Obavijesti

Sport

Komentari 58

Dinamovci, sjedite, ovo je bilo dobro! Bili ste moćni, razigrani i poručili ste: Fradi, ti si na redu!

Dinamovci, sjedite, ovo je bilo dobro! Bili ste moćni, razigrani i poručili ste: Fradi, ti si na redu!

Dinamo je u najvećem derbiju pobijedio 2-1, a da Posavec nije skidao zicere, zabili bi "modri" i pet komada. Hrvatski prvak zasluženo je dobio derbi, a sad ga čeka gostovanje kod Ferencvarosa u Ligi prvaka

VIDEO

Dinamo je poslao strašnu poruku Mađarima uoči srijede i trećeg pretkola Lige prvaka. Dobio je hrvatski prvak derbi u domu svojeg najvećeg rivala. Da, hajdukovci na kraju mogu biti sretni jer se derbi igrao pred praznim tribinama. Da su na njima bile pristalice Hajduka, zvižduci "bilima" sigurno ne bi izostali.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Trebalo je "modrima" vremena, malo su se tražili, a onda su od sredine prvoga poluvremena postali gospodari terena. Briljantna, ali doista briljantna je bila akcija kod prvoga gola. Lirim Kastrati je zakucao loptu u mrežu, nakon gola je poljubio Dinamov grb, a Majer i Oršić su me sve sjajno servirali. Majer, Oršić, Petković, Kastrati. Ta je četvorka uništila "bile".

Izbornik Zlatko Dalić prije nekoliko je dana prozvao Brunu Petkovića. Rekao je kako je Dinamov napadač bio na samo 20 posto u reprezentaciji, a mi se nakon derbija pitamo kakav je Petković kad je recimo na 80 posto. Naravno, to je pitanje za izbornika, ali to sad i nije tema, bit će vremena i za to. U derbiju je Petković bio razigran, servirao je lopte kao na pladnju. 

Moćan je bio cijeli Dinamo. Od Livakovića, preko obrane do napada. Kristijan Jakić je u debiju odigrao "profesorski". Rođen je i odrastao u Splitu, vjerojatno se zamišljao kao igrač Hajduka, sad je kao igrača Dinama debitirao u derbiju. 

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo susreli se u 4. kolu Prve HNL

Joško Gvardiol je opet pokazao da je klasa, Leeds je na startu Premiershipa primio četiri gola od Liverpoola. Obrana je "luđaku" Bielsi očito veliki problem. Pa onda ako doista tako jako žele Joška, neka se još malo isprse s novcima.

Posebno je briljantan Dinamo bio od 40. do 60. minute utakmice. Zabio je dva gola, a da nije bilo golmana Hajduka, mogla je pasti i petarda. Posavec je branio zicere, ali Oršićevu bombu nije mogao. I da, opet se pitamo zar za Mislava Oršića doista nema mjesta u hrvatskoj reprezentaciji? Valjda će u listopadu biti, odnosno trebalo bi biti.

Ovih je 20-ak minuta u derbiju od Dinama možda i bilo najbolje u nekoj jakoj utakmici još od Atlante i završnice prvoga poluvremena u prvome kolu Lige prvaka u rujnu prošle godine. Dominacija, stvaranje prilika, golčina, a prije toga gol nakon sjajne akcije. Doista, Dinamo je "bilima" očitao lekciju u ovih 20-ak minuta.

Četiri su dana do srijede i do gostovanja na Groupama Areni. Stadionu na kojemu je lani Dinamo Ferencvarosu zabio četiri komada. Sad ne trebaju biti četiri, neka budu dva i to bi trebalo biti dosta za osiguranje europske jeseni. Dva su bila dovoljna i u Splitu, na kraju je Hajduk zabio jedan, ali prije toga su Zagrepčani trebali već voditi s četiri-pet razlike. Bez razloga su dopustili dramu, morali su prije zabiti treći gol, ali prednost je rutinski sačuvana. I, da, bio je to derbi sa samoj jednim žutim kartonom. Baš raritet.

Dinamo kakav smo vidjeli u Splitu je Dinamo za skupinu Lige prvaka. Naravno, trebat će i malo sreće, ali s optimizmom se putuje u Mađarsku. Zoran Mamić je odlično pripremio utakmicu u Splitu. Vjerojatno neće imati puno razloga mijenjati za srijedu. Možda eventualno jednu promjenu u veznom redu. Dinamovci, ovo vam je bilo dobro i poruka je jasna: Fradi, ti si na redu!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani