Obavijesti

Sport

Komentari 77

Odlični Bulat zabio i asistirao, Bočkaj do prvijenca za 'modre': Moja je strana bila zaleđena!

Odlični Bulat zabio i asistirao, Bočkaj do prvijenca za 'modre': Moja je strana bila zaleđena!
5

Željko Kopić u drugom je poluvremenu zaigrao s Petkovićem i Oršićem u vrhu napada, dok se iza njih našao Tolić. U prvom dijelu na poziciji polušpice zaigrao je Ivanušec. I tu se prilično dopao...

VIDEO

Dinamo je stigao i do druge pobjede na pripremama u Rovinju, poslije slavlja nad Olimpijom(2-0), Zagrepčani su srušili (4-2) i Koper. Strijelci u pobjedi "modrih" bili su Bulat, Andrić, Špikić i Bočkaj, a Željko Kopić ovoga je puta provjerio 22 igrača, svi su dobili po jedno poluvrijeme. U igri Dinama svidjeli su se Bulat, Ivanušec, Menalo, Špikić, Oršić... 

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Dinamovci su današnji dvoboj odigrali s crnim florom na ruci u čast preminulom Stjepanu Lamzi, a utakmica je započela minutom šutnje. Željko Kopić opet je zaigrao u formaciji s tri centralna braniča, dok je u gostujućim redovima zaigrao bivši igrač "modrih" Marko Đira, a tu je bio i bivši "lokos" Karlo Bručić.

Zagrepčani su nešto slabije otvorili dvoboj, već u 7. minuti Jašaragić je izašao sam na Zagorca, ali loptu poslao pored gola. Dinamo je pak uzvratio ranim pogotkom, Ivanušec je s ruba kaznenog prostora proigrao Bulata koji snažnim udarcem s 10-ak metara pogađa za vodstvo hrvatskog prvaka. Ali, "modri" su vodili samo četiri minute, već u 15. minuti bilo je 1-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slovenci su izjednačili poslije prekida s desne strane, najviši u skoku bio je Colley koji je glavom pored Theophilea pogodio za 1-1. Dinamo je u prvom dijelu najviše prijetio preko Ivanušeca, Menalo je bio prilično aktivan na lijevom boku, a u veznoj liniji još jednom se svidio Bulat. I baš je mladi veznjak asistirao za drugi gol Dinama, Bulat je ubacio s desne strane, a Andrić glavom iznenadio suparničkog vratara Adama.

Željko Kopić u nastavku je promijenio cijelu momčad i Dinamo je u tom periodu nešto ozbiljnije zagospodario terenom. Dario Špikić iskoristio je jednu pogrešku slovenskih braniča, pa prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio vodstvo "modrih" na 3-1. No, Koper je opet samo nekoliko minuta kasnije poentirao. Mladi Čeh Kubala neobranjivo je pogodio za 3-2.

U samom finišu Dinamo je zabio i četvrti gol, poslije lijepe solo-akcije s lijeve strane poentirao je Bočkaj. I tako zabio prvijenac u modrom dresu. U prvom poluvremenu posebno se svidio Bulat (gol i asistencija), a uz njega su dobre role pružili Ivanušec, Menalo i Andrić, dok su u drugom dijelu ipak malo odskočili Špikić, Mišić i Oršić.

- Cilj je bio da se dobro istrčimo, pokušamo što više igrati na način koji mi to želimo, držimo posjed lopte. I željeli smo odraditi te neke stvari koje trener zahtjeva od nas. Trudili smo se, dali sve od sebe, evo moja strana terena je praktički bila zaleđena - rekao je za HNTV poslije utakmice Petar Bočkaj, pa dodao:

- Osjećam se odlično, pun sam samopouzdanja, želim pokazati sve što znam, kako zbog momčadi, tako i zbog sebe. Marljivo radimo iz dana u dan kako bismo spremni i na najbolji način dočekali početak sezone.

Marko Tolić odigrao je kvalitetnih 45 minuta...

- Zadovoljan sam, sigurno da u pripremama nije lako igrati kada su vam teške noge, ali bitno je da uigravamo mehanizme koje trener zahtjeva od nas. Imamo sve preduvjete da navijači i u nastavku sezone gledaju odličan Dinamo - poručio je Marko Tolić kojeg navijači žele više vidjeti na terenu:

- Tu podršku navijača mi je bilo zanimljivo pratiti, iza mene je polusezona u kojoj nisam igrao koliko sam htio. No, i dalje sam fokusiran samo na Dinamo, vidjet ćemo što će donijeti pripreme, ali nadam se ostanku u plavom dresu. Među nama vlada sjajna atmosfera, na terenu, u svlačionici ili hotelu, svejedno. Želimo na proljeće pokazati lijep, ofenzivan i lepršav nogomet, optimisti smo da će to biti bolje nego u prvom dijelu sezone.

Željko Kopić upisao je drugu pobjedu na ovim pripremama...

- Zadovoljan sam, imali smo dobar intenzitet i energiju, odradili puno kvalitetnih akcija. No, ima još stvari na kojima moramo raditi. Primljeni gol iz prekida? To je nogomet, bitna nam je ta defenzivna stabilnost, ali loše smo reagirali u tom prekidu. To je sve dio priprema - poručio je Željko Kopić, pa dodao:

- I ovoga tjedna ćemo još raditi na kondiciji, kada krene prvenstvo za to nećemo imati prostora. U srijedu imamo sljedeću utakmicu, po povratku u Zagreb nas čeka još jedna, ravnomjerno ćemo i dalje dijeliti minutažu. Želimo početak HNL-a dočekati zdravi, spremni i s jasnom idejom igre.

Strijelci: 1-0 - Bulat (11), 1-1 - Colley (15), 2-1 - Andrić (42), 3-1 - Špikić (59), 3-2 - Kubala (66), 4-2 - Bočkaj (90).
Dinamo (3-4-1-2): Zagorac - Theophile, Lauritsen, Franjić - Ristovski, Gojak, Bulat, Menalo - Ivanušec - Andrić, Jurić (drugo poluvrijeme: Livaković - Perić, Šutalo, Dilaver - Špikić, Ademi, Mišić, Bočkaj - Tolić - Petković, Oršić).
Koper: Adam, Rajčević, Žužek, Vošnjak, Bručić, Đira, Guberac, Oštrek, Parris, Jašaragić, Colley (još su igrali: Karajbić, Noveoselec, Tičić, Rudonja, Grudina, Bešir, Krajinović, Osuji, Cukjati, Kubala).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.