Sport

Komentari 986

Senzacija! 'Modri' u četvrtfinalu

Senzacija! 'Modri' u četvrtfinalu

Dinamo je napravio čudo nad čudima i prošao u četvrtfinale Europske lige! 'Modri' su nadoknadili poraz iz prve utakmice te s tri gola Mislava Oršića srušili snažni Tottenham (3-0)

Kako opisati ovo čudo?

Noć za pamćenje na Maksimiru. Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pripovijedati o ovoj povijesnoj maksimirskoj noći kada je pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

Bila je to klasična engleska priča uoči utakmice.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Englezi su su u potpunosti podcijenili Dinamo nakon pobjede od 2-0 u prvoj utakmici. I da, bilo je jako teško vjerovati da 'modri' mogu proći dalje. Ali taj podcjenjivački tretman nije baš nitko zaslužio.

 Engleski novinari na presici uoči uzvrata nisu ni doživjeli 'modre', računali su da su Spursi u četvrtfinalu pa su postavili jedno jedino pitanje u vezi utakmice.

Tottenham je izgledao kao engleski drugoligaš, a ne momčad od 680 milijuna eura, 11. najvrjednija na svijetu uz brojne zvijezde i uz svjetskog trenera Josea Mourinha. No hrvatska upornost i ogromno srce je prevladalo novac.

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

I što se dogodi? Dinamo napravi jedno od najvećih čuda u svojoj povijest i izbaci ovakav Tottenham iz osmine finala Europske lige.

Da, hrvatski prvak napravio je nevjerojatan podvig, pobijedio Tottenham 3-0 te prošao dalje. Briljantan je bio Mislav Oršić koji je utrpao hat-trick i zasjenio Tottenhamove zvjezdice poput Balea, Kanea, Lamele. Povijesna noć na Maksimiru!

Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur

Prvi je zabio u 63. minuti nakon što je primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, izbacio se na desnicu i projektilom probio lijeve Llorisove rašlje. Drugi je zabio u 83. na asistenciju Atiemwena. A treći? Eh, takve samo velemajstori zabijaju. 

U 106. minuti primio je loptu na lijevoj strani, prošao trojicu igrača Tottenhama, došao do ruba šesnaesterca i pospremio loptu u donji desni kut za pobjedu od 3-0 i veliko čudo!