Obavijesti

Sport

Komentari 11

Dinamova 1000. utakmica u HNL-u: Nije bilo lako igračima, ali znamo da imamo kvalitetu

Dinamova 1000. utakmica u HNL-u: Nije bilo lako igračima, ali znamo da imamo kvalitetu

Nijedan poraz nije dobar, utakmicu su odlučili detalji, otišla je na stranu Osijeka. Analizirali smo utakmicu, donijeli zaključke i okrećemo se sljedećim izazovima, rekao je trener Dinama Željko Kopić

VIDEO

Nakon što je nekoliko mjeseci čuvao vrh HNL-a, Dinamo će 26. kolo dočekati na drugoj poziciji nakon poraza od Osijeka u velikom derbiju (1-0). 

'Modri' nisu briljirali u Gradskom vrtu. Djelovali su ispuhano i bezidejno i bez obzira što je falilo nekoliko igrača, to nije opravdanje. Momčad od 100 milijuna eura mora igrati puno bolje, pogotovo u ovakvim okolnostima kada se četiri kluba bore za naslov prvaka. Kopićevi izabranici nisu oduševili u Osijeku, ali pouke su naučene, a priliku za implementirati ih na teren imat će već u subotu kada Šibenik dolazi na Maksimir (15 sati). 

Pokretanje videa...

Kopić vs. Scoria VIDEO

- Nijedan poraz nije dobar, utakmicu su odlučili detalji, otišla je na stranu Osijeka. Analizirali smo utakmicu, donijeli zaključke i okrećemo se sljedećim izazovima. Sigurno da nije bilo lagano igračima u tome trenutku. Jako dobro rade i treniraju, pristup je odličan. Tri dana prije protiv Seville smo izgledali jako dobro i zbog toga je razočaranje nakon utakmice u Osijeku bilo veće - kazao je trener Dinama Željko Kopić u najavi utakmice.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Igrači hrvatskog prvaka jako su se mučili protiv Osijeka, nisu našli način kako probiti čvrstu osječku obranu, a uz to ih je i sustigao umor u drugom poluvremenu. Teška utakmica protiv Seville uzela je danak.

- Razgovarali smo, vidjeli što se tijekom utakmice događalo, podvukli crtu, okrenuli se novim izazovima. Odradili smo kvalitetan tjedan, oni koji su bili više opterećeni u ovome ciklusu njih smo rasteretili, regenerirali, ostali igrači su radili nešto jače. U dobrom stanju dočekujemo utakmicu - kaže Kopić.

U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

Dinamo je ispao od Rijeke iz četvrtfinala Kupa, Sevilla ga je zaustavila u šesnaestini finala Europske lige pa će se nakon dugo vremena orijentirati samo na HNL. No, to može biti i pozitivna stvar za njih obzirom da nas čeka najneizvjesnija završnica u povijesti HNL-a. Mogu se koncentrirati samo na prvenstvo. 

- Sigurno da nam je nakon ovog ciklusa utakmica bilo bitno se regenerirati. Sada možemo raditi normalnu tjednu peridioizaciju, to će igračima dobro doći. Sigurno da znaju da mogu, pokazali smo ozbiljnu kvalitetu u velikom broju utakmica, protiv Seville koja je top europska momčad smo igrali dvije sjajne utakmice. Ovaj period nas je potrošio emotivno i mentalno, bilo je uspona i padova. Ovaj tjedan je dobro došao, ali igrači su generalno puni samopouzdanja. Čekamo utakmicu protiv Šibenika pa onda svaku sljedeću - rekao je Kopić.

U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

Dinamo je ove godine odigrao sedam utakmica u svim natjecanjima, četiri puta je slavio, dvaput izgubio i jednom remizirao. Protiv Seville su 'modri' jako dobro igrali', ali ono što Kopića mora brinuti je blijeda predstava protiv Gorice koju su pobijedili u završnici, remi protiv Lokomotive pa i poraz od Osijeka u kojem je aktualni prvak bio nemoćan. U čemu je problem?

- Poremetio nas je izostanak nekih igrača od samog početka prvenstva. Imamo prostora za napredak, neke igrače vraćamo, nisu prošli pripreme. Nisu bili u najboljem stanju, ovaj tjedan smo imali priliku raditi na organizaciji i završnici - govori Kopić.

Dinamo je ove sezone oba puta pobijedio Šibenik, 2-0 i 2-1, ali Šibenčani su ih pošteno namučili. Ako žele do nova tri boda, moraju biti na svojoj razini. Svjestan je toga i Kopić. 

U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

- Znamo da u HNL-u nema laganih utamica, moramo biti pravi. Odigrati pravu i kvalitetnu utakmicu. Šibenik će dati sve od sebe da se predstavi u najboljem mogućem izdanju. Okrenuti smo sebi i svojoj igri. Šibenik ima određenu kvalitetu, tamo je i naš Antonio Marin koji igra kvalitetan i dobar nogomet.

Kopić ulazi u povijest kao trener koji će voditi Dinamo u 1000. utakmicu u povijesti HNL-a. 

- Zanimljiv podatak, to nam je svima još jedan dodatan motiv za sutrašnju utakmicu. Izostanci? Neće biti Perića, Ademija i Ivanušeca, za ostale ćemo vidjeti još - zaključio je. 

Glavni adut je opet Mislav Oršić koji igra u sjajnoj formi, ali ni on protiv Osijeka nije bio na nivou. Izašao je iz igre zbog mučnine, no bit će spreman za Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.