Obavijesti

Sport

Komentari 233

Đoković osvojio US Open za 24. Grand Slam naslov u karijeri

Đoković osvojio US Open za 24. Grand Slam naslov u karijeri
14

Srpski tenisač došao je do četvrtog naslova u New Yorku pobijedivši u finalu Danila Medvjedeva 6-3, 7-6(5), 6-3. Đoković je postao najstariji osvajač US Opena i izjednačio se s Margaret Court

Novak Đoković (36) pobjednik je 143. izdanja US Opena! Srbin je u finalu pomeo Danila Medvjedeva 3-0 (6-3, 7-6(5), 6-3) za četvrti naslov u New Yorku i ukupno 24. Grand Slam titulu u karijeri čime se izjednačio na vrhu s legendarnom Margaret Court.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

gojo i đoković press us open 02:06

Mnogi su priželjkivali da Đokoviću na suprotnoj strani mreže u finalu stoji Carlos Alcaraz, no Rus je u polufinalu izbacio mladu zvijezdu za reprizu finala iz 2021., no s drugačijim završetkom. Medvjedev ostaje na jednoj Grand Slam titulu, a ovo mu je bio četvrti poraz u finalima.

Đoković je sjajno otvorio meč i odmah oduzeo servis suparniku i vodstvo zadržao do kraja seta ne dopustivši Medvjedevu ni jednu šansu za break. U drugoj je dionici Rus zaigrao puno bolje, došao čak i do set-lopte na Đokovićevom servisu pri rezultatu 6-5, no Srbin je bio mirniji u tiebreaku i osvojio drugi set.

U.S. Open

Nikad Đoković nije izgubio finale nekog Grand Slama nakon što je vodio 2-0. Pa ni danas! Izgubljeni tiebreak drugog seta ostavio je traga na Medvjedevu koji je u 3. setu prvi izgubio servis, potom ga ekspresno vratio, no Đoković je novim breakom zaključio priču na Artur Asheu.

Inače, Đoković je s 36 godina i 111 dana postao najstariji osvajač US Opena, a bio je to, nakon Australian Opena i Roland Garrosa, njegov treći Grand Slam naslov u kalendarskoj godini što je ponovio već četvrti put (2011., 2015., 2021.)

U.S. Open U.S. Open

FINALE US OPENA:

Novak Đoković  - Danil Medvjedev 3-0 (6-3, 7-6(5), 6-3)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE US OPENA 22:00 , New York
Sortiranje događaja
3. SET (4-2)

I novi break, treći u nizu! Medvjedev je imao 30-0, no čudesni Đoković opet pogađa sve što zamisli i dolazi u novu prednost.

3. SET (3-2)

Medvjedev ekspresno vraća break! Đoković ga poklonima vraća u život, Srbin je napravio dvostruku pri rezultatu 15-30, a potom poslao bekend izvan terena.

3. SET (3-1)

Kraj se bliži! Đoković je uzeo servis Medvjedevu u juri ka novoj Grand Slam titulu. Rus je pao, to je očigledno...

24sata
3. SET (1-1)

Oba tenisača otvaraju set uvjerljivim servis-gemovima. Medvjedev u nemogućoj misiji, točnije u misiji koja zasad nikome nije uspjela. Đoković nikad nije u finalu nekog Grand Slam turnira ispustio 2-0 vodstvo u setovima.

2. SET (7-6(5))

Sjajan i uzbudljiv tiebreak, uostalom kao i cijeli drugi set! Medvjedev je prvi došao do mini-breaka, Đoković je odmah uzvratio, a onda iskoristio prvu set-loptu za veliku prednost! Doduše, Rus je pogodio u mrežu i poklonio mu poen.

24sata
Komentari 233