Obavijesti

Sport

Komentari 374

Kraj sa stilom: Dinamo srušio CSKA i upisao se u povijest...

Kraj sa stilom: Dinamo srušio CSKA i upisao se u povijest...
11

Fantastični Dinamo završio je grupnu fazu ovogodišnje Europske lige s još jednom pobjedom. Modri su golovima Oršića, Gvardiola i Kastratija srušili CSKA (3-1) i tako bez poraza odlaze u nokaut fazu...

Perfektno, efektno, dominantno. Dinamov stroj je opet demonstrirao moć i sa stilom završio grupnu fazu Europske lige. Hrvatski prvak je od prve minute dominirao na terenu, a rezultat je mogao biti puno veći.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti, dok je hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović u 76. minuti smanjio na konačnih 3-1.

Dinamo je i prije dvoboja protiv CSKA osigurao prvo mjesto u skupini, dok je CSKA i prije dolaska u Zagreb izgubio sve izglede za prolazak skupine. Vlašić, Džagoev i Fernandes nisu ni došli u Zagreb, ali Zoran Mamić je poslao najjaču postavu na travnjak kako bi 'modri' došli do nevjerojatnog podviga. Završili grupnu fazu bez primljenog gola. Nažalost, to je pokvario upravo Bistrović, ali više brinu ozljede Ademija i Leovca koji su nakon nešto više od pola sata igre morali napustiti igru.

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

Oba gola u prvom poluvremenu postignuta su glavom, prvo je Gvardiol u 28. minuti visoko skočio na pet metara od gostujućeg gola i glavom zakucao u mrežu nakon kornera Lovre Majera, da bi u 41. minuti Lirim Kastrati ubacio s desne strane na drugu stativu gdje je utrčao Oršić i rutinski svladao Akinfejeva.

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

Majer je odličnom dubinskom loptom u 75. minuti proigrao hitrog Kastratija koji je pobjegao gostujućoj obrani i još jednom svladao Akinfejeva, da bi dvije minute potom Bistrović upropastio veliku priliku Dinama da postane prvi klub u povijesti eurokupova koji bi natjecanje u skupini okončao bez primljenog gola. Bistrović je odlično prsima primio ubačaj Maradišvilija i zatim poluvolejem s osam metara svladao Livakovića.

Unatoč tome, dinamovci su srušili rekord. Ukupno 526 minuta nisu primili gol u grupnoj fazi što je uvjerljivo najduže u povijesti europskih natjecanja.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord sa 1-0 (1-0) golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao sa 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet boda, a četvrti CSKA na tri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga, 6. kolo grupne faze 21:00 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Gvardiol 28', Oršić 41', Kastrati 75'
3 : 1
CSKA
Bistrović 76'
Sortiranje događaja
KRAJ

Dinamo - CSKA 3-1! Modri s prvog mjesta i s 14 bodova odlaze u nokaut fazu Europske lige. Zabili su Oršić, Gvardiol i Kastrati u perfektnoj predstavi, ali i dalje je mali žal što Dinamo nije izdržao bez primljenog gola. Bistrović je zabio u 76. minuti jedini gol za Ruse.

85'

Kakva prilika za 4-1! Kastrati je ubacio, a Ćuže je pucao glavom pored stative...

82'

Kakve bravurozne obrane Dominika Livakovića! Pucao je Bistrović iz slobodnog udarca, obranio je Livaković, ali lopta je pala odmah do Čalova. Igrač CSKA je bio sam pred golom, pucao je, ali Livi se bacio poput mačke i skinuo to nogom. Nevjerojatna obrana Dominika Livakovića!

78'

Napravio je Zoran Mamić tri promjene. Ćuže, Tolić i Atiemwen su ušli, a izašli su Oršić, Majer i Gavranović.

76'

Šteta, šteta, šteta! Dinamo je primio gol u Europskoj ligi nakon 526 minuta, a zabio je Kristijan Bistrović. Hrvatski prvak postao je novi rekorder, ali želja je bila završiti grupnu fazu bez primljenog gola. Granitna obrana je ipak pala...

Komentari 374