Obavijesti

Sport

Komentari 194

Đorđe Đoković: Novaka žele uhititi jer je pobijedio sustav

Đorđe Đoković: Novaka žele uhititi jer je pobijedio sustav

Australci su opet uhitili Novaka Đokovića usprkos odluci suda, piše novinarka Ksenija Pavlović McAteer. Tvrdi da je razgovarala s ocem Srđanom koji joj je to potvrdio

VIDEO

Upravo sam bila na telefonu s ocem Novaka Đokovića. Australska vlada uhitila je Novaka usprkos odluci suca i žele ga deportirati, napisala je na Twitteru američka novinarka Ksenija Pavlović McAteer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Iako je Savezni sud u Melbourneu odlukom suca Anthonyja Kellyja oslobodio najboljega svjetskog tenisača i naredio vraćanje vize, ministar za imigraciju Alex Hawke svejedno može potpisati Novakovu deportaciju bez navođenja ikakvog razloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brat srpskoga tenisača Đorđe Đoković u razgovoru za TV Prva rekao je kako Australci to upravo žele i učiniti.

- Nakon sudske odluke svi smo bili jako sretni, počeli smo slaviti preko poruka, ali je zatim od njega došla informacija da se moramo strpiti jer izgleda da nije gotovo - rekao je Đorđe i nastavio:

- Definitivno je ovo politika, sve je ovo bila politika. Angažirani smo na svim društvenim mrežama i posljednja je informacija da ga hoće zatvoriti. Trenutačno se konzultiramo s odvjetnicima koji su sljedeći koraci. Novak je sada s odvjetnicima u prostorijama gde su bili tijekom suđenja, razmišlja o opcijama. Mislim da je ovo za vlasti bio veliki poraz, izgubili su, a mislili su da mogu pobijediti cijeli sustav i Novaka.

- Besana noć za čitavu obitelj, prolazimo kroz teške trenutke. Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u ideale, izborio se i za sebe i cijeli svijet. S druge strane imamo sustav Australije, sudac je donio pravu odluku na osnovu činjenica, ali sada dobivamo informacije da je ministar iznad suda. Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, Australija je jako nesretna, žive u teškim uvjetima u pandemiji i zaključani su - kazao je.

Prema novinaru Oliveru Brownu iz Telegrapha, policija se nalazila u uredu Đokovićevih odvjetnika u ulici Collins u Melbourneu. Bijeli kombiji ulaze u podzemnu garažu. No nakon sat i pol gužve pred uredom, Novaka su odveli u nepoznatom smjeru.

Ministar za imigraciju Alex Hawke neće odlučiti o oduzimanju Đokovićeve vize danas, javlja The Age. Četiri sata koja je imao za to, prema Zakonu o migracijama, istekla su.

Kako vlada nije reagirala, Đoković je slobodan, no očekuje se kako će Hawke u utorak odlučiti o oduzimanju vize.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska