Obavijesti

Sport

Komentari 911

Dinamov bolni debakl u Pragu: Igrat će Konferencijsku ligu!

Dinamov bolni debakl u Pragu: Igrat će Konferencijsku ligu!
7

Dinamo će ove jeseni igrati grupnu fazu Konferencijske lige. Modri su u Prag otišli s velikom prednošću (3-1), ali tamo su doživjeli debakl. Sparta je slavila 4-1 i ide u skupinu Europske lige

"Modri" su u Prag stigli sa 3-1 pobjedom iz prvog susreta, no češki prvak je pred 19.000 gledatelja na rasprodanom stadionu Letna sjajno predstavom deklasirao hrvatskog prvaka sa 4-1 izborivši natjecanje po skupinama Europske lige.

Pokretanje videa...

Bad Blue Boysi dali podršku nogometašima Dinama 01:41

Dinamu za utjehu ostaje činjenica da će ove jeseni ipak igrati Europu, ali u Konferencijskoj ligi.

Golove za Spartu zabili su Lukas Haraslin (2), Asger Sorensen (25), Filip Panak (67) i Victor Olatunji (87), dok je pogodak za Dinamo zabio Martin Baturina (71).

Uzvratni susret Sparte Prag i Dinama u play-offu UEFA Europske lige

Nakon što su osam puta igrali u Ligi prvaka, a devet puta u skupinama Kupa UEFA i Europske lige, "Modri" će prvi put u povijesti igrati i u Konferencijskoj ligi nakon što su ove sezone ispali u kvalifikacijama Lige prvaka, a večeras i u play-offu Europske lige.

Kao što se i očekivalo domaćin je od prve minute krenuo agresivno i već u drugoj minuti Sparta je povela. Lukas Haraslin je dobio loptu na rubu šesnaesterca i lijepo pogodio za vodstvo domaćina. Sadegh Moharrami je zakasnio u bloku, a Ivan Nevistić nije mogao ništa.

Bio je to šokantan početak za "modre", a već u šestoj minuti je moglo biti i 2-0. Jan Kuchta je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac do Victora Olatunjija koji je pucao iz prve, ali preko gola.

Uzvratni susret Sparte Prag i Dinama u play-offu UEFA Europske lige

Dinamo je u osmoj minuti pronašao put do suparničke mreže, pogodio je Dario Špikić, no bio je u zaleđu. U 15. minuti je sa 20 metara zaprijetio Antonio Marin, no Peter Vindhal je bio spreman. I bilo je to sve od hrvatskog prvaka u prvom poluvremenu.

Kako se Dinamo raspao u Pragu 

Nažalost, već u 25. minuti češki prvak je poništio vodstvo Dinama iz prve utakmice. Kaan Kairinen je ubacio iz kornera, a Asger Sorensen glavom pogodio za 2-0. U 35. minuti Sparta je imala još jednu veliku priliku nakon prekida, no Ladislav Krejči nije bio precizan.

Sergej Jakirović je u poluvremenu napravio dvije izmjene, u svlačionici su ostali "nevidljivi" Marin i Moharrami, a priliku su dobili Boško Šutalo i Bogdan Mihajličenko. Odmah se to vidjelo na igri i Dinamo je u nastavku zaigrao daleko bolje i agresivnije. Međutim, nakratko.

Uzvratni susret Sparte Prag i Dinama u play-offu UEFA Europske lige

U 56. minuti vidjeli smo i najbolju priliku gostiju. Petković je fantastično proigrao Ljubičića koji je izbio sam pred Vindahla, ali je danski golman sjajno obranio. U 60. minuti s ruba kaznenog prostora je tik uz vratnicu pucao Martin Baturina.

U 68. minuti Česi su postigli i treći pogodak. Veljko Birmančević je uputio ubačaj s lijeve strane, lopta se odbijala u Dinamovom kaznenom prostoru i stigla do Filipa Panaka koji je pogodio za 3-0. Samo minutu kasnije Jaroslav Zeleny je mogao i zabiti četvrti pogodak, no srećom nije bio precizan.

Dinamo se vratio u život u 71. minuti. Petković je još jednom odličnom loptom uposlio Baturinu koji je "slomio" Spartine stopere i smanjio na 3-1 izjednačivši tako rezultat iz prve utakmice. Kada se već činilo kako bi susret mogao u produžetke, Sparta je postigla i četvrti pogodak. Kairinen je dugom loptom pronašao Olatunjija koji je prošao pored Šutala i zabio za veliko slavlje. 

Ždrijeb skupina Konferencijske lige na rasporedu je u petak u 14.30 sati u Grimaldi Forumu u Monacu.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, play-off, uzvratna utakmica 19.00 , Prag
Sparta Prag
Haraslin 2', Sorensen 24', Panak 67', Olatunji 87'
4 : 1
Dinamo
Baturina 71'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Pragu. Dinamo se raspao, izgubio 4-1 i ispao iz Europske lige. Prvi put u povijesti igrat će Konferencijsku ligu.

Jedna od najlošijih utakmica 'modrih' ove sezone, bilo je to gore i od AEK-a. Teško je objasniti kako se Jakirovićeva momčad ovako raspala i to nakon dvije sjajne predstave protiv Sparte i Rijeke.

Kako god bilo, više od ovoga nisu zaslužili. Morat će se zadovoljiti Europskom ligom, a ono što je više nego jasno je da će klub morati Jakiroviću osigurati pojačanja ako žele do naslova prvaka. 

90+3'

Sparta maksimalno odugovlači s igrom kako bi što više vremena prošlo, a Dinamo mora požuriti jer vremena je sve manje. 

90'

Opet se razletjela Sparta terenom. Odjurili su u kontru, Karabec je ušao u šesnaesterac pa pucao u donji desni kut, ali pored stative je to otišlo. Sudac je pokazao da će se igrati još pet minuta sudačke nadoknade. 

88'

Dinamo je pred ispadanjem, mora napasti svim snagama. Josip Drmić ušao je umjesto Bulata. 

87'

Gol. Sparta vodi 4-1 i na korak je od grupne faze Europske lige. Opet se raspukla obrana Dinama. Česi su nakon auta nasamarili 'modre, Kairinen je dugom loptom pronašao Olatunjija koji je poput brzog vlaka prošao pored Šutala, odnio ga od sebe i zabio u prvi kut za veliko slavlje. 

Komentari 911