Obavijesti

Sport

Komentari 40

Dinamo po europsko proljeće: Gdje gledati susret protiv Genka

Dinamo po europsko proljeće: Gdje gledati susret protiv Genka

'Modri' danas od 18.45 na Maksimiru igraju susret 5. kola grupne faze Europske lige protiv belgijskog Genka. Pobjeda donosi plasman u eliminacijsku fazu, a prijenos je na Areni Sport 1

VIDEO

Dinamo je pobjedom nad Rapid iz Beča odškrinuo vrata europskog proljeća, a danas će imati priliku širom ih otvoriti te po treći put u posljednje četiri godine osigurati plasman u eliminacijsku fazu Europske lige. 

Pokretanje videa...

Dinamo - Rapid 3-1 VIDEO

'Modri' danas od 18.45 na Maksimiru igraju susret 5. kola grupne faze Europske lige protiv belgijskog Genka. Hrvatski prvak pokazao je dominaciju u prvoj utakmici i slavio s 3-0, no usprkos uvjerljivoj pobjedi, Belgijci su pokazali da su itekako opasni i zbog toga 'modri' ih ne smiju podcijeniti.

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL

Dinamo ima prvu meč loptu u rukama. Hrvatskom prvaku pobjeda jamči minimalno drugo mjesto i ostavlja ga u igri za prvo (ne pobijedi li West Ham u gostima bečki Rapid). Remijem će osigurati treće mjesto i nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi ako Rapid ne pobijedi West Ham.

Ni poraz ga ne ostavlja bez kombinacija za drugo mjesto, ali bi u zadnjem kolu morao svladati West Ham u Londonu i nadati se da će Genk izgubiti od Rapida. I porazom može zacementirati treće mjesto, ali samo ako Rapid izgubi od West Hama.

Bio bi to ogroman uspjeh za hrvatskog prvaka koji bi tako već treći put u posljednje četiri godine dočekao visibabe u Europi. No, Dinamo igra toplo-hladno u posljednje vrijeme i zato treba ozbiljno shvatiti Genk. Prije reprezentativne pauze izgubio je od Lokomotive, a u prošlom kolu HNL-a remizirao je s Osijekom unatoč velikom broju prilika. Trener Damir Krznar nije zadovoljan rezultatima, ali igra daje pravo na optimizam i da ovaj Dinamo može još bolje.

Europa League - Group H - Dinamo Zagreb v Rapid Vienna

- Rekao sam nakon par utakmica, ono što trenera veseli i za što se mi u stožeru možemo uhvatiti su naše izvedbe. Teško je reći da su one zadovoljavajuću u utakmicama u kojoj nemamo dobar rezultat, ali u zoni pripreme napada funkcioniramo dobro, no muči nas realizacija. Ona je proces do koje trebamo doći, ali i odraz sreće koja se u duljem periodu iznivelira. Moramo poraditi na obrnutom razmišljanju, trpimo u realizaciji, ali ključ svega je obrana. Ako ne možeš zabiti gol, nemoj ga ni primiti - rekao je Damir Krznar na konferenciji uoči utakmice. 

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

Maksimirska bolnica sve je praznija i to sigurno veseli Krznara. Arijan Ademi zaigrao je protiv Osijeka nakon pet tjedana te će biti na dispoziciji protiv Genka, iako još nije poznato hoće li startati od prve minute. Deni Jurić se još oporavlja, a uskoro bi se momčadi trebao priključiti i Duje Čop.

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

- Čeka nas predzadnja utakmica u grupnoj fazi Europskoj ligi, dočekujemo teškog suparnika kojeg respektiramo, ali igramo u našem domu i vjerujemo da imamo dovoljno znanja, hrabrosti i kvalitete da u nju uđemo odlučno i završimo ju odlučno - rekao je Krznar.

Hrvatski prvak danas mora biti na maksimalnom nivou. Pobjeda donosi novo europsko proljeće, dodatne milijune i veliku priliku da se Dinamo opet nadmeće s europskim velikanima. Protiv Osijeka realizacija nije bila na nivou, a kako staro pravilo nalaže, negdje se mora vratiti. Ne bi trebala izostati niti podrška. Na Maksimiru se očekuje više od 10 tisuća ljudi. 

Utakmica počinje u 18.45, a prijenos je na Areni Sport 1. Emisija uoči susreta počinje sat vremena ranije. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi