Obavijesti

Sport

Komentari 80

Šunjić potpisao, Birmingham ga najavio u hrvatskim bojama

Šunjić potpisao, Birmingham ga najavio u hrvatskim bojama
4

Engleski klub i Dinamo završili su transfer Ivana Šunjića koji će karijeru nastaviti na Otoku, a Zagrepčani dobiti 7 milijuna eura uz dodatna tri kroz bonuse te 30 posto od budućeg transfera. Šunjić je potpisao na 5 godina

VIDEO

Dan nakon što je s Maksimira stigla vijest kako je Ivan Šunjić (22) pred realizacijom transfera u Birmingham City, stigla je potvrda istog.

Ovaj mladi veznjak predstavljen je kao novi igrač engleskog drugoligaša koji se obvezao hrvatskom prvaku uplatiti ukupno deset milijuna eura s bonusima, ali i 30 posto od idućeg transfera. Ugovor je potpisan na pet godina.

Je li Dinamo doista baš morao prodati Šunjića u drugu ligu?
Je li Dinamo doista baš morao prodati Šunjića u drugu ligu?

Englezi su na svojim društvenim mrežama sada bivšeg dinamovca najavili kratkim video-kolažem s crvenim kvadratićima uz poruku "It's happening". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sposoban je dodati loptu na različite načine, ali i brzo je osvojiti. Uklapa se u klupski način igre i formaciju - stoji na službenoj klupskoj stranici u predstavljanju trećeg Hrvata koji je ovo ljeto stigao u Chmapionship nakon Krovinovića (WBA) i Sluge (Luton)

Rastu ambicije

Cijela je priča odrađena u velikoj tajnosti, čak i najbliži samom igraču nisu bili svjesni kako se sve brzo odvija. Kineski vlasnici Birminghama dugo su nagovarali Šunjića na dolazak u Birmingham, onda ga u srijedu navečer i konačno "slomili".

- U meni se miješaju osjećaji. Koliko sam sretan zbog nastavka karijere u Engleskoj što mi je oduvijek bio san, toliko sam i tužan zbog odlaska iz svog Dinama i Zagreba. No, to je život profesionalca koji sam prihvatio kada sam odlučio baviti se najboljim poslom na svijetu - nogometom - rekao je Šunjić nakon potpisa ugovora.

- Uvijek ću pamtiti trenutke iz prošle sezone kada smo na krilima navijača rušili rekorde i neugodne tradicije. Svoj san da istrčim na punom Maksimiru Dinamovu dresu ostvario sam i sada mogu mirne duše otići ususret novim izazovima u karijeri. Onog trenutka kada sam čuo da me žele u Birminghamu, nisam dvojio ni sekunde. Engleska je san svakog nogometaša. Svim ću se silama truditi  da ispunim očekivanja koja su stavljena pred mene i unaprijed se veselim uspjesima u novome dresu.

Mladog hrvatskog reprezentativca željeli su Leeds, njemački Köln, a posljednjih dana stigao je i poziv Zvonimira Bobana koji bi Šunjića volio vidjeti u Milanu. Ipak, Birmingham je bio najkonkretniji i učinio rođenog Zeničanina najplaćenijim igračem s godišnjom plaćom od oko milijun eura.

Također, u svojoj povijesti samo za Emilea Heskeyja i Davida Dunna platio je više. Heskey je stigao 2004. iz Liverpoola za 9,2 milijuna eura, a  Dunn godinu dana ranije iz Blackburn Roversa za 8,2 milijuna dolara.

Birmingham City osnovan je 1875. godine, vodi ga 42-godišnji španjolski stručnjak Pep Clotet, a prošlu sezonu završio je na 17. mjestu. No, ambicije rastu, u klubu se ne zadovoljavaju takvim rezultatom, čelnici kluba žele više. Igrački kadar vrijedi 29,05 milijuna eura, najskuplji igrač momčadi je lijevi bek Kristian Pedersen čija tržišna vrijednost iznosi 4,5 milijuna eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi