Obavijesti

Sport

Komentari 194

Dinamo pregazio Varaždin! Sad je jasno: 'Modri' jesenski prvaci

Dinamo pregazio Varaždin! Sad je jasno: 'Modri' jesenski prvaci

Nogometaši Dinama uvjerljivom predstavom pobijedili su Varaždin i tako nakon uspješne europske avanture i domaću apsolvirali prema planu - 'modri' su polusezonu završili kao jesenski prvak

Dinamo je u drugoj utakmici 16. kola Prve HNL u subotu na Maksimiru sa 4-0 (2-0) pobijedio Varaždin i tako jesenski dio prvenstva završio na prvom mjestu na ljestvici.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo zaključio europsku jesen

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Dinamu su pobjedu na kraju jesenskog dijela prvenstva osigurali Oršić koji je prvi gol na utakmici zabio u 23. minuti, Petković je povećao na 2-0 u 31. minuti. Petković je svoj drugi gol na utakmici zabio u 79. minuti za 3-0, ovaj put s bijele točke, a konačan rezultat je postavio Hajrović u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je imao veći posjed od početka i imao nekoliko dobrih poluprilika, prva je bila u 10. minuti kada je Gavranović s nekih 12 m prizemno pucao prema suparničkom golu, ali je golman Varaždina Horkaš obranio.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se  Dinamo i Varaždin

Četiri minute kasnije odličnim udarcem zaprijetio je Jakić. Petković mu je dobacio loptu na 17 metara odakle je veznjak Dinama pucao u gornji lijevi kut, ali je Horkaš obranio. Petković je nakon toga u 22. minuti zatresao prečku. Pucao je unutar šesnaesterca po sredini i pogodio okvir gola. 

Dinamo u 23. minuti dolazi u vodstvo, strijelac je Oršić koji je nakon dodavanja Petkovića s ruba kaznenog prostora pucao u suprotni gornji kut.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se  Dinamo i Varaždin

U 31. minuti Gavranović je zatresao mrežu Varaždina, no sudac je poništio gol jer se radilo o zaleđu. Četrdeset sekundi kasnije Petković ipak povećava vodstvo na 2-0. Akcija je krenula od Gvardiola koji je dobacio loptu Majeru, a on proslijedio do Petkovića, koji je iskosa pogodio suprotni kut. 

Varaždin dolazi do prilike u 37. minuti kada je Obregon glavom pucao prema Dinamovom golu, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se  Dinamo i Varaždin

Drugo poluvrijeme počelo je s nastavljenom dominacijom Dinama. Gavranović je pucao prema Horkašu nakon dodavanja Oršića, ali varaždinski golman obranio mu je pokušaj. U 51. minuti Elezi je pogodio vlastitu mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa Stojanovića.

Varaždin dolazi do druge prilike na utakmici u 60. minuti, opet je Obregon pucao nakon dodavanja Tkalčića.

U 79. minuti sudac Kulušić je dosudio penal nakon prekršaja Pellumbija na Gvardiolu, a precizan je s bijele točke bio Petković.

Zagreb: U 16. kolu 1. HNL susreli se  Dinamo i Varaždin

Hajrović, koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Oršića zabio je za konačnih 4-0 u sudačkoj nadoknadi.

Dinamo je ovom pobjedom osigurao prvu poziciju na kraju jesenskog dijela prvenstva. Ima 33 boda, jednako kao i drugoplasirani Osijek, no zagrebačka momčad ima dvije utakmice manje i bolju gol razliku.

Varaždin je predzadnji s 12 bodova. Ovo je bila zadnja utakmica za obje momčadi prije pauze u HNL-u koje će trajati do 16. siječnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
16. KOLO HNL-A 17.05 SATI , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Oršić 23', Petković 31', 79'(p), Hajrović 90+1'
4 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja

KRAJ NA MAKSIMIRU!

Dinamo je nakon 90 minuta uvjerljive predstave pobijedio Varaždin 4-0 i polusezonu zaključio kao jesenski prvak. Ima isti broj bodova kao i Osijek (33) uz dvije utakmice manje.

Bila je to utakmica u kojoj je Varaždin imao vrlo malo šansi, a 'modri' su uz četiri zabijena gola promašili i niz drugih prilika.

Briljirao je Petković, koji je dao dva gola i jedan namjestio Oršiću, a ovaj susret obilježili su i debiji Jankovića i Mišića (Dinamo) i Cerovčeca (Varaždin), kao i ulazak u igru nekih juniora koji su do sada imali malu ili nikakvu minutažu u klubovima - Mezga i Belcar (Varaždin). 

Strijelci: Oršić 23', Petković 31', 79'(p), Hajrović 90+1'

90+1'

GOOOOL! Sjajan prodor Tolića po desnoj strani.

Majstorski je veznjak Dinama prošao po boku i ubacio loptu na drugu stativu gdje se Hajrović samo naklonio i glavom pogodio u nebranjeni dio mreže.

Dinamo je stigao i do četvrtog gola.

Igrat će se još četiri minute nadoknade.

88'

Još jedna prilika za juniora, u igru je umjesto Obregona ušao 18-godišnji Leon Belcar.

85'

Šansa za Varaždin!

Obregon je odlično ubacio loptu u sredinu gdje je u duelu s Gvardiolom bio Drožđek. Izborio se za poziciju i glavom tukao na drugu stativu, ali lopta je prošla pored gola.

Komentari 194