Obavijesti

Sport

Komentari 25

Direktor lokosa ispalio: Klubovi skrivaju vijesti o zaraženima!

Direktor lokosa ispalio: Klubovi skrivaju vijesti o zaraženima!

Jednostavno, ne možemo pobjeći od tog virusa. Testiranja jesu obavezna, ali samo za Europu. Baš naši igrači koji su zaraženi nisu bili skloni izlascima po klubovima, kaže Božidar Šikić

VIDEO

Nadali smo se da ćemo izbjeći takvu situaciju, no korona virus ovu nedjelju uzrokovao je odgodu jedne utakmice HNL-a nakon što je cijelo prvenstvo zbog pandemije bilo prekinuto na tri mjeseca.

Dvojica igrača Lokomotive dobila su pozitivan nalaz na COVID-19 uoči utakmice protiv Osijeka, koja se trebala igrati u Gradskom vrtu od 17.05, a još njih nekoliko imaju simptome koji bi mogli ukazivati na zarazu pa je povjerenik za natjecanje Josip Brezni odlučio kako se utakmica odgađa.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovce testiraju na koronu

Pokretanje videa...

00:43

- Bilo je igrača koji su još u subotu pokazivali simptome, oni nisu otputovali s momčadi. Ali jutros se još četiri ili pet igrača javilo, četiri s jačim, a jedan s blažim simptomima - rekao je izvršni direktor Lokomotive Dennis Gudasić za HRT.

Direktor kluba s Kajzerice Božidar Šikić ne smatra da je njegova momčad, koju je već početkom sezone pokosio virus, iznimka među prvoligaškim klubovima.

- Uskoro će se virus pojavljivati svugdje, pitanje je koliko će ljudi biti pošteni - rekao je Šikić za RTL.

Pa na pitanje ima li skrivanja pozitivnih nalaza u klubovima neočekivano odgovorio:

- Mislim da nema zlih namjera, ali sigurno ima skrivanja. Jednostavno, ne možemo pobjeći od tog virusa. Testiranja jesu obavezna, ali samo za Europu. Baš naši igrači koji su zaraženi nisu bili skloni izlascima po klubovima - kaže Šikić.

Utakmica Osijeka i Lokomotive odgođena zbog korona virusa!
Utakmica Osijeka i Lokomotive odgođena zbog korona virusa!

Josip Brezni odgovorio je na prozivke u studiju RTL-a.

- Ne mogu reći tako nešto, ali činjenica je da postoji protokol po kojemu su igrači dužni javiti se liječniku ako osjete simptome, nakon toga slijedi testiranje... To se ne objavljuje u javnosti pa se iz toga može steći takav dojam. Imamo slučajeve koji se epidemiološki rješavaju - rekao je Brezni i nastavio:

- Morali smo odgoditi utakmicu iz predostrožnosti, da se igrači Osijeka ili suci eventualno ne zaraze. Vidjet ćemo kakva će biti situacija s igračima koji su osjetili simptome i koliko dugo će biti Lokomotiva izvan stroja.

Hoće li se prekinuti prvenstvo zbog rasta broja zaraženih? Zadnjih su dana stigle vijesti o zarazi i u Osijeku i Rijeci. Veći su problem ipak navijači koji ne poštuju epidemiološke mjere.

Lokomotiva i Rijeka imaju po dvojicu zaraženih Covidom-19
Lokomotiva i Rijeka imaju po dvojicu zaraženih Covidom-19

- Nema razloga prekidati prvenstvo. Ovo je prvi put u Prvoj HNL, ali imali smo ih u Drugoj, Trećoj... Radi se o momčadima koje nisu u Europi, možemo nadoknaditi, imamo termine. Navijači? E, to je već ozbiljnije pitanje. Klubovi su nemoćni, ne poštuje se razmak, obilježena sjedala... Živimo dodatno u okruženju u kojemu ima više zaraze, tu su i igrači i očekivano je da će se više zaraziti - rekao je Brezni.

Koliko se često uopće testiraju naši prvoligaši?

- Klubovi se testiraju samoinicijativno, ali ne cijele momčadi. Osijek se, recimo, testirao nakon reprezentativne stanke. Mi smo plaćali 1500 kuna po testu, to je ozbiljan novac i nije jednostavno to raditi. A i pitanje je koliko taj test znači jer se možete testirati sad, a za koji sat postati pozitivni - kaže Brezni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem