Obavijesti

Sport

Komentari 690

Eduardov kiks za grčko slavlje u Zagrebu: Novi poraz Dinama

Eduardov kiks za grčko slavlje u Zagrebu: Novi poraz Dinama
33

Nogometaši Olympiakosa pobijedili su Dinamo 1-0 u trećem kolu skupine F Lige prvaka na Maksimiru iako su "modri" odigrali dobru utakmicu. Zabio je Ideye Brown

VIDEO

Jedan trenutak neopreznosti Dinamove obrane odlučio je gostovanje Olympiakosa u Maksimiru. Grci su u utakmici u kojoj su veći dio bili podređena momčad na kraju odnijeli sva tri boda golom Ideyea Browna 11 minuta prije kraja. "Modri" su dvaput pogodili stativu, ali nijednom gol, trebali su dobiti i penal u nadoknadi, no ništa ih nije išlo.

"Modri" napadali od početka - bezuspješno

Spustio je Zoran Mamić loptu na zemlju uoči utakmice i dao breme favorita na stranu Olympiakosa koji je zagrizao mamac i najavio da želi tri boda s Maksimira. No zapravo nije izgledao kao favorit u prvom okršaju ovih dvaju klubova u Ligi prvaka. Zagrepčani su bili ti koji su od prvog zvižduka Talijana Taglijaventa krenuli u napad.

Marko Rog upao je u vezni red "modrih" umjesto Arijana Ademija i stvorio prvu šansu domaćih u 11. minuti, kada je dao loptu Arminu Hodžiću, Mamićevu iznenađenju u prvih 11 umjesto Marka Pjace, no lopta ipak nije stigla do bosanskohercegovačkog napadača.

Nastavio je maksimirski sastav pritiskati Grke i držati loptu duboko u protivničkoj polovici sve do sredine prvoga dijela, kada su gosti ipak počeli pokazivati naznake igre iz prošloga kola u Londonu i pobjede nad Arsenalom. Uglavnom su to bili pokušaji iz daljine Milivojevića, Botíje te Masuakua, ali nije Eduardo imao većih problema na golu. Ne tada.

Ludo otvaranje nastavka na obje strane

Poslije relativno mirnog prvog poluvremena, nastavak je krenuo vatreno. Domagoj Antolić pogodio je stativu nakon polukontre "modrih", kada mu je Roberto ušao u šut pod noge. I dok su se igrači domaće momčadi držali za glavu, već je bilo opasno na drugoj strani. Felipe Pardo ubacio je s desne strane, a Ideye Brown na pet metara promašio prazan gol.

Stativa Roga pa kiks Eduarda

Najavio je Zoran Krznar uoči utakmice kako će Mamić čuvati Pjacu i Henríqueza za nastavak utakmice kako bi donio svježinu "modrima". Ali nije tu bilo pravog pomaka u napadačkim akcijama. Istina, mogao je Marko Rog u 77. minuti pogoditi nakon ubačaja s desne strane, no opet se ispriječio okvir gola.

A onda je jedan bijeg Ideyea Browna odlučio utakmicu.

Dimitris Siovas dao je dubinsku loptu Brownu na lijevu stranu koju je Nigerijac prihvatio, sjurio se sve do golaut-crte pa pucao u prvi kut iz gotovo nemoguće situacije, ali Eduardo je katastrofalno reagirao i Olympiakos je poveo na Maksimiru.

Milivojevićeva ruka bez sankcije

Pokušao je Mamić s Antom Ćorićem u zadnjih pet minuta izvući nešto iz ove utakmice, ali silan pritisak domaćina ipak nije urodio plodom. Imao je Henríquez, također džoker s klupe, jednu šansu glavom, tražili su "modri" penal u 94. minuti nakon što je Milivojević igrao rukom poslije pete Taravela, ali Tagliavento to nije vidio i bio je to kraj nadanja Zagrepčana.

Dinamo je veći dio utakmice bio konkretniji i više je napadao, a na kraju je nesretno poražen. Kad se tomu pridoda pobjeda Arsenala nad Bayernom 2-0, snovi o europskom proljeću hrvatskog prvaka bitno su narušeni. Za pozitivan rezultat u Europi trebalo je imati i sreće, ovaj je puta ona - izostala.

Liga prvaka, skupina F, 3. kolo:

  • Dinamo - Olympiakos 0-1 (Ideye Brown 79')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 690
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...