Obavijesti

Sport

Komentari 82

Dinamo svladao i moćni Sturm: Modri su spremni, pobijedili u sve četiri pripremne utakmice...

Dinamo svladao i moćni Sturm: Modri su spremni, pobijedili u sve četiri pripremne utakmice...
4

Komnen Andrić zabio je dva gola Austrijancima, zimske pripreme zaključio s tri pogotka. Toliko ih je u ove četiri utakmice zabio i Deni Jurić, obojica su na koncu najbolji strijelci Dinama na pripremama...

VIDEO

Dinamo je pobjedom (4-3) nad Sturmom zaključio zimske pripreme koje je momčad Željka Kopića odradila prilično uvjerljivo. Zagrepčani su u Rovinju tri pobjede upisali protiv slovenskih prvoligaša (Olimpija 2-0, Koper 4-2, Domžale 3-0), a sada su u generalnoj probi s 4-3 svladali i drugoplasiranu momčad austrijske Bundeslige. Jasno, to su sve pripreme, ali u Maksimiru odaju dojam kako su spremni za proljetni dio sezone.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Dinamo i Sturm odigrali su nešto "veću utakmicu" koja se igrala 2x60 minuta, a oba su trenera prigodu dali svim raspoloživim adutima. Željko Kopić nije mogao računati na Petkovića (još trenira individualno), Ristovskog (pošteda) i Moharramija (s iranskom reprezentacijom), a momčad je postavio s tri centralna braniča (počeli Theophile, Šutalo i Perić), očito da će to biti prva opcija "modrih" u nastavku sezone. Strijelci u novoj pobjedi hrvatskog prvaka bili su Menalo, Ivanušec i dvaput Andrić.

Zagreb: Prijateljska utakmica GNK Dinamo - SK Sturm Graz

Zagrepčani su poveli u 36. minuti preko Menala, dok je krajem prvoga dijela (znači, u 60. minuti) povisio Ivanušec. Najskuplji igrač "modrih" odlično se snalazi na poziciji polušpice, tu bi trebao biti velika snaga Dinama. Luka Ivanušec je loptu primio na lijevoj strani, povukao ju u desnu stranu, a onda pogodio suprotni kut. 

Momčad Željka Kopića do trećeg je pogotka stigla u 67. minuti, a bila je to sjajna akcija u kojoj su odlično kombinirali Bulat i Štefulj, a na kraju suparničku mrežu zatresao Andrić. Austrijanci su u finišu utakmice pojačali ritam, nekoliko puta zaprijetili Zagorcu, ali i smanjili rezultat u 74. minuti preko Langa.

Zagreb: Prijateljska utakmica GNK Dinamo - SK Sturm Graz

Dinamo je u 95. miunti odradio još jednu dobru akciju u 95. minuti, sada je Štefulj odigrao za Tolića koji se prvo riješio jednog čuvara, zatim ubacio za Andrića koji i drugi put pogađa mrežu Austrijanaca. No, Dinamovih "plus tri" trajalo je samo dvije minute, sjajni Lang još jednom je u 97. minuti matirao Zagorca. Do kraja utakmice sjajan je gol postigao Ljubić, tako smanjio na 4-3.

Strijelci: 1:0 - Menalo (36), 2-0 - Ivanušec (60), 3-0 - Andrić (67), 3-1 - Lang (74), 4-1 - Andrić (95), 4-2 - Lang (97), 4-3 - Ljubić (115).
Dinamo (3-4-1-2): Livaković - Theophile, Šutalo, Perić - Menalo, Ademi, Mišić, Bočkaj - Ivanušec - Jurić, Oršić (drugo poluvrijeme: Zagorac (od 106. Čavlina) - Dilaver, Lauritsen, Franjić - Špikić, Bulat, Gojak, Štefulj - Baturina - Tolić, Andrić).
Sturm: Siebenhandl, Gorenc-Stanković, Wuthrich, Prass, Sarkaria, Jantscher, Niangbo, Gazibegović, Kronberger, Affengruber, Dante (još su igrali: Marić, Schutzenauer, Borković, Komposch, Schendl, Jager, Kuen, Stuckler, Ingolistch, Hierlander, Lang, Strahlhofer, Ljubić, Nelson, Geyrhofer, Trummer).  

Zagreb: Prijateljska utakmica GNK Dinamo - SK Sturm Graz

Pripremne utakmice Dinama
Dinamo - Olimpija 2-0 (Jurić, Menalo)
Dinamo - Koper 4-2 (Bulat, Andrić, Špikić, Bočkaj)
Dinamo - Domžale 3-0 (Jurić 2, Tolić) 
Dinamo - Sturm 4-3 (Menalo, Ivanušec, Andrić 2)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu