Oršić izbjegao pitanje o Zoranu Mamiću, Krznar: S veseljem ću prihvatiti njegovu sugestiju... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 59

Oršić izbjegao pitanje o Zoranu Mamiću, Krznar: S veseljem ću prihvatiti njegovu sugestiju...

Oršić izbjegao pitanje o Zoranu Mamiću, Krznar: S veseljem ću prihvatiti njegovu sugestiju...

Dinamo sutra od 18.55 igra uzvratni susret osmine finala protiv Tottenhama te traži prolazak u četvrtfinale, a novi trener Krznar 'debitirao' je na presici. 'Moramo ići preko maksimuma i probati proći dalje'

VIDEO

Dinamovci su u nedjelju uvjerljivo pobijedili Varaždin (5-0) i od tada im je samo u mislima bio Tottenham. Mogu li srušiti Spurse koji su bili bolji u prvom susretu (2-0), kako se postaviti, treba li krenuti napadački, kolalo je njihovim glavama, no tri dana uoči utakmice dočekao ih je šok. 

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči uzvrata s Tottenhamom 07:08

Vrhovni sud potvrdio je zatvorsku kaznu treneru Dinama Zoranu Mamiću koji je ubrzo nakon toga podnio ostavku na mjesto trenera i sportskog direktora. I to samo tri dana uoči važne utakmice za prolazak u četvrtfinale Europske lige.

Mamić je s 'modrima' napravio sjajne rezultate ove sezone u Europi, drži prvo mjesto u prvenstvu i njegov odlazak je sigurno pogodio igrače, ali vremena za gubljenje čelnici Dinama nisu imali. Glavni cilj je bio primiriti igrače pa je iste večeri dosadašnji Mamićev pomoćnik Damir Krznar (48) imenovan novim trenerom i sportskim direktorom, a u debiju ga čeka nemoguć zadatak.

Dinamo sutra od 18.55 igra uzvratni susret osmine finala protiv Tottenhama te traži prolazak u četvrtfinale, a na press konferenciji je 'debitirao' Damir Krznar, dok mu je od igrača društvo pravio Mislav Oršić.

- Lijep pozdrav svima. Svi znate, vratili smo se iz Londona s njihovom dobrom partijom, velik zaostatak, ali vjerujemo da nije nenadoknadiv. U novoj utakmici na Maksimiru moramo dati svoj maksimum i probati preko maksimuma i pokušati iznenaditi Tottenham, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas zadovoljava samo prolaz - rekao je Damir Krznar u uvodu.

Marko Lukunić/PIXSELL

Krznar je u ovoj situaciji bio u ljeto 2015. godine kada je vodio susrete protiv Hajduka i Fole Esch dok je Zoran Mamić bio u pritvoru. Iskustva ima, hoće li biti nekih promjena?

- Nema promjena, ta utakmica se sprema već 14, 15 dana. Sve smo već napravili, nema nikakvih taktičkih promjena. Predstoji još jedan završni trening. Ja sam dio Mamićeva stožera, zajedno smo 7,8 godina, tu nekih praznina neće biti, ako će i biti to ćemo prebroditi. Veliki je gubitak što nema Zorana Mamića, ali što je, tu je. Moramo se snalaziti u svim situacijama. Sportski je nadati se i nadamo se da možemo napraviti iznenađenje - kazao je Krznar.

Je li Mamić dao neki savjet uoči Tottenhama?

- Zoran je na zadnjem treningu bio prekjučer, odradili smo prije početka tjedna sadržaj treninga, satnicu i sve živo. Više potrebe za nekom stručnom pomoći nema. Sigurno da ću s veseljem prihvatiti njegovu sugestiju ako se on javi. Sigurno da ćemo razglabati o utakmici jer smo i prijatelji - kaže Krznar.

Europa League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v GNK Dinamo Zagreb

Je li prisutna nervoza?

- Nervoza postoji i ponedjeljkom navečer na haklu. Uvijek je prisutna pozitivna trema, ali s time živimo već 20-30 godina. Nije faktor koji remeti - kazao je Krznar. 

Tottenham je u prvom susretu dominirao cijelo vrijeme te na kraju pobijedio 2-0. Mourinho nije 'štedio' najbolje igrače, Gareth Bale je jedini ostao na klupi, a ovaj put na Maksimiru neće biti Sona koji je ozlijeđen. Kakav sastav Spursa ovaj put očekuje Krznar?

- U stilu igre nimalo različit od onoga što je Tottenham prikazao prvu utakmicu i što pokazuje kroz sve utakmice. Njihov sustav je poznat, ako će biti nekih korekcija u igračkom dijelu, očekujemo dvije, tri promjene, ali to ništa ne mijenja u njihovoj snazi. Oni su jaki i mi moramo biti na maksimumu ako želimo isporučiti dobar rezultat - dodao je Krznar.

Na njegovu sreću, ima gotovo sve igrače na raspolaganju osim Joška Gvardiola koji je propustio i prošli susret te Sadegha Moharramija koji je odsutan već neko vrijeme.

Nakon Krznara, red je došao i na Mislava Oršića.

- Ispred nas je veliki izazov, prvu smo izgubili, ako ćemo htjeti nešto napraviti morat ćemo biti hrabriji i probati zabiti gol. Još uvijek se igra bez navijača i bilo bi nam sigurno lakše da je pun stadion. Moramo se prilagoditi tome i dat ćemo sve od sebe - kazao je Oršić.

Europa League - Round of 16 First Leg - Tottenham Hotspur v GNK Dinamo Zagreb

Igrači su u ponedjeljak navečer doznali da je Zoran Mamić bivši, ali Oršić nije dao odgovor na pitanje kako je to utjecalo na njih i jesu li se oprostili od bivšeg trenera.

- Nismo previše razmišljali o tome, mi smo igrači i moramo misliti samo o tome što je na terenu. Maksimalno smo fokusirani na ovaj izazov i moramo najbolje izvući iz ovoga. Znamo cijeli stručni stožer jako dobro, ostvarili smo puno dobrih rezultata, prate istu filozofiju pa neće biti većih problema. Nastavit ćemo ovako raditi kako smo do sada i nadam se da ćemo i dalje biti uspješni - kazao je Oršić.

Mislav nije imao puno prostora protiv Spursa u prvoj utakmici, ali imao je ogromnu šansu već na početku utakmice. Pobjegao je u kontru, ali nije dobro pucao.

- Pogledao sam tu snimku puno puta. Nisam dobro reagirao nažalost, nadam se da će u novoj utakmici biti još takvih šansi. Moramo biti samo hrabri i odlučni, sigurno ćemo imati svoje šanse, moramo ih samo iskoristiti.

A Englezi su opet bili Englezi. Očito smatraju da je ova utakmica samo formalnost pa nisu postavili nijedno pitanje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner