Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dinosaur blizu 'cvajte': HSV-u treba čudo za ostanak u ligi...

Dinosaur blizu 'cvajte': HSV-u treba čudo za ostanak u ligi...
2

HSV je danas imao idealnu šansu spasiti se, igrali su kod Kovačevog i Rebićevog Eintrachta gdje su izgubili 3-0 (Wolf 31', Mascarell 77', Meier 91'). Wolfsburg im je dao šansu, nisu je iskoristili...

VIDEO

HSV-u je, čini se, odzvonilo. Njemački 'dinosaur' od sljedeće sezone igrat će u 'cvajti' osim ako se ne dogodi uistinu čudo nad čudima u zadnjem kolu Bundeslige.

Konkretno, oni moraju pobijediti Gladbach kod kuće, a Wolfsburg mora izgubiti od Kolna na domaćem terenu.

Kolna, koji je već neko vrijeme siguran putnik u drugu ligu. Wolfsburg bi pobjedom nad njima trebao izboriti doigravanje za ostanak u ligi gdje ga čeka trećeplasirana momčad druge lige. Prema svemu sudeći, a dva kola se još ima tamo igrati, to bi trebao biti Kiel.

HSV je danas imao idealnu šansu spasiti se, igrali su kod Kovačevog i Rebićevog Eintrachta gdje su izgubili 3-0 (Wolf 31', Mascarell 77', Meier 91').

Imali su vodstvo, međutim, sudac Aytekin poništio im je gol u 27. minuti. U 70. su opet poentirali, opet je bio ofsajd i nakon toga je uslijedio potpuni kolaps, dobili su drugi gol i priči je bio kraj.

U susjedstvu im je sve išlo kao nacrtano. Leipzig se probudio i prebio Wolfsburg našeg Josipa Brekala (4-1), no HSV-ovi igrači nisu znali to iskoristiti.

Popularni njemački 'dinosauri' nikad nisu igrali u niti u jednoj ligi osim prve svih sezona njemačkog prvenstva otkako ono postoji i jedini su u svojoj zemlji koji se time mogu pohvaliti. A Bayern, pitate se?

E, nisu niti oni nikad igrali ništa osim prve lige u Njemačkoj, no razlika između njih i HSV-a je ta što se bavarski klub Bundesligi priključio dvije godine kasnije. Po tome je klub iz Hamburga najdugovječniji klub Bundeslige.

Tko će u Ligu prvaka?

I Borussia Dortmund šokantno je propustila šansu osigurati Ligu prvaka domaćim porazom 1:2 od Mainza (Philipp 16. / Baku 4., Muto 13.). Kako odlučuje gol-razlika, ni tri boda prednosti ispred Hoffenheima i Bayera ne moraju biti dovoljna...

Bayern je s 3:1 svladao Köln, a otpisani domaćin poveo je autogolom Sülea u 30. minuti, što mu je već treći autogol ove sezone! Preokrenuli su James u 59., Lewandowski u 61. i Tolisso u 78.

Schalke je s 2:1 svladao Augsburg (Kehrer 23., 34. / Max 27.), a Pjaca opet nije ulazio u igru.

Stuttgart je s 2:0 pobijedio Hoffenheim dvama golovima Marija Gomeza, a Kramarić je igrao cijeli susret, u 12. minuti promašio zicer, imao još nekoliko opasnih udaraca i bio najopasniji igrač gostiju.

Tin Jedvaj igrao je cijeli susret za Bayer u remiju 0:0 kod Werdera, a Hannover je s 3:1 pobijedio Herthu, Elez je ušao u nadoknadi, a Ibišević u 52. minuti.

Borussia (M) je s 3:1 svladala Freiburg.

U Ligu prvaka idu prva četiri, peti izravno u Europsku ligu, šesti i sedmi (ukoliko Eintracht ne osvoji kup) u pretkolo EL, 16. u playoff za ostanak, dok 17. i 18. ispadaju iz lige.

Ako su momčadi bodovno izjednačene, odlučuje gol-razlika.

U zadnjem kolu sastaju se: Bayer (L) - Hannover, Bayern - Stuttgart, Freiburg - Augsburg, HSV - Borussia (M), Hertha - Leipzig, Hoffenheim - Borussia (D), Mainz - Werder, Schalke - Eintracht, Wolfsburg - Köln.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe