Obavijesti

Sport

Komentari 13

Dodig i Mladenović nakon GS titule: Nemate pojma koliko dugo smo se dogovarali...

Dodig i Mladenović nakon GS titule: Nemate pojma koliko dugo smo se dogovarali...

Hvala svima što su došli na meč i na cijeli turnir. Svi znamo da živimo u teškim vremenima, a vi ste ovdje u Australiji imali stvarno jako teško razdoblje, rekao je Dodig koji je zahvalio publici

VIDEO

Goranov Wimbledon događa se jednom u životu i to je priča za sva vremena. Trenutak za povijest o kojem ćemo pričati dok god smo živi. Marin Čilić uskočio je u njegove cipele najboljeg hrvatskog tenisača i te čudesne 2014. godine, upravo pod dirigentskom palicom Gorana Ivaniševića, osvojio US Open.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Osvajač Australian Opena u konkurenciji miješovitih parova Ivan Dodig vratio se u Hrvatsku VIDEO

 

No, jedan drugi čovjek je apsolutni rekorder hrvatskog tenisa što se tiče Grand Slam naslova. Njegovo ime je Ivan Dodig (37).

Hrvatski tenisač je prvi Grand slam osvojio 2015. godine u paru s Marcelom Melom, slavio je i prošle godine na Australian Openu u muškim parovima s Polašekom, a ima i tri titule u mješovitoj konkurenciji. S Latissom Chan je dvaput osvajao Roland Garros (2018. i 2019.) i jednom Wimbledon (2019.), a sada je snage udružio s Kristinom Mladenović. I bio je to apsolutni pogodak. 

Osijek: Hrvatski Premier Tenis, parovi Ćilić/Mektić - Dodig/Dodig

Dogurali su do finala, a tamo prošetali do naslova. S druge strane stajala je domaća kombinacija Fourlis i Kubler, koja je pomalo iznenađujuće stigla do finala. No tamo nije imala prevelike izglede. Dodig i Mladenović su na Rod Laver Areni za malo više od sat vremena slavili 6-3, 6-4 i osvojili Australiju u konkurenciji mješovitih parova.

Tennis - Men's Doubles - Semifinal

- Ovdje igram dobro - prošle godine sam osvojio naslov u parovima, sada u miksu i lijepo je vratiti se ovdje - kazao je hrvatski tenisač nakon velike pobjede.

Posebno je zahvalio australskoj publici. 

- Hvala svima što su došli na meč i na cijeli turnir. Svi znamo da živimo u teškim vremenima, a vi ste ovdje u Australiji imali stvarno jako teško razdoblje. Svi se mučimo s ovim što se događa i zbog toga je ovo sve fantastično. Lani sam igrao ovdje kada nije bilo publike, sada je puno bolje. Navijači su sjajni.

Tennis - Mixed Doubles - Round 1

Dodig ima 37 godina, ali ne misli stati. Uostalom, igrači parova jako dugo traju. Prošle godine osvojio je olimpijsko srebro s kumom Marinom Čilićem te je i sam priznao kako mu je to najdraži trenutak bogate karijere. No, vjerujemo da neće stati na brojci šest što se tiče Grand Slamova.

Australian Open

Kristina Mladenović je francuska tenisačica srpskog porijekla, a priznala je da je već jako dugo postojala želja da zaigra s Ivanom. Ovo joj je osmi Grand Slam naslov, treći u mješovitim parovima. 

- Nemate pojma koliko dugo smo se dogovarali i slali jedno drugom poruke da igramo zajedno. To se napokon dogodilo i ovo je nevjerojatan način da završimo naš prvi zajednički nastup. Hvala ti, Ivane, što si igrao sa mnom - kazala je Francuskinja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica