Obavijesti

Sport

Komentari 233

Slavenu poništen gol, Dinamu otpadali igrači, ali preživio je Koprivnicu na krilima Japanca!

Slavenu poništen gol, Dinamu otpadali igrači, ali preživio je Koprivnicu na krilima Japanca!
10

Modri su preživjeli teške uvjete u Koprivnici. Dinamo je slavio protiv Slaven Belupa (2-0) u 17. kolu HNL-a i smanjio zaostatak za Hajdukom. Petković i Špikić zabijali su glavom, a oba puta je asistirao Kaneko

Nogometaši Dinama u posljednjoj su utakmici 17. kola HNL-a kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo sa 2-0 (1-0). Strijelci za Dinamo bili su Bruno Petković (21) i Dario Špikić (79), a u oba je navrata asistirao Takuro Kaneko.

Pokretanje videa...

teren slaven belupa 00:29

Utakmica se igrala na jako lošem travnjaku koji je bio zamrznut i prepun rupa. Prvi golman Dinama Danijel Zagorac ozlijedio se na zagrijavanju, a otpao je i Martin Baturina zbog bolesti. Još ranije je bilo jasno da neće konkurirati ni Ristovski, Bulat, Drmić i Jurić pa je Sergej Jakirović došao u oslabljenom sastavu. 

Iako je Dinamo dominirao gotovo čitavim tijekom susreta, u samom otvaranju centimetri su dijelili domaćina od vodstva. U 7. minuti Štrkalj je dobio jednu dubinsku loptu, utrčao u kazneni prostor te potom obišao i Nevistića te zatresao mrežu. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je napadač Slavena bio u zaleđu nekoliko centimetara pa je ostalo 0-0.

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a

Rezultat se tako prvi put promijenio u 21. minuti kada je Dinamo iz treće prilike u vrlo kratkom vremenu poentirao. Kaneko je dobio loptu na desnom krilu i uputio dobar centaršut u peterac gdje je lopta preletjela loše postavljenog Borasa i stigla na glavu Petkovića koji je bio precizan i svladao Suška.

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo je pobjedu potvrdio u 79. minuti, ponovno je Kaneko napravio nered na desnom krilu i zatim poslao precizan ubačaj na glavu Špikiću koji je s pet metara zakucao loptu pod gredu.

Treći Dinamo sada ima 30 bodova, dva manje uz utakmicu manje od druge Rijeke, a devet manje uz dvije utakmice manje od vodećeg Hajduka. Slaven Belupo je deveti sa 17 bodova, koliko imaju i šesta Lokomotiva, sedmi Varaždin te osma Istra 1961, dok je na dnu Rudeš sa samo četiri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slaven Belupo - Dinamo, 17. kolo HNL-a 17 sati , Gradski stadion Ivan Kušek Apaš, Koprivnica
Slaven Belupo
0 : 2
Dinamo
Petković 22', Špikić 79'
Sortiranje događaja
90+2'

Kraj utakmice u Koprivnici. Dinamo je slavio 2-0 golovima Petkovića i Špikića, oba puta je asistirao Kaneko. 

Jedino što smo vidjeli od Slavena bilo je na samom početku kada je Štrkalj zabio, ali je gol poništen zbog minimalnog zaleđa. Veći dio utakmice protekao je u Dinamovom mirnom kontroliranju zbivanja na terenu, dok su domaćini bili nemoćni u napadu. 

85'

Veliki promašaj indisponiranog Hoxhe. Nongoh je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac. Na prvoj stativi sam je bio Hoxha, nikoga nije bilo oko njega i mogao je birati gdje će pucati, a on je na kraju pucao dva metra iznad gola. 

83'

Kaneko je izašao iz igre i zaradio gromoglasni pljesak. Izašao je Mišić, a umjesto njih dvojice ušli su Ljubičić i Marin.

81'

Još jedan fantastičan udarac Sučića. Ovaj put je dobio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, pucao je silovito u desne rašlje, no obranio je to Sušak. 

79'

Gooooooool! Dinamo vodi 2-0, zabio je Špikić.

Mišić je sjajnom dijagonalom uposlio Kaneka koji je na desnoj strani prošao Martinagu pa sjajno u peterac ubacio za Špikića koji je zabio u praktički praznu mrežu jer je Sušak odletio u prazno. Japanac je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, nije zabio, ali je oba puta asistirao. 

Komentari 233