Obavijesti

Sport

Komentari 390

Rusi bez šanse: Dinamo je ušao u osminu finala Europske lige!

Rusi bez šanse: Dinamo je ušao u osminu finala Europske lige!

Krasnodar je trebao golove, ali na Maksimiru su ostali bez šanse! Dinamo je dominirao na domaćem terenu i 'podebljao' prednost iz prve utakmice te golom Mislava Oršića izborio plasman u osminu finala Europske lige!

Može i bez drame! Dinamo je, pa može se reći i rutinski, na Maksimiru slavio protiv ruskog Krasnodara (1-0) golom Mislava Oršića i izborio plasman u osminu finala Europske lige. Krenuli su Rusi dinamično, ali na kraju nisu napravili ništa.

Pokretanje videa...

Dinamovi šalovi i grb ukrasili Zagreb uoči utakmice 01:04
Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13
Ovo su svi mogući Dinamovi suparnici! Ždrijeb je danas u 13

Odmah su u prvoj minuti Rusi imali dobru priliku koju je nekako izbio Ristovski, a odmah se vidjelo da je Krasnodar došao po prijeko potreban gol. Točnije, trebala su im minimalno dva gola za prolaz i visoko su pritisnuli Rusi. Odlično se snašao i mladi golman Agkacev (19) koji je u prvih 15 minuta par puta sigurno reagirao, kad nije bio u potpunosti uvjeren da će uhvatiti loptu išao je na boksanje i tako se pokazao treneru Musaevu. 

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige

Jako je dobro obranio lijepi udarac Luke Ivanušeca u 19, minuti kad je veznjak 'modrih' sa sedamnaestak metara od gola opalio, a lpta je padala točno ispred ruskog golmana. No, odlično se snašao Agkacev i spasio gol. Gosti su prvi put zaprijetili u 28. minuti kad je Wanderson silovito opalio izvana, ali lijepo je to amortizirao Livaković. A nakon što su Rusi još više stisnuli, 'zabljesnuo' je Dinamo u 31. minuti.

Krasnodar, baj, baj jer plav je i Ljudevit Gaj! Hrvatski velikani okićeni uoči utakmice sezone
Krasnodar, baj, baj jer plav je i Ljudevit Gaj! Hrvatski velikani okićeni uoči utakmice sezone

Pobjegli su u kontri obrani gostiju Petković i Jakić, a na kraju je Kristijan odlično odložio za Oršića koji još bolje pronalazi put do mreže kroz 'šumu nogu' za veliko slavlje domaćina. Bilo je to s kojih 11 metara od gola, a nemoćan je bio do tog trenutka odlični Agkacev koji je samo pogledom ispratio loptu koja je zaobišla sve na putu.

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige

Do kraja poluvremena su gosti samo pokušali u posljednjoj minuti prije odmora, ali otišlo je to daleko od gola pa su Mamićeve trupe na odmore imale prednost od 1-0. U nastavku su Rusi trebali golove, a Dinamo je dominirao. 

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige

Nisu se trgnuli u nastavku nogometaši Krasnodara pa smo gledali jedno mirnije poluvrijeme u kojem je i dalje dominirao Dinamo, ali nisu uspjeli zabiti. Rusi su izgledali kao da i ne love zaostatak.te je samo Shapina pokušao iz voleja, ali Livaković nije imao problema te je netaknute mreže završio susret kojim je Dinamo izborio plasman u osminu finala Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ŠESNAESTINA FINALA EUROPSKE LIGE 21:00 , MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
31' Oršić
1 : 0
Krasnodar
Sortiranje događaja
KRAJ

KRAJ, DINAMO JE U OSMINI FINALA EUROPSKE LIGE!

90'

Nije uspio 'Beli' zakucati kao što je to napravio u prošloj utakmici, njegov je udarac otišao daleko od gola. Na kraju je na drugoj strani skoro 'zakuao' Lauritsen, ali je lopta otišla u korner. Četvirt je sudac pokazao još tri minute nadoknade.

86'

Lijepo se odlučio Shapina volej sa šesnaest metara od gola, ali još jednom je Livaković pokazao mirnoću i lijepo ukrotio solidan šut. Možemo reći da je Dinamo osigurao plasman u osminu finala Europske lige te samo mirno trebaju dočekati kraj. U 87. minuti izlazi Bruno Petković, a ulazi Mario Gavranović.

83'

Gvardiol je glavom izbio loptu uz bolni uzvik, a nakon toga je Suleymanov pucao pokraj gola. Priliku će u posljednjih desetak minuta dobili heroj iz prošle utakmice, Iyayi Belive Atiemwen.

79'

Opalio je Jakić s 25 metara od gola i otišlo je to jako daleko. Imao je pametnije rješenje na desnoj strani, ali nije lopta otišla do Luke Ivanušeca koji je samo pogledom ispratio što je napravio njegov momčadski kolega.

Komentari 390