Obavijesti

Sport

Komentari 480

Dinamo držao veliki Bayern na 'nuli' pa se raspao u tri minute

Dinamo držao veliki Bayern na 'nuli' pa se raspao u tri minute
16

Dinamo je na oproštaju od Europe na Maksimiru izgubio od Bayerna 2-0.'Modri" su se držali sat vremena, a onda je Robert Lewandowski sve riješio u samo tri minute

VIDEO

Dinamo se oprostio od Europe 2-0 porazom od Bayerna na Maksimiru pred gotovo 20.000 navijača. Točnije, 19.681 navijač gledao je Bayernovo slavlje u Zagrebu. Robert Lewandowski zabio je u tri minute nakon što je Dinamo sat vremena parirao Bayernu. Thomas Müller je tri minute prije kraja promašio penal.

Nakon nestvarnog otvaranja Lige prvaka i pobjede protiv Arsenala, "modrima" je ovo peti poraz u nizu, a natjecanje su završili s gol-razlikom 3-14. No nije se Dinamo osramotio. Daleko od toga. Tri sjajna poluvremena protiv Olympiakosa i pobjeda protiv velikog Arsenala pamtit će se u ovosezonskoj avanturi u Ligi prvaka.

Soudani i ziceri koštali Dinamo

Dinamo je odlično počeo. Ćorić je u šestoj minuti majstorski prebacio obranu Bayerna i dao za Roga, ovaj ostavlja Pivariću, no i rezervni golman u Bayernu mora biti dobar. Ribery i Lewandowski zagrijavali su Eduarda, ali ništa posebno nije Bayern napravio u prvom dijelu.

"Modri" su se povukli i čekali na kontru. Fenomenalna akcija u četiri poteza, sve iz prve, izbacila je Soudanija oči u oči s gostujućim golmanom Svenom Ulreichom, ali Alžirac se nije proslavio. Njegova je bila i šansa pred kraj prvog dijela kad je pucao glavom kraj gola. 

Vrlo dobrih 45 minuta Dinama u kojima je hrvatski prvak pokazao zube moćnom Bayernu. Pep Guardiola imao je dosta toga za reći svojim igračima u poluvremenu. Istina, u momčadi Bayerna su bili Kimmich, Rode i Green, ali to je i dalje bio Bayern s Riberyjem i Lewandowskim koji nije uspio stvoriti pravu šansu hrvatskom prvaku.

Guardiola je odmah reagirao. Na terenu je od prve minute drugog poluvremena bio Thomas Müller, a španjolski trener u svlačionici je ostavio Riberyja. Vidi je Guardiola da nešto ne štima u igri njegove momčadi. 

Bayern je drugi dio otvorio šansom koju je "zakuhao" Müller prebacivši loptu nakon kornera, no Kimmich nije uspio pospremiti je u praznu mrežu.

Fernandes je u 55. minuti dobio sjajnu loptu od Soudanija, Čileanac je dobro pucao s desne strane, ali Ulreich opet spreman. 

Sve super sat vremena, a onda - raspad sistema

Dinamo se sjajno držao protiv Bayerna, ali onda se po dobrom starom običaju sve raspalo u nekoliko minute. Robert Lewandowski u tri minute zabio je dva komad. Prvi nakon Müllerovog sjajnog ubačaja u 61. minuti, a drugi u 64. na asistenciju Rodea. 

Kad te ne ide, ne ide. Pivarić je imao odličnu šansu na drugoj strani, ali pogodio je prečku! Prije toga nesebično je htio dati Soudaniju da zabije u prazan gol, ali lopta nije ni došla do Alžirca...

Mogao je Bayern zabiti i treći gol s kojim bi izjednačio rekord Barcelone i Reala i s 20 golova zaključio grupnu fazu Lige prvaka, ali Robert Lewandowski propustio je zicer pred kraj utakmice, a Thomas Müller promašio je penal nakon što je prije toga Eduardo srušio Vidala u šesnaestercu.

Pobjeda, pet poraza i 3-15 gol-razlika...

Dinamo je u šest utakmica jednom pobijedio i pet puta izgubio. Počelo je s 2-1 pobjedom protiv Arsenala na Maksimiru. Bayern je zabio pet komada "modrima" u drugom kolu, a potom je uslijedio onaj nesretan poraz od Olympiakosa na Maksimiru nakon velikog kiksa Eduarda.

Dinamo je u Grčkoj vodio, ali se raspao i praktički poklonio pobjedu Olympiakosu. Arsenal je na Emiratesu lako slavio 3-0, a u posljednjem kolu Dinamo je pokazao zube Bayernu uz podnošljiv 2-0 poraz.

Liga prvaka, skupina F, 6. kolo:

  • Dinamo - Bayern 0-2 (Lewandowski 61, 64)
  • Olympiakos - Arsenal 0-3 (Giroud 29, 49, 67 p)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 480
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući