Trener Chelseaja o sankcijama | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Dok god imamo autobus pun goriva i dresove, mi ćemo igrati'

'Dok god imamo autobus pun goriva i dresove, mi ćemo igrati'

Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjerujem Vladi da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo. Da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo odlučivati o našim potezima na ljeto, rekao je Thomas Tuchel

VIDEO

Engleski velikan i aktualni osvajač Lige prvaka živi svoje najteže dane u povijesti. Velika Britanija sankcionirala je Romana Abramoviča kao dio odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu, a pod žestokim udarom je i njegov Chelsea.

Pokretanje videa...

02:26

Iako je ruski oligarh londonskog velikana stavio na prodaju, nije ga uspio prodati do sada, a i neće jer su svi klupski poslovi zamrznuti do daljnjega. Chelsea ne smije prodavati ulaznice, dresove, suvenire, ne smije dovoditi igrače niti potpisivati nove ugovore s aktualnim igračima.

Chelsea je sinoć slavio protiv Norwicha (3-1), a u tome susretu Mateo Kovačić i društvo igrali su u dresovima iz trgovine. Na dan utakmice telekomunikacijska tvrtka Three raskinula je ugovor s Chelseajem i hitno je zatražila da se logotip te kompanije ukloni s dresa 'plavaca. Problem je bio što su igrači već bili u Norwichu, zajedno s dresovima, pa je tvrtka ipak popustila. No, već od sljedeće utakmice 'plavci' više neće imati sponzora.

Norwich City v Chelsea - Premier League - Carrow Road

Još veći problem je što je ova telekomunikacijska tvrtka bila glavni sponzor Chelseaja, a tijekom potpisa ugovora 2020. godine, obvezali su se isplatiti 140 milijuna eura. I nije to sve. Egzodus najavljuju i ostali sponzori.

Dok god Rusija ne prekine invaziju na Ukrajinu, Velika Britanija neće ukinuti sankcije Abramoviču. To znači kako je pred Chelseajem teška budućnost. Napuštaju ga sponzori, klub jedino može isplaćivati plaće, ali pitanje je do kada. Prihoda nema, Velika Britanija je Abramoviču zavrnula pipu i zaustavila dotok novca. Engleskom velikanu nažalost prijeti raspad. 

Premier League - Norwich City v Chelsea

Ova vijest šokirala je igrače i trener Thomasa Tuchela koji je prekinuo šutnju i progovorio o svemu nakon pobjede nad Norwichem.

- Vjerujem ljudima koji su odgovorni i vjerujem Vladi da će pronaći rješenje koje će nam omogućiti da nastavimo. Da nastavimo kroz sezonu i da nastavimo odlučivati o našim potezima na ljeto. Svi smo iznenađeni ovim vijestima i zasad je prerano gledati prema ljetu.

Njemački trener, ali i njegovi igrači su svi osudili rat u Ukrajini, ali to ne pomaže. Oni nisu vlasnici kluba već Abramovič, koji kao bliski Putinov suradnik snosi posljedice.

Premier League - Norwich City v Chelsea

Plavci su u Premier ligi na trećem mjestu, a u nedjelju ih čeka susret protiv Newcastlea u 29. kolu. Uz to igraju uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Lillea. Sezonu će završiti, vidjet ćemo s kojim uspjehom, ali pitanje je što će biti na ljeto. Chelsea ima fantastične igrače i sjajnog trenera, mnogi bi ih htjeli vidjeti u svojim redovima pa je pitanje tko će od njih i na ljeto biti na Stamford Bridgeu. Uz ovakve sankcije, teško je vjerovati da će Chelsea moći financirati sve te skupe ugovore. 

Ipak, Tuchel stoji uz svoj klub. Dok god ima dresova, Chelsea će igrati. 

- Uvijek možemo imati mirotvornu poruku i ona nikad nije pogrešna, a možda je problem naći dovoljno dresova u kojima možemo igrati s obzirom na sankcije. Ali sve dok imamo dovoljno dresova i dok je autobus pun goriva doći ćemo na utakmicu i biti kompetitivni. To je ono što svi možemo reći i što tražimo sami od sebe. Kada dođe velika oluja ukopate se, držite se zajedno i ostanete jaki. A poruke za mirom nikad ne mogu biti pogrešne - zaključio je Tuchel. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner