Obavijesti

Sport

Komentari 34

Dinamo proigrao tek ulaskom Petkovića, a pričuve u ovakvim dvobojima moraju pružiti više

Dinamo proigrao tek ulaskom Petkovića, a pričuve u ovakvim dvobojima moraju pružiti više
7

Zoran Mamić želi razbuditi igrače iz drugog plana, oni u posljednjim utakmicama imaju dosta prilike, trener "modrih" je svjestan kako udarna momčad ne može sama izgurati cijeli ožujak...

VIDEO

Dinamo se pobjedom (2-0) nad Slaven Belupom plasirao u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Zagrepčani su u dobrih 20-ak minuta nastavka slomili otpor "farmaceuta", pa na krilima Brune Petkovića (zabio i asistirao) dvoboj odveli u mirnu završnicu. A moglo je biti i drugačije, puno veće panike, no gosti su se naivno skrivenim penalom u 64. minuti sami srezali krila.

Pokretanje videa...

Dinamo izbacio Krasnodar 04:32

Zoran Mamić na "farmaceute" je krenuo s izmiješanim "kartama", priliku su od prve minute dobili standardni prvotimci (Theophile, Ademi, Jakić, Oršić), ali i igrači koji su u drugom planu (Zagorac, Stojanović, Perić, Čabraja, Tolić, Kastrati i Gavranović). Dinamo se baš kao i nedjelju protiv Slavena dugo "mučio", u prvom dijelu imao tek poneki pokušaj (udarci Oršića, Gavranovića i Perića), pa u nastavku slomio goste.

Trener Dinama nije mogao biti zadovoljan s prvih sat vremena, već je u 64. minuti posegnuo i za nešto uigranijim rješenjima, ušli su Ivanušec i Petković, a taj je potez samo nekoliko minuta kasnije donio ploda. Ivanušec je ubacio iz kuta, Lulić u skoku igrao rukom, a Petković bio siguran s bijele točke. I to je bilo dovoljno, jedan "poklon-bon" gostiju "modrima" je dovoljan za polufinale Kupa. Samo par minuta kasnije Petković je asistirao za Ademija i sve je bilo gotovo...

Zoran Mamić i dalje na sve načine (velikom minutažom) pokušava razbuditi što više svojih igrača, kako bi u gustom rasporedu sljedećih 20-ak dana (slijede Rijeka, Tottenham, Varaždin, Tottenham, pa Gorica) imao što više pojedinaca u idealnoj formi. Jasno, udarna momčad Dinama ne može sama izgurati cijeli ožujak, ali i "pričuve" u ovakvim dvobojima moraju pružati više. Puno više. Ili će se i dalje morati zadovoljiti svojim statusom - pričuva.

Marko Tolić i Lirim Kastrati u nedjelju su protiv Slaven Belupa pružili vrlo dobre predstave, ulaskom s klupe podigli igru svoje momčadi i tako zaslužili priliku od prve minute. No, dva "modra" ofenzivca danas se nisu iskazali, nisu uspjeli povezati dvije dobre predstave u nizu, tako se ozbiljnije stručnom stožeru nametnuti za dvoboje protiv Rijeke i Tottenhama. Šteta.

Navijače Dinama može veseliti i još jedna dobra partija Brune Petkovića koji je uoči Rijeke i Tottenhama u sjajnoj formi. Dinamovom napadaču je za epitet junaka utakmice (zabio iz penala, pa asistirao) protiv Slaven Belupa bilo dovoljno tek 26 minuta. Tko zna - zna. Bruno Petković i dalje igra sjajno, a nastavak uspješne europske priče svakim je danom sve bliže...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu