Obavijesti

Sport

Komentari 986

Senzacija! 'Modri' u četvrtfinalu

Senzacija! 'Modri' u četvrtfinalu
13

Dinamo je napravio čudo nad čudima i prošao u četvrtfinale Europske lige! 'Modri' su nadoknadili poraz iz prve utakmice te s tri gola Mislava Oršića srušili snažni Tottenham (3-0)

Kako opisati ovo čudo?

Noć za pamćenje na Maksimiru. Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pripovijedati o ovoj povijesnoj maksimirskoj noći kada je pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

Bila je to klasična engleska priča uoči utakmice.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Englezi su su u potpunosti podcijenili Dinamo nakon pobjede od 2-0 u prvoj utakmici. I da, bilo je jako teško vjerovati da 'modri' mogu proći dalje. Ali taj podcjenjivački tretman nije baš nitko zaslužio.

 Engleski novinari na presici uoči uzvrata nisu ni doživjeli 'modre', računali su da su Spursi u četvrtfinalu pa su postavili jedno jedino pitanje u vezi utakmice.

Tottenham je izgledao kao engleski drugoligaš, a ne momčad od 680 milijuna eura, 11. najvrjednija na svijetu uz brojne zvijezde i uz svjetskog trenera Josea Mourinha. No hrvatska upornost i ogromno srce je prevladalo novac.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

I što se dogodi? Dinamo napravi jedno od najvećih čuda u svojoj povijest i izbaci ovakav Tottenham iz osmine finala Europske lige.

Da, hrvatski prvak napravio je nevjerojatan podvig, pobijedio Tottenham 3-0 te prošao dalje. Briljantan je bio Mislav Oršić koji je utrpao hat-trick i zasjenio Tottenhamove zvjezdice poput Balea, Kanea, Lamele. Povijesna noć na Maksimiru!

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Prvi je zabio u 63. minuti nakon što je primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, izbacio se na desnicu i projektilom probio lijeve Llorisove rašlje. Drugi je zabio u 83. na asistenciju Atiemwena. A treći? Eh, takve samo velemajstori zabijaju. 

U 106. minuti primio je loptu na lijevoj strani, prošao trojicu igrača Tottenhama, došao do ruba šesnaesterca i pospremio loptu u donji desni kut za pobjedu od 3-0 i veliko čudo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, osmina finala, druga utakmica 18:55 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Oršić 62', 83', 106'
3 : 0
Tottenham
Sortiranje događaja
120+2'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Dinamo je u četvrtfinalu Europske lige!!!! Čudo se dogodilo, 'Modri' su pobijedili Tottenham 3-0 i prošli dalje.

Nevjerojatni Mislav Oršić je utrpao hat-trick.

119'

Posljednja promjena u Dinamu. Izašao je Ademi, ušao Perić.

117'

Što je sada Dinama preživio! Sissoko je probio lijevu stranu, Livaković je išao izbiti loptu, ali nabio ju je u igrača Tottenhama. Lopta je došla do Kanea koji je pucao na prazan gol, ali pojavio se Livaković koji ju je izbacio iz gola na jevite jade!!!

Dinamo je preživio, još samo malo!

113'

Tottenham je očajan, pokušava na sve načine spasiti se debakla. Bergwijn je bio na lijevom rubu šesnaesterca, gađao je suprotni kut, ali otišlo je daleko od gola. 

Idemo, Dinamo, još manje od deset minuta...

110'

I dalje je teško vjerovati što je Dinamo napravio. Pa ovo je čudo nad čudima. Dinamo je napravio praktički nemoguće, prvo je nadoknadio zaostatak od 2-0 iz prve utakmice, a onda došao i na korak od četvrtfinala.

A što reći o Mislavu Oršiću? Bez teksta smo, čudo od igrača. Zasjenio je Tottenhamove zvjezdice Balea, Kanea, Lamelu. Nevjerojatan je.

Komentari 986