Obavijesti

Sport

Komentari 141

Dinamo okrenuo Lokose i s tri boda krenuo u obranu naslova

Dinamo okrenuo Lokose i s tri boda krenuo u obranu naslova
1

Dinamo je kao gost u posljednjem kolu prošle sezone pobijedio Lokomotivu 4-0 i proslavio naslov prvaka, a klub s Kajzerice pao je i u prvom kolu nove sezone. Bilo je 3-1

VIDEO

Dinamo je nastavio gdje je stao prošle sezone. Nakon 4-0 protiv Lokomotive i proslave 11. uzastopnog naslova prvaka, "modri" su bratski klub pobijedili i u prvom kolu nove sezone MAXtv Prve lige na Maksimiru. Bilo je 3-1 za maksimirski sastav.

Domaćini su pomalo nervozno ušli u utakmicu, što su Lokosi iskoristili i poveli u 16. minuti, kad je Jan Doležal asistirao Ivanu Fioliću koji je smireno pogodio suprotni kut. No više od toga sastav Marija Tokića ipak nije mogao.

"Modri" su dizali tempo u protivničkoj polovici, prohujao je pokraj gola pokušaj Marka Pjace kojega je Cico Kranjčar stavio u igru od prve minute. A u 30. minuti stiglo je izjednačenje kad je Soudani pogodio od stative nakon što je lijepo primirio loptu.

Klub s Kajzerice čuvao je neodlučen rezultat gotovo do odlaska na odmor, ali Dinamo ga je ipak još jednom uhvatio na spavanju. Armin Hodžić bio je strijelac sa šest-sedam metara, imao je puno sreće jer je lopta prošla kroz šumu nogu.

Nastavak nije donio previše novosti u odnosu snaga na Maksimiru. Nakon samo devet minuta Hodžić je zabio svoj drugi, a Dinamov treći gol. Pogodio je bosanskohercegovački napadač ovaj put glavom, a Filipović nije dobro izašao na ubačaj.

Posljednju trećinu utakmice obilježili su izlazak Pjace uz ovacije tribina i povike "Ostani, ostani", povratak Josipa Pivarića nakon dugotrajnog izbivanja zbog ozljede i čak tri pogođene stative Dinama u samom finišu, ali pobjeda nije dolazila u pitanje.

Dinamo se, nakon uspješne premijere u HNL-u, okreće uzvratu drugog pretkola Lige prvaka protiv Vardara (srijeda, 20:45), dok Lokomotiva ima europski ispit u Zagrebu dan kasnije (18 sati), u istoj fazi kvalifikacija za Europsku ligu protiv Rovaniemija.

Kronologija: Dinamo - Lokomotiva 3-1

(Soudani 30', Hodžić 44', 54' / Fiolić 16')


90+3' KRAJ UTAKMICE! Dinamo je preokretom pobijedio Lokomotivu 3-1 i s tri boda krenuo u obranu naslova prvaka. Posebno se istaknuo Armin Hodžić s dva gola, a Cicu Kranjčara razveselit će i povratak Josipa Pivarića. Vidjet ćemo je li ovo bio posljednji nastup Marka Pjace u Maksimiru...

90+1' Dvije minute sudačke nadoknade.

83' I treća pogođena stativa Dinama u tri minute. Machado je fino proigrao Soudanija koji pokuša atraktivnim udarcem preko glave, ali pogodio je desnu stativu.

81' Fernandes pogađa stativu iz blizine! U sljedećem napadu isto čini i Rog! Sreća je spasila lokose.

74' Pucao je Soudani silovito u prvi kut s ruba šesnaesterca, obranio je Filipović.

66' Još jedan pljesak za mladog Bornu Sosu koji je igrao na mjestu lijevog beka. Nakon duge pauze na travnjak se vratio reprezentativac Josip Pivarić.

61' Marko Pjaca izlazi iz igre uz veliki pljesak tribina koje mu kliču "Ostani, ostani". Ušao je Junior Fernandes.

60' Marko Rog uzvratio je promašajem iz gotovo iste pozicije na drugoj strani.

59' Lokomotiva je mogla vratiti neizvjesnost u utakmicu. Marić je pucao s pet metara, a Ježina skinuo njegov šut po travi.

54' GOL! Dinamo vodi 3-1! Opet je zabio Hodžić, ovaj put glavom. Stojanović je ubacio s desne strane, a napadač "modrih" stigao do lopte prije Filipovića i udvostručio Dinamovo vodstvo.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog dijela. Dinamo se vratio "u sedlo" i vodi 2-1 nakon prvog poluvremena protiv Lokomotive.

44' GOL! Armin Hodžić pogađa za preokret! Imao je bosanskohercegovački napadač puno sreće, lopta se u šesnaestercu odbijala stoperima Lokomotive Bočkaju i Prengi od noge, a Hodžić je nekako ugurao loptu u mrežu.

30' GOL! Dinamo je izjednačio! Sjajan potez Soudanija. Sosa je ubacio s lijeve strane, a Alžirac je primirio loptu ljevicom na rubu šesnaesterca, okrenuo se i desnom nogom od stative poslao loptu u mrežu.

19' Pjaca je odigrao lijep dupli pas sa Soudanijem nakon kojeg je ciljao donji desni kut Filipovićeva gola, ali promašio je za pola metra.

16' GOL! Lokomotiva je povela! Jan Doležal probio je desnu stranu, ušao u šesnaesterac i vratio do Ivana Fiolića koji mirno pogađa suprotni kut za vodstvo gostiju.

7' Benković je jako potegao iz slobodnog udarca s 25 metara udaljenosti, Filipović je odbio loptu.

1' Počela je utakmica.

DINAMO (4-2-3-1): Ježina - Stojanović, Schildenfeld, Benković, Sosa - Machado, Antolić - Soudani, Ćorić, Pjaca - Hodžić

LOKOMOTIVA (4-3-2-1): Filipović - Bartolec, Prenga, Šunjić, Bočkaj - Ćorić, Karačić, Fiolić - Çekiçi, Doležal - Marić

SUDAC: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

Nogometaši Dinama i Lokomotive od 19 sati na Maksimiru igraju utakmicu prvog kola nove sezone MAXtv Prve lige. Ova dva kluba povezuju brojne činjenice, a i jednima i drugima okršaj dolazi u pauzi između dvije utakmice pretkola Lige prvaka odnosno Europske lige.

Kretanje rezultata pratite uživo u ovom članku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba