Sport

Komentari 16

Djevojke su zaslužile: HNS ulaže 3,5 mil. kuna u ženski nogomet

Djevojke su zaslužile: HNS ulaže 3,5 mil. kuna u ženski nogomet

Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki, koje su uspješno pokrenute prošle godine te je početkom rujna započela nova sezona

U suradnji s Fifom i koristeći sredstva iz programa Forward, Hrvatski nogometni savez ove će godine uložiti 3,5 milijuna kuna u razvoj ženskog nogometa.

Sredstva će biti korištena za potrebe sufinanciranja nacionalnih liga kadetkinja i pionirki, koje su uspješno pokrenute prošle godine te je početkom rujna započela nova sezona. Također, sredstva će biti iskorištena za potrebe organizacije rada u svim ženskim klubovima, kako bi se dala snažna potpora daljnjem razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Pula: Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Hrvatska - Rumunjska

- Povećanje interesa za nogometom među djevojčicama i podizanje kvalitete ženskog nogometa su među važnim strateškim ciljevima Saveza u narednom razdoblju. Pokretanje nacionalnih liga za kadetkinje i pionirke bio je važan iskorak za ženski nogomet u Hrvatskoj te ćemo i dalje financijski pratiti taj projekt kako bismo podizanjem kvalitete u tim uzrastima omogućili i dugoročni rast kvalitete naše prve lige te seniorske reprezentacije. Radi se o dugoročnom projektu uz koji HNS čvrsto stoji te ćemo se u suradnji s Fifom truditi da ženskim klubovima i našim nogometašicama omogućimo što kvalitetnije uvjete i što bolja natjecanja -  izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Pula: Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Hrvatska - Rumunjska

Ženski nogomet u Hrvatskoj u velikom je razvoju, sve više djevojčica odlučuje se upravo za nogomet, a rezultati Hrvatske sve su bolji.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija otvara nastup u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu rujanskim utakmicama protiv Rumunjske u Mogosoaiji (17. rujna) i Italije (21. rujna) u Karlovcu. 

- Pred nama je novi kvalifikacijski ciklus, trudit ćemo se napraviti određeni iskorak. Poznajemo se jako dobro, nema nikakvih nepoznanica, a vrijeme će pokazati na kojoj ćemo biti razini. Vjerujem u ekipu, nadam se da će djevojke dati svoj maksimum i da će biti pune samopouzdanja uoči prvih utakmica - kaže  izbornik Mate Prskalo.