Obavijesti

Sport

Komentari 8

Dinamu Fifa daje gotovo dva milijuna dolara, a zbog SP-a zaradit će i Hajduk, Osijek i Istra

Dinamu Fifa daje gotovo dva milijuna dolara, a zbog SP-a zaradit će i Hajduk, Osijek i Istra
5

Dinamo će dobiti novac za osam igrača, Hajduk i Osijek za po jednoga, a Istra za dvojicu! Nekoj naknadi za igrače koji su sudjelovali na SP-u nada(la) se i Lokomotiva...

VIDEO

Ulaskom Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva postalo je jasno i da će klubovi koji su dali "vatrene" dobiti maksimalnu naknadu od Fife.

Podsjetimo, Svjetska nogometna organizacija daje odštetu za svakog igrača otprilike 10.000 dolara po danu njegovom klubu. I to počevši od prvog dana priprema do dana nakon ispadanja njegove reprezentacije, i to ne samo trenutačnom klubu nego određeni dio dijele i klubovi u kojima je taj igrač proveo dio u zadnje dvije godine.

Pokretanje videa...

Dalić otkrio probleme s ozljedama i dodao: Sudac nas je iritirao, a korner je bio prespor 01:37

Na temelju toga, veliki uspjeh Hrvatske znači i novac za Dinamo, Hajduk, Osijek i Istru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konkretno, za svakog igrača Hrvatske njihovi će klubovi dobiti po 370.000 dolara. Dinamo, dakle, za Livakovića, Petkovića, Oršića i Šutala 1,48 milijuna dolara. Plus 180.000 za Moharramija, koji je s Iranom ispao u skupini.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru

No, Dinamo će neki iznos dobiti i za igrače koji su 2021. i 2022. bili u klubu, a sad više nisu. Joško Gvardiol bio je u Dinamu šest mjeseci u tom razdoblju, a Kristijan Jakić i Lovro Majer po osam mjeseci. Što bi u maksimirsku blagajnu moglo donijeti još 330.000 dolara, za ukupnu zaradu od 1,99 milijuna dolara.

KATAR 2022: Hrvatski igrači slavili svatko na svoj način

Hajduk na račun Marka Livaje i Osijek za Ivicu Ivušića dobit će po 370.000 dolara, a nešto će zaraditi i Istra. Naime, u prethodne dvije godine Josip Šutalo šest je mjeseci proveo u Puli, a čak i velški reprezentativac Dylan Levitt četiri i pol mjeseca. Prema tome, Istra bi mogla dobiti 157.000 dolara.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada

U igri je možda čak i Lokomotiva, čiji je igrač bio australski reprezentativac Fran Karačić, do 13. siječnja 2021. Dakle, kalendarski razdoblje odgovara, ali tada nije bilo utakmica pa je pitanje hoće li Fifa to uvažiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića