Obavijesti

Sport

Komentari 2

Dinamu treba Rudić u uredu i jedan Andre Agassi na terenu

Dinamu treba Rudić u uredu i jedan Andre Agassi na terenu
1

Ova Dinamova generacija nema više koga pobijediti. Prokletstvo već jesu, šteta bi bila da se bilo čime opterećuju. U Lisabonu trebaju razmišljati samo o napadu i obrani

VIDEO

Nekoliko minuta nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u Seulu 1988. godine, Ratko Rudić je smireno rekao da odmah počinje pripreme za iduće veliko natjecanje. U ovom trenutku to je zadatak Dinamove uprave.

Što god dalje bilo u ovoj sezoni, prava stvar za Dinamo, iskorak, bio bi stvaranje kluba koji je ili iz sezone u sezonu uspješan kao ove ili iz sezone u sezonu ima razloga vjerovati da može biti uspješan kao ovih mjeseci.

Naravno da nema jamstava i naravno da iduće sezone može posrnuti na početku ili koju utakmicu kasnije. Ali ideal je da su uspjesi posljedica rada, kvalitete, a svatko koji put može imati peh. Pogodiš pet stativa, primiš bezvezni gol... Najkraće rečeno, najbolji potez ekipe koja vodi Dinamo vjerojatno bi bio ponuditi Nenadu Bjelici ugovor koji ni Mamić ne može raskinuti. I onda zaposliti Bjelicu da već sad stvara momčad za iduće sezone. Ne sezonu, nego sezone.

A uoči uzvratne utakmice nadam se da će se cijela momčad ponašati kako se Andre Agassi ponašao nakon što ga se dohvatio Brad Gilbert. U naslovu bi bolje pasao Gilbert umjesto Agassija, ali nije tako atraktivan. Uglavnom, Gilbert je serijskoga gubitnika finala Grand Slama naučio da ne igra ni turnir ni meč, nego poen.

Nakon što se prestao opterećivati posljedicama akcija na terenu, nakon što je razmišljao samo i isključivo što treba učiniti da dobije poen, Agassi je osvojio sve što se može osvojiti. Postao je monstrum od igrača.

Uživajući u ugođaju u Zagrebu u dane europskih utakmica, momčadi želim da u Portugalu, a nadam se i dalje, naprosto uživa na terenu.

Da se ti dečki, kao djeca, neopterećeno zabavljaju. Da ne razmišljaju koji komadić ili komadinu povijesti mogu osvojiti, “jao, što ako promašim” ili “sad, sad ga daj!”, nego jednostavno da uživaju kao što uživa svjetski rekorder nakon što na skakalištu ostane sam i za njega navija cijeli svijet.

Ova Dinamova generacija, u ovom trenutku, nema više koga pobijediti. Dečki su pobijedili prokletstvo i šteta bi bila da se bilo čime opterećuju. Ne postoji Benfica ni idući korak u povijesti, postoje samo napad i obrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Plavi se jedan dio Luza: Stiglo je oko 1500 navijača Dinama!
UŽIVO IZ LISABONA:

Plavi se jedan dio Luza: Stiglo je oko 1500 navijača Dinama!

Dinamo kod Benfice (21:00) na veličanstvenom Luzu koji prima 65 tisuća gledatelja traži prolaz u četvrtfinale Europske lige. Uz 24sata pratite navijačko ludilo u Portugalu i sve najave utakmice sezone

Evo gdje možete gledati uživo spektakl Benfica-Dinamo u EL
PRIJENOS IZ LISABONA

Evo gdje možete gledati uživo spektakl Benfica-Dinamo u EL

Estádio da Luz kapaciteta 64.642 mjesta ugostit će večerašnju utakmicu Benfice i Dinama u uzvratu osmine finala Europske lige. Spektakl će se na TV-u moći pratiti u brojnim zemljama u okruženju
Za Dinamo navijaju u Tanzaniji, a podrška stiže i iz Emirata...
'DINAMO, DINAMO!'

Za Dinamo navijaju u Tanzaniji, a podrška stiže i iz Emirata...

Treba ih pozvati na četvrtfinale, napisao je jedan navijač Dinama koji plave već vidi u sljedećoj fazi Europske lige, a s njim se vjerojatno slažu i 'boysi' iz Tanzanije, koji su i ranije slali svoju podršku