Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Tomislav Birtić Subota, 09.03.2019. u 11:06
2 komentara

Dinamu treba Rudić u uredu i jedan Andre Agassi na terenu

Ova Dinamova generacija nema više koga pobijediti. Prokletstvo već jesu, šteta bi bila da se bilo čime opterećuju. U Lisabonu trebaju razmišljati samo o napadu i obrani

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
2 komentara

Nekoliko minuta nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u Seulu 1988. godine, Ratko Rudić je smireno rekao da odmah počinje pripreme za iduće veliko natjecanje. U ovom trenutku to je zadatak Dinamove uprave.

Što god dalje bilo u ovoj sezoni, prava stvar za Dinamo, iskorak, bio bi stvaranje kluba koji je ili iz sezone u sezonu uspješan kao ove ili iz sezone u sezonu ima razloga vjerovati da može biti uspješan kao ovih mjeseci.

Naravno da nema jamstava i naravno da iduće sezone može posrnuti na početku ili koju utakmicu kasnije. Ali ideal je da su uspjesi posljedica rada, kvalitete, a svatko koji put može imati peh. Pogodiš pet stativa, primiš bezvezni gol... Najkraće rečeno, najbolji potez ekipe koja vodi Dinamo vjerojatno bi bio ponuditi Nenadu Bjelici ugovor koji ni Mamić ne može raskinuti. I onda zaposliti Bjelicu da već sad stvara momčad za iduće sezone. Ne sezonu, nego sezone.

A uoči uzvratne utakmice nadam se da će se cijela momčad ponašati kako se Andre Agassi ponašao nakon što ga se dohvatio Brad Gilbert. U naslovu bi bolje pasao Gilbert umjesto Agassija, ali nije tako atraktivan. Uglavnom, Gilbert je serijskoga gubitnika finala Grand Slama naučio da ne igra ni turnir ni meč, nego poen.

Nakon što se prestao opterećivati posljedicama akcija na terenu, nakon što je razmišljao samo i isključivo što treba učiniti da dobije poen, Agassi je osvojio sve što se može osvojiti. Postao je monstrum od igrača.

Uživajući u ugođaju u Zagrebu u dane europskih utakmica, momčadi želim da u Portugalu, a nadam se i dalje, naprosto uživa na terenu.

Da se ti dečki, kao djeca, neopterećeno zabavljaju. Da ne razmišljaju koji komadić ili komadinu povijesti mogu osvojiti, “jao, što ako promašim” ili “sad, sad ga daj!”, nego jednostavno da uživaju kao što uživa svjetski rekorder nakon što na skakalištu ostane sam i za njega navija cijeli svijet.

Ova Dinamova generacija, u ovom trenutku, nema više koga pobijediti. Dečki su pobijedili prokletstvo i šteta bi bila da se bilo čime opterećuju. Ne postoji Benfica ni idući korak u povijesti, postoje samo napad i obrana.

Tema: DAN 'd': Sve o europskom Dinamu i utakmici s Benficom

Message