Obavijesti

Sport

Komentari 185

'Modri' dobili Osijek u Zagrebu i zasjeli na vrh ljestvice HNL-a

'Modri' dobili Osijek u Zagrebu i zasjeli na vrh ljestvice HNL-a
18

Nogometaši Dinama pobijedili su Osijek 2-1 u prvoj utakmici četvrtog kola HNL-a. Prvijenac je zabio Kévin Théophile-Catherine, udvostručio je Mislav Oršić, a smanjio je Bruno Petković autogolom u debiju

VIDEO

Osamnaest godina nakon što je napustio Osijek kao igrač, Nenad Bjelica poveo je Dinamo protiv bijelo-plave momčadi koju je vodio njegov nekadašnji suigrač Zoran Zekić i pobjedom 2-1 pred 5012 gledatelja u Maksimiru zasjeo na vrh ljestvice HNL-a.

I kombinirani sastav "modrih", u kojemu u početnom sastavu u odnosu na Astanu nije bilo Stojanovića, Oršića i Budimira i Gojaka, bio je predobar za jedinu stopostotnu momčad u prva tri kola domaćeg prvenstva.

Najavio je Zekić kako se u Maksimir nije došao braniti, ali njegova je momčad, iako s četvoricom ofenzivnih igrača, većinu vremena izgledala upravo tako. Dinamo je stvarao šanse, prijetili su Olmo, Kądzior i Hajrović, a Kévin Théophile-Catherine zabio je u 21. minuti prvijenac u modrom dresu.

Bio je to, pokazalo se, i pobjednički gol u utakmici u kojoj je Bjelica povjerenje na golu opet dao Dominiku Livakoviću, a osobito se svidio Poljak Kądzior koji je asistirao za gol te uputio nekoliko opasnih šuteva i centaršuteva.

Drugi dio ponudio je lepršaviju igru na obje strane. Malenica je spašavao Osječane nakon udaraca Gavranovića i još jednog opasnog udarca glavom Théophilea - kako su suci rekli, na crti. S druge strane, Livaković je imao dosta problema sa slobodnjakom Dmitra Lope, ali sačuvao je praznu mrežu. Za razliku od njegova kolege Malenice koji je u 86. minuti i drugi put primio gol kad si je Mislav Oršić sam iskreirao poziciju za šut s 20-ak metara i lijepo pogodio za 2-0.

Debi u Dinamovu dresu neće po dobru pamtiti Bruno Petković kojemu je Bjelica dao šansu posljednjih desetak minuta umjesto Gavranovića jer je u 90. minuti zabio autogol nakon slobodnjaka Lope. No "modri" su na koncu ipak sačuvali pobjedu.

Nakon uvodnog šoka protiv Rudeša Dinamo je tako zaredao s pobjedama i u dobrom raspoloženju dočekuje gostovanje kod Young Boysa u play-offu Lige prvaka, dok se Osijek okreće domaćoj utakmici protiv Slavena sljedeći vikend.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome