Obavijesti

Sport

Komentari 52

Dinamo rutinski riješio derbi: Beqiraj i Krle srušili su Zagreb

Dinamo rutinski riješio derbi: Beqiraj i Krle srušili su Zagreb
11

Dinamo je lakom pobjedom nad Zagrebom od 3-0 otvorio 26. kolo HNL-a. U kišnoj Kranjčevićevoj Beqiraj i Krstanović gurnuli su 'pjesnike' bliže ispadanju iz lige

VIDEO

U studenom prošle godine Ćiro Blažević se najbolji mogući način vratio u Zagreb svladavši Dinamo u spasilačkoj misiji za ostanak u ligi. Tom je pobjedom ispratio Antu Čačića s klupe 'modrih', no njegov nasljednik i prethodnik Kruno Jurčić odlučio je ponovo zagorčati život 'treneru svih trenera', koji ga nikad nije dobio te je domaćine gurnuo još bliže drugoligaškom društvu.

Zagrebački derbi u 26. kolu Prve HNL Dinamo je u Kranjčevićevoj riješio rutinskom pobjedom 3-0 na teškom i kišom natopljenom travnjaku. Sudar prvoplasirane i posljednjeplasirane momčadi nije donio prevelikih iznenađenja, a 'krivci' za 16. poraz domaće momčadi bili su Fatos Beqiraj i Ivan Krstanović.

No u slabijem prvom poluvremenu Zagreb je bio taj, koji je nakratko probudio uspavane gledatelje potezom Bevaba, koji je u 40. minuti s 20 metara zatresao prečku.

Ključni trenutak dogodio se na početku nastavka kad je u igru ušao Beqiraj umjesto Halilovića te je nakon samo dvije minute na terenu donio vodstvo Dinamu. Sammir je u 48. minuti s desne strane ubacio u sredinu 16-erca, a crnogorski napadač lakoćom je zabio za 1-0. Zabio je Bećo drugu utakmicu zaredom, te četvrti put u sezoni.

Ako je i bilo neizvjesnosti, istu je riješio Krstanović u 63. minuti zabivši za 2-0 nakon ubačaja Pamića iz kornera s lijeve strane. Prednost je mogla biti i uvjerljivija da Beqiraj u 72. minuti nije pogodio stativu. No novo povećanje vodstva pobrinuo se Krstanović svojim drugim golom na utakmici zabivši u gužvi za 3-0 u 80. minuti.

- Protiv Zadra sam se ispromašivao, danas sam to naplatio. Nadam se i vjerujem da će Zagreb ostati u ligi. Imaju još dobre šanse, ništa ih ovaj poraz ne bi trebao puno stajati - rekao je dvostruki strijelac Krstanović, koji je, unatoč što je zabio bivšem klubu, proslavio golove:

- Nije to nikakav razlog što sam igrao protiv bivšeg kluba, tako uvijek slavim.

Ulazak Zvonka Pamića pokazao se sjajnim potezom, asistirao je za drugi gol Dinama.

- Sve je bilo lakše nakon što smo zabili prvi gol. U prvom poluvremenu smo se malo mučili, ali na kraju nije bilo problema.

Dinamo je s utakmicom više povećao prednost nad Hajdukom na 15 bodova, dok Zagreb četvrtim porazom u nizu, kako se čini, polako, ali sigurno odlazi po prvi put u povijesti u niži rang HNL-a. No sve će još ovisiti o učinku Zagrebove konkurencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana