Obavijesti

Sport

Komentari 386

Dinamo hrabro pao u Milanu!

Dinamo hrabro pao u Milanu!
40

'Plavi' su se držali prvi dio, na trenutke bili i bolji. Pa i kada su 'rossoneri' imali dva gola prednosti, Dinamo se vratio i smanjio. Bila je to hrabra, zrela i srčana izvedba Zagrepčana protiv snažnijeg suparnika

Nogometaši Milana svladali su pred svojim navijačima Dinamo 3-1 (1-0) u susretu 2. kola skupine E Lige prvaka čime je talijanski prvak zasjeo na prvo mjesto ljestvice.

POGLEDAJTE VIDEO: Korteo Boysa u Milanu

Pokretanje videa...

Korteo boysa u milanu 00:28

Sedmerostruki prvak Europe vodio je 2-0 golovima Oliviera Girouda iz jedanaesterca u 45. te Alexisa Saelemaekersa u 47. minuti. Nakon sjajne akcije s Petkovićem na 1-2 je smanjio Mislav Oršić u 56. minuti, ali je Tommaso Pobega u 77. vratio Milan na dva razlike (3-1) i postavio konačan rezultat.

Na početku utakmice Milan je na brzinu pokušao doći do startne prednosti. Stisnuo je hrvatskog prvaka i odvukao ga u njegov šesnaesterac. Lopta je konstantno kružila oko šesnaesterca Dinama, ali osim udarca Oliviera Girouda u devetoj minuti, koji je otišao malo iznad vratnice, ozbiljnijih situacija po Livakovića nije bilo.

Dinamo je tako, bez većih problema, odbio te uvodne napade Milana nakon čega je igra postala prilično ravnopravna. I dalje je Milan imao bolje šanse, no znao je i Dinamo zaprijetiti. U 28. minuti je pokušao Moharrami, a još je bliže pogotku bio Mislav Oršić u 36. minuti. Pucao je prema suprotnom kutu, ali je lopta prošla pored domaće vratnice.

Susret Milana i Dinama u drugom kolu UEFA Lige prvaka

Milan je mogao povesti u 21. minuti, ali je Moharrami odlično reagirao prije Rafaela Leaa i spriječio pogodak, dok je kasnije talijanski prvak pokušavao i s dalekometnim udarcima, ali se rezultat nije mijenjao.

No, prije odmora Milan je ipak poveo. U posljednjim trenucima prvog dijela sudac je duel Josipa Šutala i Rafaela Leaa okarakterizirao kao prekršaj igrača Dinama, a Giroud je bio miran i precizan s bijele točke za 1-0 Milana.

Champions League - Group E - AC Milan v Dinamo Zagreb

Kako je završio prvi dio tako je počeo i drugi, lopta se zakoprcala u mreži Dinama. Rafael Leao je lakoćom probio lijevu stranu, ubacio, a belgijski igrač Alexis Saelemaekers je glavom zabio pod gredu za 2-0.

Dinamo se vratio u igru u 56. minuti i to nakon sjajne akcije Oršića i Petkovića. Lucidnim potezom i dodavanjem veliki dio Milanove obrane prevario je Petković, a Oršić je odlično zabio za gol Dinama.

Dinamov penicilin za velikane! Petković maestralno asistirao pored četvorice, Orša opet zabio
Dinamov penicilin za velikane! Petković maestralno asistirao pored četvorice, Orša opet zabio

U idućim minutama bolji je na terenu bio Dinamo, dok je Milan branio svoje vodstvo i čekao priliku za novi udar. Dočekao je taj trenutak u 77. minuti kada je Theo Hernandez poslao povratnu loptu, a Pobega žestoko zabio s deset metara pod gredu za 3-1 Milana.

Uz ovu pobjedu Milan je preuzeo prvo mjesto na ljestvici s četiri boda. Dinamo ima tri, a uz utakmicu manje RB Salzburg je treći s jednim bodom, dok je Chelsea na nuli.

U idućem trećem kolu Dinamo će gostovati kod RB Salzburga 5. listopada (18.45 sati), a istog dana Milan u 21 sat gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo grupne faze LP-a 18:45 , Stadion San Siro, Milano
Milan
Giroud 45' (p), Saelemaekers 47', Pobega 76'
3 : 1
Dinamo
Oršić 56'
Sortiranje događaja

Kraj susreta na San Siru! 

Milan je zasluženo slavio. Presudila je veća kvaliteta u drugom poluvremenu i Dinamo si zaista nema što predbacivati. Bila je to hrabra, zrela i srčana izvedba zagrebačke momčadi iz koje će se pamtiti još jedna čudesna akcija Brune Petkovića i Mislava Oršića.

Navijanje s tribina, dekor, atmosfera... Iako poraz, bila je ovo večer za pamćenje.

Igrat će se tri minute nadoknade na San Siru.

90'

Žuti karton za Marina. Neoprezno je laktom udario Calabriju gradeći se.

89'

Milan je sada izašao s četvoricom prema naprijed kroz rijetku obranu Dinama, koji je dao sve u napad. Ipak, 'rossoneri' nisu uspjeli kapitalizirati i Zagrepčani su se obranili.

84'

Nove promjene kod Dinama. Čačić je izvadio Petkovića i Oršića, a uveo mlade snage Baturinu i Marina.

Komentari 386