDEO

U jednoj sadržajnoj utakmici u Skoplju između Vardara i Dinama pred oko deset tisuća gledatelja u Areni Filipa II Makedonskog, hrvatski je prvak pobijedio 1-2 autogolom Nemanje Mijuškovića i golom Marka Roga.

Za domaće je zabio Armenac Hambartsumyan u 54. minuti za nadu u povratak. No, do povratka na kraju nije došlo, iako su Makedonci promašili nekoliko izglednih šansi.

Zlatko Kranjčar poslao je na teren momčad lišenu usluga Marka Pjace koji se vjerojatno večeras došao oprostiti od 'modre' svlačionice, ako ćemo vjerovati napisima talijanskih medija koji ga sele u Juventus.

Navodno će sjajni ofenzivac sutra sletjeti u Torino. Osim njega koji nije bio niti na klupi, među pričuvama se nalazio još jedan reprezentativac, Ante Ćorić. Cico je poslao ovih jedanaest na teren:

DINAMO: Ježina; Stojanović, Schildenfeld, Sigali, Matel, Machado, Antolić, Rog, Fernandes, Soudani, Henriquez

Goce Sedloski s druge strane uzdao se u Brazilca Felipea te Asanija koji su i vodili igru makedonske momčadi:

VARDAR: Pacovski; Asani, Felipe, Gligorov, Grncarov, Hambardzumyan, Kojašević, Mijušković, Petkovski, Popov, Spirovski

Važno je spomenuti kako nije došlo do dogovora između Vardara i TV kuća, tako da su svi zainteresirani za ovaj meč ostali uskraćeni za TV prijenos utakmice.

Dinamo u pola sata dokazao nadmoć; Soudani upisao dvije asistencije

Već u sedmoj minuti Petkovski je sam izašao na Antonija Ježinu, no negdje se 'nacrtao' Petar Stojanović koji otklanja tu opasnost. U prvih dvadeset minuta Dinamo je kontrolirao zbivanja na terenu i tu se već prikazala tehnička nadmoć koji je konkretizirao zagrebački sastav u 21. minuti utakmice.

Hilal Soudani je ubacio s desne strane u kazneni prostor Pačovskog, domaći branič Nemanja Mijušković pokušao spasiti svoje suigrače, no dogodilo mu se ono najgore - savladao je vlastitog golmana.

Devet minuta kasnije, Dinamo pravi novi korak prema idućoj fazi natjecanja. Poslije lijepe akcije Machada i Soudanija, gol zabija Marko Rog udarcem s desetak metara i prvaci Hrvatske slave visoku 0-2 prednost.

No, bude se Makedonci. Samo šest minuta poslije šokantnog drugog gola, udarac Petkovskog završava na stativi. Uslijedio je manji pritisak domaćih, ali nije to bilo ništa što bi Dinamo dovelo do većih neugodnosti.

Sedloski uveo Balotellija koji je razigrao Makedonce; pogodili dvije stative i prečku

Sedloski je u nastavak utakmice ušao s dvije zamjene, on je vjerojatno upućen u pravilo da se one smiju raditi prije 87. ili 117. minute, odnosno da je to proizvoljan čin trenera. Tako je uveo Balotellija, ali Jonathana Balotellija čija je prisutnost očito malo poljulala 'modre'.

U 55. minuti Armenac Hambartsumyan smanjuje na 1-2 poslije asistencije Brazilca Juana Felipea. Potonji je uputio loptu kroz obranu gostiju, Dinamovci su pokušali namjestiti ofsajd, međutim, mladi engleski sudac Robert Madley (30) nije im se smilovao.

Završnica utakmice pripala je domaćinu. Prvo u 82. minuti Balotelli gađa stativu iz sjajne šanse, a da kraj bude posebno dramatičan pobrinuo se Obregon koji je također pogodio prečku dvije minute prije kraja utakmice.

Mogli su Makedonci u Zagreb doputovati s remijem uz kakvu takvu nadu oko prolaska, no čini se kako Dinamo ima sve u svojim rukama, točnije, nogama. Uzvrat se igra u srijedu, 20. srpnja u Maksimiru.

Drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu Prvaka:

Vardar - Dinamo 1-2 (Hambartsumyan 54' / Mijušković (ag.) 21', Rog 30')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja